Kotitalouskriisi 6.6.2014
TEKSTI Maria

Ensimmäinen pipi ja sen hoito

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF5796

”SE ON PUNAINEN!” huutaa kaksivuotias ihastuneena polveaan katsoen. Punainen (ja vaaleanpunainen) on hänen, mega super hyper, ”kaikkein paras lempiväri”.

Olimme retkellä ja uskomatonta kyllä, vilkas pienimmäisemme sai ensimmäisen oikean pipin vasta nyt!

Retkellä mukana oli pullollinen vettä, jolla huuhdoin haavan. Ajattelin, että kotona sitten heti desinfioin ja laastaroin haavan oikein perusteellisesti.

Kuten kuka vaan äiti, googlailin hetken ennen toimintaa. Ja yllätyin!

WP_20140525_15_34_28_Pro

”Haavanpuhdistuksessa kannattaa käyttää vettä – juomakelpoinen vesi on riittävää peruspuhdistukseen. Mikäli haavan syntytilanteessa haavaan joutuu epäpuhtauksia, voi ensimmäisessä puhdistuksessa käyttää antiseptista liuosta, mutta jatkossa vesi riittää.

Näin vältetään resistenttien kantojen syntymistä, ja varmistetaan, että antibiootit tosi tilanteessa toimivat.” kertoo apteekkari Juha Keskitalo.

Olen kirjoittanut käsidesien ja antibioottien turhan käytön huonoista puolista, mutten koskaan ole ajatellut, että sama pätee haavanhoitoon. Mutta niinhän se on, desinfiointiainetta ei kannata käyttää turhaan.

Pinnallisten haavojen ja nirhaumien hoito-ohje:

  • pese kädet saippualla
  • puhdista haavan ympäristö saippuavedellä
  • tarvittaessa harjaa lika pois, vaikkapa puhtaalla hammasharjalla
  • puhdista haava runsaalla juoksevalla viileällä vedellä
  • (jos haavassa on selkeästi likaa, voi käyttää desinfiointiainetta)
  • jos haava vuotaa, painele sitä kevyesti sidetaitoksella
  • laastaroi tai laita rasvataitos (itse olen ollut tyytyväinen hopealaastareihin, lapsille olen laittanut pienen tarran laastarin päälle)
  • tarvittaessa huuhdo haavaa päivittäin

Pipin sattumisesta lähtien lapsi on käyttänyt vain mekkoja. Pipiä pitää voida nopealla aikataululla näyttää kavereille, opettajille, ohikulkijoille, oravalle, naapurin koiralle, playmobil-intiaanille…

Vaikka eihän siinä polvessa enää mitään näy. Tämä haaveri kun sattui (mutta ei kyllä sattunut, vaan nauratti tyttöä) jo pari viikkoa sitten.

Hyvää viikonloppua!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

[…] Ensimmäinen pipi ja sen hoito […]

1 vastaus

ratamon lehti vaan laastariksi ja eteenpäin! 🙂 Pitkään on säästänyt teidän neiti haavoilta!

1 vastaus

Taitaa olla korkea kipukynnyskin!Ole ylpeä noin reippaasta likasta!

1 vastaus

Olen tosi ylpeä! Pakahdun ihan!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: