Kotitalouskriisi 2.8.2016
TEKSTI Maria

Kaksplus-kesäjuhlat

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF7321

Kaksplussan bloggaajat järjestivät ihanat kesäjuhlat, jonne olivat tervetulleet niin Kaksplussan omat bloggaajat, kuin yhteisöblogien kirjoittajat. Täytyy sanoa, että itse en ole kovin ahkera blogien lukija, joten minua suorastaan jännitti hieman ennen juhlia. Tiedättehän tunteen, kun on menossa juhliin, josta ei tunne ketään.

Asun Etelä-Helsingissä ja täytyy myöntää, ystäväpiirini koostuu enimmäkseen ihmisistä, jotka ajattelevat monista asioista hyvin samankaltaisesti kuin minä. Elänkö kuplassa? Ehkä. Mutta kukapa ei!

Arvaa kuka mun idoli on? #hotelkämp #claire #underwood

A photo posted by Maria Nordin (@maria_kotitalouskriisi) on

Hetken aikaa juhlien alussa jännitin juttuseuraa. Tiedätte että olen todella kriittinen kosmetiikan ja muiden juttujen kanssa. Niinpä ensi töikseni Kämpin Mannerheim-sviittiin astellessani tungin kaikki huonetuoksut kaappeihin. En ymmärrä, miten asiakkaat voivat pitää luksuksena sitä, että hotelliyrittäjä myrkyttää heitä hitaasti hengiltä karmivilla tuoksutikuilla.

DSCF7319

Kirjoitan haisvaa palautetta Hotelli Kämpille

Kesäjuhlat täynnä uusia blogituttavuuksia

Alkuun juttelin Mari Valosaaren ja Poikien äidin kanssa. Puhuimme bloggaamisesta, urheilusta ja lasten harrastuksien kalleudesta. Mari harrastaa ratsastamista, Poikien äiti taas tunsi luistelumaailman hintatason. Itse mietin, että pitääpä kannustaa lapsia edullisten harrastusten pariin. Miten olisi vaikka shakki? (Kerro, mikä on lasten harrastuksen hintalapun kipuraja?)

IMG_5972_mod-Recovered-620x930-2

Seuraavaksi kävimme pitkän keskustelun Frutti di Mutsin kanssa. Olin todella viehättynyt hänen seurastaan, vaikka meidän kuplat ovat niiiiiiin kaukana toisistaan! Otin jopa hatsin hänen tupakastaan, kahdesti! Hän aloitti keskustelun todella suoralla kysymyksellä ”MARIA MIKSI, MIKSI?”. Kyse oli tietenkin siitä munasta. Perustelin motiivini ja siinä vaiheessa keskusteluun liittyi myös Munakoisoni ja minä. Oli muuten tosi kiinnostava kuulla, kuinka Frutti di Mutsi oli luopunut kosteuspyyhkeiden käytöstä. Ja kokeillut myös kestonenäliinaa… (saiko sitä paljastaa julkisesti?).

kesäjuhlat

Loppuillan kiihkeimmät keskustelut rokotuksista, ravinnosta, lisäaineista, lääkeyhtiöistä ja ympäristömyrkyistä kävin Hei me valvotaan -blogin kirjoittajan kanssa. Munakoisoni ja minä osallistui myös rokotuskeskusteluun. Kaikki olimme sitä mieltä, että rokotuksista ei voi blogiin kirjoittaa. Mitä tahansa aiheesta sanoo, paskamyrskyhän siitä nousisi. (Kommentoi aiheesta kommenttikenttään, kokeillaan saadaanko riita aikaiseksi.)

DSCF7329

Vihreistä herukoista tehtyä kuohuviiniä, joka maistui kuohuviinille!!!

Lopuksi keskusteltiin koulujen sisäilmaongelmista Rouva Eriksonin kanssa. Suomen koulujen tilanne on aivan käsittämättömän huono! Sisäilmaongelmathan vaikuttavat kaiken lisäksi myös oppimistuloksiin!

Mrs Eriksson kirjoittaa muiden juttujen lisäksi blogiinsa myös lastenkirja-arvosteluja, joita aion alkaa seurata tarkkaan. Meillä on kotona meneillään tiheän luvun kausi, lapsilla on lähes koko ajan joku kirja kädessä. Lisäksi haluaisin oppia itsekin kirjoittamaan arvosteluita. Nyt on luettu monta uutta hyvää lastenkirjaa.

Näiden lisäksi vaihdoin kuulumisia monien muidenkin kiinnostavien bloggaajien kanssa. Oli tosi kiva tutustua ja odotan innolla että tehtäisiin jotain yhteistyötä bloggaajien kesken! Minusta parasta elämässä on juurikin vaihtaa ajatuksia aivan eri tavalla ajattelevien kanssa.

Pitää rueta seurailemaan näitä blogeja vähän useammin, mutta nyt menen lukemaan Prinsessa Pikkiriikkiä.

PS. Seuraa snapchatissa nimellä marianoniin, niin kuulet kohta lukunäytteen!

Juhlien yhteistyökumppanit:

sponssi

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (22)

Pitänee itsekin käydä kommentoimassa tätä. Ensinnäkin olen hieman kateellinen noista kekkereistä, olisi voinut olla kivat. 🙂 Vaikken blogiyhteisöön kuulukaan. Sen takia en siellä varmaan ollutkaan.

Rokotuksia en ole osannut koskaan kauheasti edes kyseenalaistaa. Kaikki kolme lasta on rokotettu ohjelman mukaan, vaikka sivuvaikutukset harmittaa aina. Sikainfluenssarokotuksen haittavaikutusten luulisi avanneen silmäni, mutta edelleen luotan rokotuksiin -tyhmää tai ei. En kuitenkaan halua, että lapset saattais sairastua johonkin vakavaan vain sen takia, etten ole antanut rokottaa heitä.
0
1 vastaus

Oli ihan mahtavaa jutella! Harvoin sitä uskaltaa sanoa missään ainakaan kasvokkain, että rokotukset epäilyttävät. Niin monella on vahva mielipide juuri siihen suuntaan, että rokottamattomuus on vastuutonta. Itsehän olen rokottanut hidastetulla ja vähän karsitulla rokoteohjelmalla ihan vain siksi etten jotenkin uskaltanut kuitenkaan kokonaan olla rokottamatta enkä kokenut että olisin kuitenkaan tarpeeksi perehtynyt aiheeseen. Ja mitä siihen munaan tulee, se oli rohkea veto. Kaikilla mahdollisilla tavoilla 😀 <3 -Jasmin
0
1 vastaus

Kiitos! Ja nyt kun tänne jo kommentoit, niin kirjoitapa postaus rokotusksista!
0
1 vastaus

Ainiin ja mitä siihen lampaannahkaan tulee, jos ne toimivat, sä todennäkösesti pelastit meidän petielämän 😀
0
1 vastaus

Heh! Toivotaan että toimii!
0
1 vastaus

Mä elän rokotuksien kanssa varmaan ihan omassa kuplassani ja ihmettelen joka kerta ihmisiä jotka eivät selvitä enempää rokotuksien vaikutuksia. Hurjaa että luotetaan sokeasti että ne on hyvä juttu eikä tutkita asiaa itse yhtään, en vaan käsitä! Joo, meillä ei rokoteta.
0
1 vastaus

toivon, että siinä tapauksessa hoidat lapsesi kotona etkä aseta muiden lapsia vaaraan. Suomessa päivähoidon ja kouluun pääsyn edellytyksenä pitäisi olla rokotustodistus niin kuin hyvin monissa maissa tehdään. Ei tätä hulluutta vaan pysty ymmärtämään…
0
1 vastaus

Siis mihin vaaraan? Eikös niillä muilla lapsilla ole ne rokotukset ettei tauteja tule, eikun siis miten se menikään…. Että se rokottamaton lapsi tartuttaisi muut (rokotetut?) lapset, sitäkö tarkoitat? aika paljon todennäköisempää on että ne rokotetut levittää niitä rokoteperäisiä tauteja siellä
0
1 vastaus

Niin. Mä en ole vielä rokottamattomuuskuplassa, ympärillä on paljon aiheeseen intohimoisesti suhtautuvia. Itse yritän pysyä siinä keskellä. Ehkäpä uskaltaudun sittenkin kirjoittamaan tästä.
0
1 vastaus

Hienointa aikuisuudessa onkin se, että vaikka tapaa todella erilaisia ihmisiä, erilaisine ajatuksineen, kuin mitä itse on, niin silti voi olla oikein miellyttävää jutella ja tutustua. Rakastan ainakin itse henkilökohtaisesti sitä, kun ihmiset tapaavat ja huomaavat ajattelevansa joistain asioista kovin erilailla, silti keskustelu pysyy asiallisena ja kohteliaana, eikä kukaan pahoita mieltään. Siitä on aikuisten keskustelut tehty!
Meitä oli kyllä monenmoista tuolla juhlimassa mukana, ei tainnut olla ketään samanlaista. Hyvä niin. Oli kiva tutustua!!!
0
1 vastaus

Juurikin näin!
0
1 vastaus

Mitä ihmettä. Sehän on selvää että lapset kannattaa rokottaa. Ei ihme että lapsia on paljon kuollut 1900-luvun alkupuolella kun silloin ei vielä ollut rokotteita oli tauteja hinkuyskästä sikotautehin ym. Jos tämä menisi diihen pisteeseen että kukaan ei enää rokotteita ottaisi mikä katastrofi syntyisi. Rokotteista kyllä voi joillekin tulla jotain haittavaikutuksia mutta se on pientä siihen mikä hyöty niillä on.
0
1 vastaus

Aloin hiljattain lukemaan blogiasi ja nyt on silmät auennut hajusteille. Minä, pahin painajaisesi kaikkien supertuoksuvien voiteiden, pesuaineiden yms. ystävä, olen kääntämässä kelkkani ja testaan hajusteettomana oloa. Jospa se auttaisi migreeniini ja en myrkyttäisi muita ihmisiä ympärilläni… Kiitos erittäin mielenkintoisesta blogistasi!
0
1 vastaus

No mutta kiitos valtavasti maailman mielenkiintoisimmasta jutteluseurasta 🙂 Oli kyllä huippuilta!
0
1 vastaus

Suomessa pärjää hyvin ilman rokotuksia rokotettujen kustannuksella. Jos matkustaa maihin jossa ”laumaimmuniteetti” on huono, altistaa lapsensa vakaville taudeille. Mielestäni on epäreilua lasta kohtaan jättää hänet rokottamatta. Eihän lapsi välttämättä haluaisi olla alttiina jopa kuolemaan johtaville taudeille. Tietääkö kukaan henkilöä, joka olisi saanut neuvolan rokotusohjelmaan kuuluvista rokotteista mutta kuin kuumetta,lihassärkyä, ärtyneisyyttä ja pistoskohdan arkuutta.
0
1 vastaus

OT mut mä oon ollu tuolla Pihamaan tilalla aikoinaan töissä 🙂
0
1 vastaus

Hei, ei liity tähän postaukseen, mutta osaisitko suositella voidetta kovin ärtyneelle iholle? Voiteen pitäisi olla kasvipohjainen ja se ei saisi sisältää mineraaliöljyjä. Olisin kovin kiitollinen, jos sinulla olisi ehdottaa jotakin.
0
1 vastaus

Kauhean vaikea kysymys! Mä en suosittele mitään voidetta. Suosittelen selvittämään, mistä johtuu että iho on ärtynyt. (Ruoka-aineallergia, jokin lisäaineyliherkkyys, esim sitruunahappo, sisäilman homeongelma, vaatteiden kemikaalit). Itse pesen ihon vain vedellä ja joskus emäksisellä Meine Base -suolalla, josta todella moni atoopikko ym. on saanut avun.
0
1 vastaus

Kirjoita nyt ennen rokotuksia siitä sänkykriisistänne, jotta tiedän, mitä sänkyjä/patjoja sisäilmasairaan tulee välttää!;D
0
1 vastaus

OK, OK! 😀
Yritän tänään!
0
1 vastaus

Moikka! Juuri julkaisin postauksen heinäkuussa lukemistani kirjoista, joukossa yksi kovasti suosittelemani lasten tietokirja. 🙂
0
1 vastaus

pakko kehasta mut näytit tosi hyvälel tos mekos ehkä toi ala osa oli vähän neliömäinen mut se oli kuvakulma näytät upeelle tos mekos enywai
0
1 vastaus

Pitänee itsekin käydä kommentoimassa tätä. Ensinnäkin olen hieman kateellinen noista kekkereistä, olisi voinut olla kivat. 🙂 Vaikken blogiyhteisöön kuulukaan. Sen takia en siellä varmaan ollutkaan.

Rokotuksia en ole osannut koskaan kauheasti edes kyseenalaistaa. Kaikki kolme lasta on rokotettu ohjelman mukaan, vaikka sivuvaikutukset harmittaa aina. Sikainfluenssarokotuksen haittavaikutusten luulisi avanneen silmäni, mutta edelleen luotan rokotuksiin -tyhmää tai ei. En kuitenkaan halua, että lapset saattais sairastua johonkin vakavaan vain sen takia, etten ole antanut rokottaa heitä.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: