Kotitalouskriisi 30.1.2016
TEKSTI Maria

Deetä suihkeena – kyllä kiitos

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
DSCF9201

YHTEISTYÖ

DSCF9185  DSCF9193DSCF9186

Lapsena rakastin kalanmaksaöljykapseleita. Söin varmasti yliannostuksen niistä. Onneksi, nimittäin 80- ja 90-luvulla D-vitamiinin viralliset saantisuositukset taisivat olla ihan maassa. Tai ainakaan D-vitamiinin saantiin ei muuten kiinnitetty kovinkaan huomiota.

Nuorena kalanmaksaöljykapselit jäivät ja kun tulin raskaaksi aloin syödä D-vitamiinia tabletteina. Söin vuosikaudet suositeltua annosta. Asuimme homeisessa rintamamiestalossa kun sain esikoisen. Aloin syödä suurempia annoksia, mutta silti verikokeissani näkyi, että D-vitamiinitasot olivat aivan surkeat, jopa terveyskeskuslääkärin asteikolla.

Homealtistus vaikuttaa myös suolistoon ja ilmeisesti tablettimuodossa syömäni D-vitamiini ei imeytynyt tehokkaasti.

Pari vuotta sitten vaihdoin tabletit suihkeeseen. Ja huomasin sen olossani. En ole pariin vuoteen tuntenut ripaustakaan kaamosväsymyksen tai -masennuksen oireita. Tänä syksynä kävin vielä tarkistamassa D-vitamiinitasot. Arvot olivat erinomaiset! DLux-suihkeet imeytyvät tutkitusti jo suun limakalvoilta, joten ehkä siinä on osasyy sille, että sain arvoni takaisin. Tutkimuksen löydät tästä linkistä.

Suihkeet palkittiin myös valtavan Boots-ketjun asiakasäänestyksessä Briteissä.

Vauvoille, lapsille ja raskaanaoleville

Harmi, että en löytänyt näitä suihkeita jo raskaana ollessani. Tai vauva-aikana. Lohduttakaa sanomalla, että niitä ei vielä ollut markkinoilla 7 vuotta sitten?

Muistan vieläkin, miten sydäntäraastavaa oli syöttää pariviikkoiselle vauvalle shokeeraavan makuisia jekovit-tippoja. Maistoin itsekin niitä enkä koskaan tule unohtamaan sitä makua. Se oli kamala! Hirvein maku, mitä olen ikinä koskaan maistanut!

DLuxilla on juuri sopiva, neutraalin makuinen suihke vauvoille ja pikkulapsille. Meidän lapset tosin pitävät maustetuista suihkeista, joissa on myös xylitolia. Poika tykkää suihkuttelusta niin, että halusi ehdottomasti osallistua tämän yhteistyöpostauksen tekoon. Hän otti tuotekuvat ja keksi että näyttää miten suihke otetaan.

Ai niin se unohtui sanoa, että kaikki vitamiinit sisältävät nimenomaan D3-vitamiinia! Raskausajan suihke sisältää deen lisksi foolihappoa, K-vitamiinia, B12-, B1- ja B6-vitamiineja.

Näitä saa luontaistuotekaupoista, Stockmannilta, Sokokselta sekä apteekeista!

*Tuotteet saatu

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Hei,
Olisiko tarjota tietoa tai linkkiä D-Lux:n tutkitusta imeytymisestä, onko sitä esim. verrattu tabletteihin tai muihin öljypohjaisiin tuotteisiin? Valmistajan nordichealthsprays.fi -sivustolla on listattuna tutkimuksia, ilmeisesti meneillään olevia tai vasta suunnitteilla olevia, muttei julkaistuja. Ainoastaan yhdessä viitteessä (magnesiumin) on mainittu julkaisu, mutta ei täsmällistä viitettä sillekään. Ei herättänyt luottamustani. Näin on toki monen muunkin terveyteen liittyvän tuotteen kohdalla: vedotaan tutkimuksiin, jotka eivät ehkä kestäkään kriittistä tarkastelua.
0
1 vastaus

Kysyn tästä!
0
1 vastaus

Toivoisin sinulta hieman enemmän perehtymistä asioihin joista kirjoitat. Suomessa ei ole olemassa mitään terveyskeskuslääkärin D-vitamiinitasoa. Suomessa yksityäiset virkalääkärit eivät vetele mitään viitearvoja omasta päästään, vaan kaikki perustuu tutkittuun tietoon ja suosituksia arvioidaan koko ajan uudelleen ja uudelleen. Siihen nähden, että,olet koulutukseltasi arkkitehti, uskot tietäväsi paljon ihmisen fysiologiasta ja biokemiasta ja väheksyt niitä, jotka ovat lukeneet ja opiskelleet kymmeniä vuosia asioita, joista itse olet innostunut vasta muutaman vuoden ajalta. Henkilökohtaisesti tuntuu oudolta mainostaa ilmaiseksi saamaansa tuotetta ilman linkkejä mihinkään virallisiin tutkimuksiin tai näköjään edes tietoa niiistä. Josa haluat vakuuttaa asiantuntijana, niin lue nyt ainakin ne tutkimukset läpi itse mihin viittaat. Tai tarkista edes, että ne on tehty.
0
1 vastaus

Hah, ravasin kymmenen vuotta kaikenmaailman lääkäreillä saadakseni selvyyden kilpirauhasongelmaani. Monien terveyskeskuslääkärien mielestä kaikki oli hyvin, vaikka minulla oli kamala olo ja kaikki arvot ”rajoilla”, mutta ok. Yksityslääkäri sen sijaan löysi heti syyn verikokeiden tuloksista. D-vitamiinin kanssa ei ollut näin, joten siksi korostan, että arvot olivat huonot JOPA terveyskeskuslääkärin mielestä.
0
1 vastaus

Kiitos kaunis! Mutta eipä ihme ettei valmistaja tai markkinoija tuota suoraan julkisesti levittele. Linkin tutkimus on tehty sian suuontelon limakalvoleikkeillä sekä soluviljelmän tyyppisellä ratkaisulla in vitro. Siis laboratoriossa, ilman elävää ihmistä (tai eläintä). Imeytyminen ihmisen suun pinnoilta on ARVIOITU. Ohjeen mukaan suuonteloon annostellusta arvioidaan imeytyvän alle 10 % ja jos erityisesti suunnataan parhaiten läpäisevälle alueelle, silloinkin päästään vajaaseen 20 %:iin – alle viidesosa! Noh, loput annoksesta tullee niellyksi. Siitä mikroemulsio-formulaatiolle pointsit, että vaikuttaisi imeytyvän vähän paremmin kuin pelkistetty öljykoostumus. Mutta siltikin hieman suotta toitotetaan kyseessä olevan valmisteen imeytymistä nimenomaan suusta. Lisäksi tutkimusta ei ole julkaistu missään, eikä sen myötä siis vertaisarvioitu, mikä antaisi yksittäiselle tutkimukselle edes hieman painoarvoa.
0
1 vastaus

Hei,
Mahtaako näissä nyt olla sitä gmo-sitruunahappoa?
0
1 vastaus

Ei muuten taida olla mitään muutakaan sitruunahappoa… Kääk.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: