Kotitalouskriisi 6.3.2014
TEKSTI Maria

Huomenta Suomi!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Huomenta Suomi ja hauska Eva Kela kävivät meillä kylässä.

Pätkät on nähtävillä Maikkarin Katsomossa.

http://www.mtvkatsomo.fi/?treeId=33001003
Materiaalivalinnat ja sisäilma

http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=320030
Marian ekoaamiainen

Tämä poiki siis Joutsenmerkin Ekoasumishaasteesta. Että pitääkin aina joutua telkkariin…

Aurinkoista päivää!

DSC00009

Mekko Ivana Helsinki

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Ihana! Kiitos Katja. Kannustan täysillä!

1 vastaus

Nyt! Nyt mä kyllä hankin tai teen niitä liinoja käsipaperin korivkkeeksi keittiöön, ei ole ollut kuin pari vuotta mun to do -listalla! Ja samalla yritän muistaa etten kaada sitä keitinvettä pois.

Ja hei oletpa ihanan piristävä 🙂 Ja hyvät vinkit, nää on niitä juttuja mitä on oikeasti tehty jo iät ajat, mutta jotka meinaa unohtua nykypäivänä!

1 vastaus

Kiitos Rosa! Mulla on onni, että olen saanut isoäidin 60-vuotta käytössä olleet lautasliinat. Mutta voihan niitä tehdä melkein mistä vaan kankaasta. Ihanaa päivää!

1 vastaus

Ihanaa, onnekas olet 🙂 Näinpä, joku puuvillaa/pellava sekoite varmaan olisi paras!

1 vastaus

Mukavia videoita ja hyviä vinkkejä!
Olisi tosi kiva saada joskus joku koti aiheinen postaus, jossa esittelisit kotianne. Näytti viihtyisältä!

1 vastaus

Kiitos! Kodin näyttäminen ujostuttaa… Seuraavaksi esittelen lastenhuoneen. Lupaan!

1 vastaus

Ymmärrän kyllä jos kaikki eivät halua kotejaan esitellä, se on ihan ok! 🙂

1 vastaus

Katsoin aamulla tuon jutun materiaalivalinnoista ja sisäilmasta. Siinä oli paljon hyvää ja hyödyllistä tietoa niin okt-asujalle kuin osakeasujallekin. Mutta samalla hämmästyin, sillä asuntohan oli sama, jossa pääsääntöisesti asuitte Iholla-sarjan kuvausten aikana! Ja silloin ohjelmasta sai käsityksen, että asuitte väliaikaisesti äitisi luona… Asutteko edelleen siis äitisi luona?

1 vastaus

Olipas kivat videot ja täynnä tärkeää asiaa! Olen edelleen samaa mieltä kuin olin Iholla- sarjan aikana eli sitä mieltä, että positiivisuutesi ja iloisuutesi tarttuu. Nuo kertomasi vinkit ovat kyllä tosi hyviä ja ne eivät kuitenkaan vaadi mitään ihmeitä. Tai siis sitä tarkoitan, että kun nuo ottaa osaksi arkea(esim. juuri keitinveden hyötykäyttö yms.) ja niistä tulee rutiineita, niin niihin ei tarvitse enää niin keskitttyä.

Olen omista vanhemmistani huomannut, että heillä nuo vinkit on ihan normaalissa arjessa käytössä. Siis esim. isä ravistelee leivänmurut jogurtin päälle yms. Itse taas huomaan olevani ihan armoton vedenlotraaja ja paperiakin käytän ihan turhaan. Nyt aion kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni ja pikkuhiljaa omaksua noita ekologisempia tapoja. Usein vain saattaa olla niin, että jos elämässä on paljon streesitekijöitä tai epävarmuutta niin tuollaisia uusia rutiineita ja niiden käyttöönottoa lykkää.

Mutta nuo on ihan perusasioita kuitenkin ja täysin opeteltavissa. Sen olen tosiaan huomannut, että vanhemmillani nuo ekologiset tavat ovat käytössä ihan luonnostaan, kun he eivät ole syntyneet samanlaiseen yhteiskuntaan kuin minä. Itse taas en ole nähnyt ”puutteellisempia” aikoja(siis että vessapaperit, hanavedet yms. kaikki on tullut itsestäänselvyytenä). Onneksi huonoista tavoista voi aina oppia pois, kenellekään kun ei enää liene epäselvää se, että luonnonvarat eivät riitä ikuisesti eikä ympäristön kantokyky ole loputon.

1 vastaus

Ihana! Kiitos Katja. Kannustan täysillä!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: