Ensimmäinen pyöräretki

Teksti

DSCF5684 2

Kaksi viikkoa sitten poikamme sai Crescentiltä polkupyörän. Tarkoitukseni oli kirjoittaa tänne neljävuotiaan pyöräilyharjoitteluista, sillä tämä on ensimmäinen oikea, polkimellinen ja apupyörätön polkupyörä. Tähän asti kovimmalla käytöllä on ollut puinen potkupyörä.

Tässä tulee nyt mutka matkaan, sillä en voi kirjoittaa harjoittelusta. Sitä ei koskaan tullut!

Poika istui satulaan ja lähti polkemaan kuin vanha konkari. Niin helppoa oli tasapainon löytäminen potkupyöräilyn jälkeen. En muista että itse olisin oppinut noin nopeasti, vaan kitkuttelin ensin kahdella ja sitten yhdellä apupyörällä.

Eilen lähdimme ensimmäistä kertaa pitkälle pyöräretkelle. Menimme rantoja pitkin Café Regattaan. Ja saimmepa seuraksi Karoliinan perheineen.

Lapsi pyöräili koko kahdeksan ja puolen kilometrin matkan edestakaisin!

WP_20140525_14_09_53_Pro kopio

Taas alkoi siis uusi aikakausi lapsiperheen elämässä! Esikoisesta on oikeaksi retkiseuraksi.

Pikkusisko istui tarakalla istuimessa maisemista nauttien. Mutta paluumatkalla hän nukahteli niin, että pää retkahteli puolelta toiselle todella vaarallisen oloisesti.

Lopulta viritimme nauhoista ihmeellisen systeemin, joka piti tytön kypärän kiinni istuimessa ja näin ollen myös pään paikallaan.

Olkaa hyvät, haukkukaa tai vaihtoehtoisesti kertokaa, mitä tehdä kun lapsi nukahtaa pyörän istuimeen?

 

 *pojan kengät Richter (saatu)

*pyörät Crescent (saatu)

Kommentit

18 kommenttia

Potkupyörä on aivan huippu! Poikani täytti maaliskuussa 3v. Viime kesän huristeli potkupyörällä. Nyt ajaa oikealla pyörällä eikä apurattaita ole koskaan ollut käytössä. Hienosti sinunkin poika tuosta vaan lähti pyöräileen 🙂

Meillä oli aikoinaan Hamax:in lastenistuin, jossa sai säädettyä lapsen asentoa.
Jos sattui nukahtamaan, laitoimme istuimen enemmän makaavaan asentoon, eikä pää nuokkunut.

Maria

Tuollainen säätömahdollisuus olisi tarpeen. Meilläkin on Hamax, mutta sitä ei voi säätää.

Vau! Reipas pyöräilijä teillä siellä 🙂 Mä pohdin samaa nyt kun ostettiin laatikkopyörä ja tyttö nukahtaa istuimeen eikä meinaa pysyä pystyssä :/

Kypärään kiinni viritetty huivi kiinni istuimeen, joku tuollainen viritys meillä oli. riippunee kypärästä ja istuimesta toki, miten saa kiinni niin että ei ole vaaraksi kuristua tmv. Joskus on nukahdettu niin, että ei ole huivia mukana. Sitten on ollut juurikin tuollainen rento päänroikotustyyli. Mutta ei kai sekään pahaksi ole, kamalan näköistä mut jos lapsi nukkuu, ei se kovin paha voi olla. Vai voiko??

Maria

Huivi voisi olla hyvä! En ole törmäys-expertti, mutta kyllä tuo roikotustyyli tuntuu tosi vaaralliselta. Jos tulee esimerkiksi paha töyssy tai vaikka törmäys. Tuntuu, että siinä voi käydä pahasti niskalle, kun lapsi rentona nukkuu. Vaikka vyö olisi kuinka tiukalla, meidän tytöllä pää roikkuu ihan istuimen ulkopuolella. Ja sekään ei ole turvallista, että pyörän ajaja koko ajan yrittää toisella ajokädellä tökkiä ja tukea takana istuvan päätä oikeaan asentoon.

Tähän pitäisi saada asiantuntijan mielipide!

Totta tuo, että potkupyörän jälkeen oikealla pyörällä tasapainon ja pyöräilyn oppiminen on paljon helpompaa. Työkaverilla sama tilanne. Meillä ei potkupyöräilty lasten lasten kanssa ja tyttö oppi pyöräilemään ns. vanhanaikaisesti. Oppi kyllä, mutta ei niin helposti kuin potkupyöräilyn avulla. Ja tytöllä on äärimmäisen hyvä tasapaino muiden urheilu ja voimisteluharrastusen vuoksi. Suosittelen potkupyörää ekaksi pyöräksi todella lämpimästi kaikille pienille 🙂

Meillä kävi viime viikolla aivan samalla tavalla, tyttö 3v halusi pyöräilemään uudella pyörällään. No minä kun en osannut laittaa apupyöriä, niin annoin tytön harjoitella sitten ilman! No hän lähti heti pyöräilemään kuin vanhatekijä! Ja nyt pikkuveli 2v menee hurjaa vauhtia siskon vanhalla potkupyörällä! 🙂 Meillä on lapset istuneet harvoin pyörän kyydissä, mutta jos joskus on nukahtanut niin olen sitten vain taluttanut pyörää ja tukenut kädellä päätä! 🙂

Maria

3v! No siinä on nuori pyöräilijä! Joo ehkä, pitäisi malttaa taluttaa, jos lapsi nukahtaa.

Meillä ei ole pojilla ollut potkupyörää koskaan, ihan perinteisesti oppineet molemmat ajamaan. Vappupäivänä jätettiin nuoremmalta (heinäkuussa 4v) apurattaat pois ja täyttä päätä ukko ajelee menemään. Vanhempi poika oli hiukan reilu 3v ku alko ajamaan ilman apupyöriä. Vanhempaa opetettiin enemmän siihen ajamiseen, mutta nuorempi oppi ”itsestään”, kun oli niin kiire isovelin perään. Poikien kans on käyty lenkillä ja ”offroadia” ajamassa heti kun ovat alkaneet ajamaan ja nuoremmankin kanssa menee helposti pidempikin lenkki. Ajavat kotona ollessa ainakin 10km päivässä 🙂

Maria

Hahaaa! Isoveljen perässä on hyvä oppia! Ja totta, noita kilometrejä tulee, vaikkei minnekään edes menisi!

Mekin ollaan mietitty että miten reilu puolivuotiaan pojun kanssa tehdään jos nukahtaa ja itse oon miettinyt että toimisiko puhallettava niskatyyny(löytyisikö lasten versiota)?

Maria

Mietin samaa! Se voisi auttaa vähän, muttei tietenkään estä päätä retkahtamasta eteen päin.

Istuin, jonka saa säädettyä makuuasentoon

Maria

Jep. Tämä olisi kai paras vaihtoehto.

muistan lapsuudessani retkahdelleeni myös. mut muistan että äidillä oli iso reppu ja nojasin siihen! jättimäinen säkki ajajalle selkään siis 😀 tyynyksi.

Maria

Hahhaa! Tyyny selkään!

Hahah, varmaan hauskan näköinen edestäpäin katsottuna kun pää notkahtelee puolelta toiselle 😀 reppana

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä