Kotitalouskriisi 7.8.2017
TEKSTI Maria

Homeäidin päiväkirja – ARVONTA!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tiedän, että minua ajatellessa monelle tulee ensimmäisenä mieleen sisäilmaherkkyyteni ja kriittisyyteni kemikaaleja kohtaan.

Olen treenannut koko kesän ja päässyt eroon viimeisimmistäkin home- ja monikemikaaliyliherkkyysoireista DNRS-menetelmällä. Olen silti sitä mieltä, että perheelle uutta kotia etsiessä kannattaa sisäilman laadun kanssa olla hyvin tarkkana. Olen tutkinut urani aikana lukuisia asuntoja ja taloja, joissa asukkaat, niin lapset kuin aikuiset, ovat alkaneet oireilemaan muutettuaan sisään.

Yleensä näissä kohteissa on paljastunut rakenteiden mikrobivaurioita tai kemiallisia päästöjä rakennusmateriaaleista. Olen nähnyt läheltä, kuinka asiakkaani ovat joutuneet homehelvettiin, jossa joutuu yhtäkkiä louhimaan tietoa liittyen lääketieteeseen, mikrobiologiaan, rakennustekniikkaan sekä juridiikkaan.

Yksi asiakkaistani, Susanna Makaroff, jakaa uudessa kirjassaan kokemuksensa ja parhaat vinkkinsä, miten selviytyä vuosien helvetillisestä homekotikriisistä perheen ja työn lomassa.

Susanna kertoo kaikesta siitä mitä perhe on joutunut kokemaan, kun hyväkuntoisena myyty unelmakoti rivitaloyhtiöstä merenrantalähiössä osoittautui terveydelle vaaralliseksi homepommiksi. Hän kertoo myös siitä, millaista on sairastua homeesta sekä siitä, miten kaikesta voi selvitä.

Päiväkirjamerkintöihin perustuva Homeäidin päiväkirja on tietokirja ja koskettava tarina tavallisen lapsiperheen arjessa selviytymisestä kodin ja koko omaisuuden yhtäkkisen menetyksen jälkeen: homeille altistumisen seurauksista, vuosia kestävästä oikeusriidasta, loputtomasta muuttokierteestä, taloudellisesta ahdingosta, yrittämisestä, jaksamisesta ja jatkuvasta tunteiden kiitoradasta.

Aiheesta kiinnostuneille ja homeasuntokriisissä kamppaileville tai sellaiseen valmistautuville suosittelen lämpimästi Susannan uutuuskirjaa.

Arvon siis 5 kappaletta Homeäidin päiväkirja -teosta. Arvonta-aika on tasan kaksi viikkoa tästä päivästä lähtien. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä kirjoitusta tuohon alle. Täytä osoitetiedot tarkkaan, ne eivät näy muille kuin minulle.

Hometalokriisi ei ole vain negatiivinen kokemus, vaan siitä voi oppia paljon. Oppia kannattaa kuitenkin imeä jo selvinneiltä, jotta välttää pahimmat sudenkuopat.

Itse tietenkin toivon, että mahdollisimman moni välttäisi homehelvetin. Siksi olenkin kehittänyt palvelun, jonka avulla autan uutta kotia etsiviä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (92)

Mukana arvonnassa! Kirjan antaisin siskolleni joka joutui perheineen jättämään kaiken taakseen, heidän talonsa osoittautuessa homepommiksi. Pitkät sairastelut vaihtuivat piinalliseen vuosien odotteluun eikä asialle näy vieläkään loppua ? olisi varmasti hyvä lukea saman läpikäyneen kirjoituksia.
0
1 vastaus

Kuulostaa mielenkiintoiselta!
0
1 vastaus

Kahdella ystäväperheelläni on huonoja kokemuksia juuri homeasunnoista ja tästä kirjasta on varmasti iso apu heille! Kiitos paljon! ? Marja

marihahaa@hotmail.com
0
1 vastaus

Toivon arpaonnea ?
0
1 vastaus

Kirja, jonka saatan itsekin ehkä vielä julkaista. Lukulistalle!
0
1 vastaus

Läheisilläni on tuore kokemus homekodista ja lapsiperheen arjen pyörittämisestä kaiken keskellä. Kiitos, että tästä aiheesta kirjoitetaan ❤️
0
1 vastaus

Kun saisi ihmisille enemmän tietoa tästä ”luulosairaudesta”.. Käsittämättömiin kommentteihin ja asenteisiin törmännyt tässä omassa taistelussa sisäilman kanssa..
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa. Kokemusta on valitettavasti sisäilmaongelmista eikä edelleenkään selvillä vesillä.
0
1 vastaus

Meillä juuri tuskaillaan, että onko uudenkin kotimme sisäilmassa ongelmia. Kirja voisi tuoda tsemppiä tämän ”luulosairauden” hoitamiseen.
0
1 vastaus

Jatka Maria hyvää ja arvokasta työtäsi kaikenlaisia myrkkyjä vastaan!
0
1 vastaus

Kirjaan olisi varmasti helppo samaistua parhaillaan home-evakossa elävänä pikkulapsiperheen homeäitinä. Hienoa, että aiheesta on alettu kirjoittaa enemmän!
0
1 vastaus

Toivottavasti osuu?
0
1 vastaus

Tulis tarpeeseen. Ei hajuakaan miten selvitä tästä.
0
1 vastaus

Kaksi kuukautta evakkoasumista takana. Ostamamme vanha puutalo osoittautui hometaloksi, ja unelmastamme tuli painajaista. Meillä tämä maanpäällinen helvetti on vasta alussa. Riitely myyjän kanssa, oireista toipuminen, talon tyhjentäminen, irtaimiston puhdistaminen/hävittäminen… ja se mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Yksikään, joka ei ole tätä kokenut, ei voi mitenkään kuvitella, miltä tämä kaikki tuntuu.. Vertaistukea kaipaan kovasti, kirja kelpaisi!
0
1 vastaus

Ensin sisaren talo osottautui täydeksi pommiksi ja sitten puolen vuoden päästä oli meidän vuoro. Vertaistukea olemme toisiltamme saaneet. Sisaren tilanne vielä huonompi monikemikaaliherkkyyden vuoksi. Hänelle antaisin kirjan jos sen sattuisin voittamaan.
0
1 vastaus

Tämä kirja olisi todella mielenkiintoista lukea!
0
1 vastaus

Olen yrittänyt ajatella, että karman takia pahantekijät satuttavat lopulta eniten itseään.
0
1 vastaus

Kokemusta täälläkin..
0
1 vastaus

Tämä kirja tuntuu todella mielenkiintoiselta. Meilläkin on hometalo.
0
1 vastaus

Tää olis varmasti tosi mielenkiintoinen! Mukana.
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa!
0
1 vastaus

Mukana 🙂
0
1 vastaus

Täällä käydään juuri voc-kotihelvettiä, joten tarpeeseen tulisi. 🙂
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa. Oma homehelvetti toivottavasti takanapäin…
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa!
Meillä eletään ehkä vähän päinvastaisessa tilanteessa. Ostamme kymmenen vuotta sitten 70-luvulla rakennetun omakotitalon sen alkuperäisiltä omistajilta. Talosta oli pidetty hyvää huolta ja se oli loistavasti kunnossa. Hyvin suunniteltuna ja rakennettuja se on sitä edelleen.
Mutta ympäristölle vanha omakotitalo on kauhistuksen paikka. Ei sellaista nuhaa ole näiden kymmenen vuoden aikana ollutkaan, etteikö joku olisi uskaltautunut epäilemään talomme kuntoa. Viis siitä, ettemme ole juuri sairastelleetkaan, vaikka toki sairastelukin silloin tällöin kuuluu lapsiperheen elämään.

Kaikki talot eivät siis ole huonossa kunnossa, eikä rakennusvuosi ole automaattisesti tuomio.
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa. VOC- ja homehelvetin läpikäyneenä kiinnostaa lukea muiden kokemuksista.
0
1 vastaus

Yksi perheenjäsenemme on työpaikallaan sairastunut.
0
1 vastaus

Mukana! Omakotitalossa asuvana sitä tulee usein mietittyä näitä sisäilma-asioita. Teet arvokasta ja hienoa työtä joka on myös mielestäni erittäin mielenkiintoista. Mukavaa syksyn alkua sinulle!
0
1 vastaus

Sisäilmaongelmista ja kemikaaliyliherkkyyksistä kärsivänä aihe kiinnostaa paljon. Mukana arvonnassa.
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa!:) Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta.
0
1 vastaus

Kiva arvonta, mutta miksi tässä pitää ilmoittaa osoite, eikö sitä voi lähettää sinulle sitten, jos arpaonni potkaisee? 🙂
0
1 vastaus

Olen järjestänyt monta arvontaa ja huomannut että näin on paras. Usein on käynyt niin että voittajat eivät sitten lähetä osoitteitaan ja sitten pitää taas arpoa uudet voittajat. Ja siihen menee turhaa aikaa.
0
1 vastaus

Selkis, kiitos, otanpa sitten minäkin osaa arvontaan osoitteneni! 🙂 Ja vaikkei arpaonni suosisikaan, olen kiitollinen sekä Susanna Makaroffin kirjasta että omasta neuvontapalvelustasi asunnon tai kiinteistön ostajalle – kaikki mahdollinen apu niin selviytymistaistelussa homeen kanssa kuin uuden, sisäilmaltaan puhtaan kodin etsinnässä on tervetullutta ja kummallekin on itsellänikin tarvetta!
0
1 vastaus

Mukana
0
1 vastaus

Toivottavasti arpaonni suosisi.
0
1 vastaus

Mukana kiinnostavan kirjan arvonnassa!
0
1 vastaus

Mukana, mielenkiintoista luettavaa.
0
1 vastaus

Kiinnostaa, mukana arvonnassa
0
1 vastaus

Mukana!
0
1 vastaus

Mukana! Tuo kirja olisikin toiselle homeäidille tärkeä ❤️
0
1 vastaus

Tarvetta olis kun 2 tytärtä ja minä olemme altistuneet kouluissa ja työpaikoissa homeille ja voc -kemikaaleille. Nyt nuorin aloittaa 8lk uudessa koulussa.
0
1 vastaus

Omasta lapsuudesta meni vuosia hometaloissa, toivottavasti omilla lapsilla olisi parempi tuuri!
0
1 vastaus

Tämän kirjan lukisin mielelläni. Itsellä ei onneksi vielä hometalosta ole kokemusta, mutta on suurimpia pelkojani.
0
1 vastaus

Mukana. Homeasunto tai -työpaikka on yksi pahimpia pelkojani. Liikaa homeesta lukenut ja kuullut.
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa! Mielenkiintoista luettavaa mammalomalle ja varsinkin kun on tiedossa paikkoja missä pitäisi vierailla vauvan kanssa mutta sisäilmaongelmat mietityttää!
0
1 vastaus

Vaikuttaa mielenkiintoiselta! 🙂
0
1 vastaus

Mukana ! Varmasti mielenkiintoista luettavaa !
0
1 vastaus

Lukisin mielelläni lisää muiden kokemuksia, oma ”home sweet home” -tapaus jo onneksi selätetty. Siis mukana arvonnassa!
0
1 vastaus

SOS! Ja hätä on suuri! SOS!
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa! Erittäin tärkeä aihe, johon jokaisen kannattaisi perehtyä.
0
1 vastaus

Ajankohtainen asia meilläkin lähipiirissä.
Vaikea tilanne.
Mukana ollaan arvonnassa!
Kirja on varmaankin hyvä,mukava olisi lukea
0
1 vastaus

suunnittelemme talon ostoa, ja olen aiemmin herkistynyt joten aihe kiinnostaa todella paljon.
0
1 vastaus

Kiinnostaa!Oireilen nykyisessä työpaikassani jo..
0
1 vastaus

Varmasti tärkeä kirja.
0
1 vastaus

Moi, hyvä aihe kirjalle!
0
1 vastaus

Mukana! Homeasunnossa asunneena ja kirja kiinnostaa.
0
1 vastaus

Erittäin tärkeää asiaa, olisi kiva lukea kirja.
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa!
Luojan kiitos ei ole kokemusta kodin sisäilmaongelmista. Olen sairastunut sisäilmasta työpaikalla ja kyllä tervettä kotia osaa arvostaa! Toki muuttaminen onkin sitten hankalampi juttu, lisä tila tulisi tarpeeseen, mutta ei uskalla ottaa pienintäkään riskiä kodin suhteen…
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa. Haluaisin todella lukea kirjan!
0
1 vastaus

Mukana – oma homenokka paranemaan päin, tuttavapiirissä myös monta homeesta sairastunutta. ?
Tuo DNRS-menetelmä on myös tosi kiinnostava, onko muilla kokemuksia?
0
1 vastaus

Mukana. Itse olen sellaisessa työssä, että tämä kiinnostaa myös sen takia erittäin paljon. Myös olen omaa tilaani tässä skannaamassa ja jotain on pielessä, koska liikkuvana ja tervellisesti syövänä olen väsynyt jatkuvasti. Siis liian väsynyt. Päätin myös, että vaikka olen pääasiassa syönyt gluteenitonta ruokaa, niin nyt muutan sen kokonaan gluteenittomaksi.
0
1 vastaus

Mukana. Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta. Olisi kiva lukea, miten kaikesta voi selvitä.
0
1 vastaus

Mukana!
0
1 vastaus

Ehdottomasti mukana. Työskentelen koulussa josta kirjoitetaan jatkuvasti sisäilmaongelmien puolesta. Odotan toista lastani ja oireilen, jonka uskon johtuvan nimenomaan homeesta.
0
1 vastaus

Mukana! T. Juuri uuden asunnon omistaja
0
1 vastaus

Äh edellinen kommentti lähti liian aikaisin! Mutta mukana siis 🙂
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa!
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa =)
0
1 vastaus

Mukana=)
0
1 vastaus

Olen itsekin homesairastunut ja monikemikaaliyliherkkä, joten aihe on ajankohtainen minulle. Mukana arvonnassa!
0
1 vastaus

Mukana!
0
1 vastaus

Mukana! 2 viikkoa sitten muutimme hometalosta pois jossa itse sairastuin. Olen aivan hukassa.
0
1 vastaus

Mukana.
0
1 vastaus

Het mukana!
0
1 vastaus

Mukana
0
1 vastaus

Mukana. Hometalosta huhtikuussa pois muuttanut ja oikeudenkäyntiä odotellessa. Toivoton tunne, jospa tästä kirjasta saisi apua ja tukea jaksamiseen.
0
1 vastaus

Ehdottomasti mukana arvonnassa.
Kirja vaikuttaa olevan identtinen oman kokemuksen kanssa.
0
1 vastaus

Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta!
0
1 vastaus

Mukana
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa! Olen muuttanut pois homeasunnosta ja oireilen edelleen. En edes tiedä, kuinka vakavasti olen sairastunut. Minulla on monikemikaali- ja ruoka-aineyliherkkyyksiä sekä paljon muita terveysongelmia. Elän päivästä toiseen epätoivoisessa ahdingossa, josta ei näy ulospääsyä. Ehkä tämä kirja toisi valoa elämääni. En pysty sitä itse ostamaan, sillä sairaana opiskelijana tuloni ovat minimaaliset ja kaikki vähäisetkin rahat menevät uusien välttämättömien tavaroiden hankkimiseen. Kirjastoa en uskalla edes ajatella tässä terveydentilassa.
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa! Kiinnostava kirja tarkeasta asiasta!
0
1 vastaus

Mukana!
0
1 vastaus

Homeasunnossa asuvana tämä kirja olisi todella tarpeen :/
0
1 vastaus

Tämä kirja olisi aivan mahtava voittaa ?
0
1 vastaus

Mielenkiintoista luettavaa olisi!
0
1 vastaus

Sisäilma-asiat kiinnostaa, kun olemme uudesta kodista haaveilemassa ja toivon, että löydämme itsellemme kodin, jossa on terveellistä asua. Tämä kirja olisi mielenkiintoinen lukea.
0
1 vastaus

Mukana
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa!
0
1 vastaus

Tämä kirja tulisi kyllä tarpeen. Antaisin sen siskolleni ja hänen miehelleen, jotka muuttivat juuri meille homepakolaisena kaiken omaisuuden menettäneenä. Kirja voisi antaa juuri oikeaa tietoa miten edetä ja lohtua, että tästä voi selvitä.
0
1 vastaus

Mukana! Lähipiirissä hometalossa asuvia ja aihe kiinnostaa kovasti.
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa:)
0
1 vastaus

Mukana arvonnassa! Kirjan antaisin siskolleni joka joutui perheineen jättämään kaiken taakseen, heidän talonsa osoittautuessa homepommiksi. Pitkät sairastelut vaihtuivat piinalliseen vuosien odotteluun eikä asialle näy vieläkään loppua ? olisi varmasti hyvä lukea saman läpikäyneen kirjoituksia.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: