Kotitalouskriisi 7.12.2013
TEKSTI Maria

Gluteenittomat joulutortut

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Pitkästä aikaa on ruokajutun vuoro. Kokeilin ensimmäistä kertaa gluteenitonta rahkataikinaa.

kuva kopio 4

Sovelsin reseptiä. Ja muotoa.

Gluteeniton torttutaikina:

  • 250g maitorahkaa
  • 200g voita
  • 300g gluteenitonta jauhoseosta
  • 1tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • (kaardemummaa)

 

Lisäksi

  • lusikallinen mantelilikööriä (jos on kaapissa)
  • voiteluun kananmunaa
  • tomusokeria

 

Minulla ei ole monitoimikonetta, joten surautin paloitellun voin ja purkillisen rahkaa tasaiseksi sauvasekottimella. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin joukkoon ripauksen kaardemummaa, koska rakastan sitä.

Lisäsin kuiva-aineet rahka-voi -seokseen vähitellen taikinaa käännellen. Taittelin taikinaa aika pitkään, kuvitellen toimintani saavan aikaiseksi ”lehtitaikinamaisen” rakenteen.

Uunin lämpenemisen ajaksi laitoin taikinan jääkaappiin viilenemään. Kaulin taikinan ohueksi levyksi maljakolla (kaulin jäi mummolaan). Lapset halusivat välttämättä painella torttujen pohjat, uudella, sydämen mallisella piparkakkumuotilla. Ok, siitä vaan.

Laitoin sydänten keskelle nokareen manteliliköörillä terästettyä luumuhilloa. Taittelin sydämen ulokkeet keskelle. Voitelin kananmunalla. Laitoin pellilliset yksittäin paistumaan 225 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Näiden paistamisessa pitää olla tarkkana. Heti kun reunojen korkeimmat osat saavat väriä, ovat tortut valmiita.

kuva 2

”Miksi sä äiti otat kuvia, kun näähän pitäisi syödä.”

Torttujen hieman jäähdyttyä, siivilöin päälle koristeeksi ja makeutukseksi tomusokeria. Pidän tästä muodosta. Perinteiseen tähteen verrattuna tässä on parempi taikinan ja täytteen suhde. Sakarat ovat niin kuivakkaa syötävää.

Nyt palaan kirjani, teekupposeni ja torttuvadin pariin. Lukuvuorossa on Joni Martikaisen Älä usko kaikkea mitä ajattelet. Ihanaa lauantaita teillekin!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Kiitos itsellesi! Hyviä torttuhetkiä 🙂

1 vastaus

Kiva kun kirjoitat näin usein, tää on ihana blogi.

1 vastaus

Kiitos Laura!

1 vastaus

Juurikin etsin sopivaa ohjetta 🙂 sit sainkin sen tässä samalla kun nautin muutenkin lukuhetkestä blogissasi, kiitos 🙂

1 vastaus

Kiitos itsellesi! Hyviä torttuhetkiä 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: