Kotitalouskriisi 3.3.2014
TEKSTI Maria

Helmikuun hakusanat top 10

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

1. jälkivuodon kesto
Suurin järkytys äidiksi tultua oli jälkivuoto. Luulin sen muistuttavan kuukautisvuotoa. Mutta jälkivuoto voikin kestää 6—8 VIIKKOA! Sehän on kuin yhdeksät kuukautiset putkeen. Meitä on huijattu.

2. lauluesitys häihin
Romanttisinta mitä tiedän on puoliso, joka laulaa. Haaveilin, että olisin opetellut laulun ja yllättänyt kaikki ristiäis- ja hääjuhlissamme. Ehkä vielä joskus…

3. bikini challenge ja raskaus
Ajauduit väärään blogiin.

kuva-9-540x403

4. helppo arkiruoka
Olen viimeisen kuukauden aikana tehnyt pari kertaa viikossa koko perheen suosikkikeittoa. Olen maidottoman ruokavalion takia tuunannut omaa reseptiäni vaihtamalla kerman kookosmaitoon. Lapset tykkäävät etenkin katkarapuversiosta, johon tulee kaksi pussia katkarapuja, ripaus sahramia ja kurkumaa keittämisen loppuvaiheessa. Kannattaa kokeilla!

5. juoksuaika
Meinaan oksentaa, kun ihmiset kertovat Facebookissa tai muuten vaan koiriensa juoksuajasta. Äidiksi tultuani sympatiat lemmikkejä kohtaan ovat haihtuneet nollaan. Olen uroskoiraihminen.

6. kaupungin keskustassa pienen lapsen kanssa asuminen
ON IHANAA! Meillä on puolen kilometrin säteellä meri, viisi leikkipuistoa, päiväkoti ja koulut, liikenneyhteydet, ystävät, isovanhempia, harrastukset, ruokakauppoja, kahviloita, terveysasema, skeittipuisto…

7. 1v3kk kiinnostunut alapäästään
On ihan normaalia. Uskon teoriaan, jonka mukaan käsien hienomotoriikka ja ajattelu kehittyvät yhtäaikaa. Sama kai se on, millä sitä sorminäppäryyttä harjoittaa… On tärkeää antaa vauvoille rauhallisia, vaipattomia hetkiä, jolloin pienet vahvistavat omaa kehontuntemustaan.

8. poikalasten hiusmallit
Lapset saavat pukeutua itse miten haluavat, mutta hiusmallin päätän minä. Pojalle se on potta, jonka iskä leikkaa parin kuukauden välein. Minäkin kokeilin kerran keittiöfiskarseilla…

9. elohiiri joka puolella
Sinulla on stressi! Kaksitoistavuotiaana osallistuin Villivarsa-cupiin. Viikkoa ennen kisoja, korvastani kuului outoa ääntä. Menin lääkäriin, joka kysyi, onko minulla mitään jännitävää elämässä. ”Ratsastuskilpailu!”. Jos stressaan vähääkään, saan elohiiren: silmään, huuleen, korvaan tai reiteen. Tai minne vaan. Minulle elohiiri on hyvä stressinpaljastaja.

Unknown

10. taaperoimetys lopettaminen
Olen lopettanut imetyksen noin kymmenen kuukauden jälkeen, sillä meinasin kuihtua pois. Äitini imetti minua yli vuoden. Hän lähti viikon lomalle yksin, jotta lopettaisin imemisen. Kun hän tuli takaisin, olin heti kiivennyt syliin, avannut puseron napit ja käynyt kimppuun. Äiti oli lukenut jostain niksin: hän laittoi nännille ensin ketchuppia, mutta se ei haitannut imemistäni. Seuraavaksi hän laittoi nänniin HP-kastiketta. Sanoin ”kakka” enkä enää koskaan kinunnut rintaa.

kuva kopio

Uusin Kaksplus tuli muuten juuri nyt postiluukusta! Ja minä siellä!

Hyvää ”takatalvea”. Poika kyseli, tuleeko kohta taas joulu, kun sataa lunta…

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Tämä tuntuu tosi tutulta: ”Äidiksi tultuani sympatiat lemmikkejä kohtaan ovat haihtuneet nollaan”. Meillä itsellämme ei ole lemmikeitä, mutta ennen äitiyttä pidin kovasti muutamasta lähipiirin koirasta. Nyt pienen tytön äitinä samat koirat kuitenkin lähinnä ärsyttävät, ja tahtoisin niiden vaan pysyvän loitolla vauvasta.

1 vastaus

Olet ihana! Tulen aina hyvälle mielelle sun blogista. 🙂

Juuri äsken katsoin huomenta suomea ja kappas, sinä siellä. Kiinnostuin tosi paljon aiheesta, jota käsittelitte. Mieleeni tulikin, että voisin alkaa panostaa oman kotini sisäilman parantamiseen, koska olen kärsinyt jatkuvasta päänsärystä ja myös nuhasta ja nenän tukkoisuudesta. En haluaisi syödä lääkärin määräämiä vahvoja kipulääkkeitä, koska en tykkää laittaa kehooni säännöllisesti jotain vierasta ainetta. Jospa minäkin siis saan sisäilmasta oireita. Oli mahtavaa saada tällainen oivallus, en ole ennen edes tullut kummemmin ajatelleeksi, että kotonani saattaa olla huono sisäilma.

Kiitos hyvästä blogista ja aamuni piristyksestä telkkarin välityksellä. 🙂

-Minna

1 vastaus

Kiitos! Kodin sisäilmaan kannattaa panostaa. Päänsärky ja muut yleisoireet (väsymys, pahoinvointi jne.) voivat hyvinkin johtua sisäilmasta. Ja niihin tosiaan ainoa oikea lääke on altistavan tekijän poistaminen. Jos haluat kysyä jotain tiettyä asiaa, niin autan mielelläni!

1 vastaus

Tämä tuntuu tosi tutulta: ”Äidiksi tultuani sympatiat lemmikkejä kohtaan ovat haihtuneet nollaan”. Meillä itsellämme ei ole lemmikeitä, mutta ennen äitiyttä pidin kovasti muutamasta lähipiirin koirasta. Nyt pienen tytön äitinä samat koirat kuitenkin lähinnä ärsyttävät, ja tahtoisin niiden vaan pysyvän loitolla vauvasta.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: