Kotitalouskriisi 15.3.2017
TEKSTI Maria

Irti pleikkarin piuhoista ja pädeistä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kaupallinen yhteistyö / name it

Kun tullaan kotiin koulusta, alle aikayksikön lapset ovat kadonneet. Etsin koko kodin läpi ja aavistan pahaa. Lapset ovat sekunneissa ehtineet avata telkkarin ja pleikkarin ja molemmat ovat kytkeytyneet laitteistoihin ohjainten ja loimottavaa ruutua tapittavien katseiden kahlitsemina.

Sanon, iloisesti että tänään ei ole pelipäivä.

Kukaan ei tunnu kuulevan.

Ei auta muu kuin repiä piuhat irti. Mutta mitä tilalle?

Peliaikaa vain pe-la-päivinä

En halua myöskään kuulla ”äiti ei ole mitään tekemistä” -marinaa, vaikka tylsistyminen onkin todella tärkeää lapsen kehitykselle. Lupaan, meillä myös tylsistytään silloin tällöin. Maailma pitää kokea aistien kautta, eikä vaan muutamien litteiden pixeleiden.

Siksi meillä on rajoitettu ruutuaikaa kahteen päivään viikossa. Pelata saa ”pe-la”-päivinä eli perjantaisin ja lauantaisin. Muuten ruutuja katsotaan vain satunnaisten Pokemon-kävelyiden ja aamupiirrettyjen verran. Ainakin jos äiti päättää…

Unplug ja play – ideoita leikkiin

Tanskalainen lastenvaatebrändi name it toivoo lasten leikkivän enemmän ruutujen toljottelun sijaan. Niinpä he ovat kehittäneet kamppiksen täksi kevääksi. Kamppanjan tarkoitus on kannustaa fyysiseen leikkiin, käsillä tekemiseen ja ympäristön tutkimiseen.

Kamppiksen ajan, name it jakaa ilmaiseksi ideoita ja välineitä leikkeihin. 

Ilmaisia kortteja ja leluja

Yhdeksän viikon ajan name it -myymälöissä (katso lähin myymäläsi tästä) jaetaan ilmaiseksi kortteja, joissa on yhteensä 36 erilaista keräilykorttia. Annettavat kortit vaihtuvat viikoittain, joka viikko voit käydä nappaamassa mukaasi uuden setin kortteja. Kortit ja niihin liittyvät vinkit voi myös ladata pdf:nä tästä.

Korttien lisäksi saatavilla on leluja ja välineitä, jotka kannustavat lapsia tutkimaan ja taiteilemaan. Meillä pleikkarin ohjainta ei enää haikailtu sen jälkeen, kun lapset saivat katsoa puuhapakettinsa. Varsinkin suurennuslasista oli paljon iloa. Myös sormivärit viihdyttivät useita tunteja.

Miten teillä säännöstellään pelaamista tai ruutuaikaa?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Kyllä olen tutustunut siihen, mitä lapset pelaavat.
0
1 vastaus

Ruutuaika on aivan jäätävän huono idea ja osoittaa lähinnä kuinka kujalla ihminen on jos sitä käyttää – toisin sanoen ei viitsi tutustua siihen mitä lapset pelaavat. Onko teillä erikseen kirja-aika, leikkiaika ja rajoitetaanko niitä samoin, kuten myös ruoka- ja uniaikoja?

Enemmän tämä oikeastaan kertoo Name It:stä… ”osta roinaa ni ei tarvi kiinnostua lastesi tekemisistä” – suosittelen ottamaan yhteyttä vaikka johonkin suomalaiseen pelifirmaan tai tutustumaan peleihin afrikan tähteä enemmän.
0
1 vastaus

Kyllä olen tutustunut siihen, mitä lapset pelaavat.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: