Huomenta Suomi!

Teksti

Huomenta Suomi ja hauska Eva Kela kävivät meillä kylässä.

Pätkät on nähtävillä Maikkarin Katsomossa.

http://www.mtvkatsomo.fi/?treeId=33001003
Materiaalivalinnat ja sisäilma

http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=320030
Marian ekoaamiainen

Tämä poiki siis Joutsenmerkin Ekoasumishaasteesta. Että pitääkin aina joutua telkkariin…

Aurinkoista päivää!

DSC00009

Mekko Ivana Helsinki

 

Kommentit

9 kommenttia
Maria

Ihana! Kiitos Katja. Kannustan täysillä!

Nyt! Nyt mä kyllä hankin tai teen niitä liinoja käsipaperin korivkkeeksi keittiöön, ei ole ollut kuin pari vuotta mun to do -listalla! Ja samalla yritän muistaa etten kaada sitä keitinvettä pois.

Ja hei oletpa ihanan piristävä 🙂 Ja hyvät vinkit, nää on niitä juttuja mitä on oikeasti tehty jo iät ajat, mutta jotka meinaa unohtua nykypäivänä!

Maria

Kiitos Rosa! Mulla on onni, että olen saanut isoäidin 60-vuotta käytössä olleet lautasliinat. Mutta voihan niitä tehdä melkein mistä vaan kankaasta. Ihanaa päivää!

Ihanaa, onnekas olet 🙂 Näinpä, joku puuvillaa/pellava sekoite varmaan olisi paras!

Mukavia videoita ja hyviä vinkkejä!
Olisi tosi kiva saada joskus joku koti aiheinen postaus, jossa esittelisit kotianne. Näytti viihtyisältä!

Maria

Kiitos! Kodin näyttäminen ujostuttaa… Seuraavaksi esittelen lastenhuoneen. Lupaan!

Ymmärrän kyllä jos kaikki eivät halua kotejaan esitellä, se on ihan ok! 🙂

Katsoin aamulla tuon jutun materiaalivalinnoista ja sisäilmasta. Siinä oli paljon hyvää ja hyödyllistä tietoa niin okt-asujalle kuin osakeasujallekin. Mutta samalla hämmästyin, sillä asuntohan oli sama, jossa pääsääntöisesti asuitte Iholla-sarjan kuvausten aikana! Ja silloin ohjelmasta sai käsityksen, että asuitte väliaikaisesti äitisi luona… Asutteko edelleen siis äitisi luona?

Olipas kivat videot ja täynnä tärkeää asiaa! Olen edelleen samaa mieltä kuin olin Iholla- sarjan aikana eli sitä mieltä, että positiivisuutesi ja iloisuutesi tarttuu. Nuo kertomasi vinkit ovat kyllä tosi hyviä ja ne eivät kuitenkaan vaadi mitään ihmeitä. Tai siis sitä tarkoitan, että kun nuo ottaa osaksi arkea(esim. juuri keitinveden hyötykäyttö yms.) ja niistä tulee rutiineita, niin niihin ei tarvitse enää niin keskitttyä.

Olen omista vanhemmistani huomannut, että heillä nuo vinkit on ihan normaalissa arjessa käytössä. Siis esim. isä ravistelee leivänmurut jogurtin päälle yms. Itse taas huomaan olevani ihan armoton vedenlotraaja ja paperiakin käytän ihan turhaan. Nyt aion kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni ja pikkuhiljaa omaksua noita ekologisempia tapoja. Usein vain saattaa olla niin, että jos elämässä on paljon streesitekijöitä tai epävarmuutta niin tuollaisia uusia rutiineita ja niiden käyttöönottoa lykkää.

Mutta nuo on ihan perusasioita kuitenkin ja täysin opeteltavissa. Sen olen tosiaan huomannut, että vanhemmillani nuo ekologiset tavat ovat käytössä ihan luonnostaan, kun he eivät ole syntyneet samanlaiseen yhteiskuntaan kuin minä. Itse taas en ole nähnyt ”puutteellisempia” aikoja(siis että vessapaperit, hanavedet yms. kaikki on tullut itsestäänselvyytenä). Onneksi huonoista tavoista voi aina oppia pois, kenellekään kun ei enää liene epäselvää se, että luonnonvarat eivät riitä ikuisesti eikä ympäristön kantokyky ole loputon.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä