Kotitalouskriisi 5.3.2015
TEKSTI Maria

Ekosankarit rantalomalla

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Blogitodellisuus:

DSCF9770

Todellisuus:

DSCF9661
Myönnän, neljän vuoden lentolakon jälkeen oli mahtavaa matkustaa pahimpaan räntä-/ välikausiaikaan etelään. Lensimme Barcelonaan, jotta lentomatka olisi mahdollisimman lyhyt.

Barcelonasta valitsimme kulkupeliksi junan, joka puksutti Espanjan halki Aurinkorannikolle. Junamatka kesti kuusi tuntia, mutta se vei suurkaupungin keskustasta rantakohteen keskustaan.

Valitsemalla junan jatkolennon sijaan säästimme rutkasti hiilidioksidia ja näimme oliivipuita niin pitkälle kuin silmä sietää. Matkustaessa voi siis tehdä yhtä lailla ekologisia valintoja kuin arkena.

Fuengirolassa vietimme kaksi aamupäivää rannalla aarteita keräillen.

Tässä ovat lasten löytämät aarteet:DSCF9779

Tässä meidän aikuisten löytämät aarteet:DSCF9699DSCF9701DSCF9696

Aurinko, meri ja hiekkaranta ovat hyviä liittolaisia.

Mutta kuka hullu jaksaa loikoilla?! Paljon hauskempaa on tehdä jotain: tutkia simpukoita ja napata samalla vastaan tulevat roskat ja viedä roskikseen.

Espanjassa on onneksi roskiksia kaikkialla, myös lajittelupisteitä on jokaisella kadulla. Loma ei siis ole tekosyy käyttäytyä kuin turisti!

Fuenigrolan uimaranta oli todella siisti. Silti pientä roskaa (mm. pillimehun pillin suojuksia suojuksia, ilmapalloja ja kondomeja – lapsiperhekamaa!) oli silti hiekan seassa sen verran, että keräsimme muutaman kymmenen metrin pätkältä useita kiloja jätettä.

Kuulostaa karulta lomanvietepuuhalta, mutta lupaan: roskien kerääminen oli hauskaa ja koukuttavaa. Ei olisi millään tehnyt mieli lähteä rannalta ennen kuin jok’ikinen roska on kerätty.

DSCF9780
Jos sinulla tai lapsillasi on taipumusta tällaiseen, kannattaa osallistua Ekosankarit-valokuvakilpailuun. Kilpailussa voi voittaa 800€! Osallistumisohje on täällä.

Minä jatkan täällä lomakuvien muhistelua. Vielä kerran, olipa ihana matka!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: