Kotitalouskriisi 25.10.2012
TEKSTI kaisa

Kanaemon viha

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Rikoksen uhri tuntee usein syyllisyyttä ja häpeää. Niin minäkin tunsin. Nyt olen saanut jalostettua tunteeni seuraavalle tasolle.

Tunne no vahva. Saan sydänhermovipatusta ja verenpainetta tähän tulevaan kirjoitukseen valmistautuessa…

Poika toivoi, ja saikin syntymäpäivälahjaksi Angry Birds -tahmahyökkäyssetin (limapallerolintu ja ritsa). Tässä hieman mietteitä tuotteesta.

 

Lintuhahmo

 • limainen pallo, jonka sisällä on nestettä
 • meni rikki vuorokauden sisällä paketin avaamisesta
 • tuoteselosteessa sanotaan että neste pitää pestä pois iholta
 • Herää kysymys: Mitä neste on? Kenties Kiinassa maitoskandaalin jäljiltä ylijäänyttä melamiinia tai muuta ongelmajätettä, jolle on keksitty nerokas loppusijoituspaikka?

 

Ritsa

 • korjaan: ”ritsa”
 • toiselta puolelta oksanhaaran muotoinen muoviosa
 • toiselta puolelta ontto
 • ei kuminauhaa, vain muovia
 • hyödytön ritsan irvikuva

 

Luoja pelasta meidät.

Miksi lapsille tuotetaan tällaista PASKAA. Olen varma että jos näiltä lapsilta 20 vuoden päästä kysytään, niin he toivoisivat, että olisimme jättäneet tilkan öljyä heillekin sen sijaan, että värjätään öljy punaiseksi tai vihreäksi ja puristetaan siitä hyödyttömiä palleroita lahjapaketin kautta kaatopaikalle vietäväksi.

Mutta edessäni on taas yksi hyödytön muovinpala ja ei edes kovin pettynyt lapsi: ”Mamma, tämä meni rikki jo. Mutta ei se mitään haittaa, ostetaan huomenna uusi”.

Oksettavaa, poika on tottunut tähän kuvioon.

Tahmahyökkäyksen sijaan olisi pitänyt antaa lapselle lusikka ja aamupuurosta tehtyjä palleroita. Sama asia, paitsi että se olisi halvempaa ja hauskempaa. (Uups, huono esimerkki. Näinhän tapahtuu joka aamu muutenkin.)

En varmaan ole ainoa uhri, joka on ostanut moisen surkeuden hintaan €7,90. Samalla tunnustan, että muistan monta kertaa aiemminkin nielleeni häpeän tajutessani, että olen ostanut lapselleni lelun sijaan roskan.

Ja vielä viimeinen kohupaljastus aiheesta: ostin niitä palleroita vielä kaksi lisää, yksittäispakattuna. Vuosivat tyhjiin myös.

Nyt mietin, mitä tekisin tämänkertaiselle rikosvälineelle, ”ritsalle”

 • myyn kirpputorilla
 • annan hyväntekeväisyyteen
 • poltan roviolla

Valitsen vaihtoehdoista viimeisen.

Harmi, että ehdin jo lähettää nesteet allensa laskeneet tiput viimeiselle matkalle. Jos teillä sattuu olemaan tallessa lajitovereita, ottakaa osoite ylös!

Oletteko tulleet ajatelleeksi, että Angry Birdsien lisäksi jollain taitaa vuotaa aivot…

Meneillään on massiivinen aivovuoto, kun älykkäät ihmiset käyttävät aikansa roskan kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin.

 

”We can either send a man to the moon, or throw birds at pigs”

Garry Kasparov

 

Ah, sainpas vuodatettua. Parempi olo jo.

Hyvät yöt!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

[…] angry birds ritsa En missään nimessä suosittele. Lähetin ritsan asiakaspalveluun. En muuten koskaan saanut vastausta valitukseeni. Poika on […]

1 vastaus

Olet niin oikealla asialla! Suurin osa lastenleluista on nykyään kertakäyttökamaa. Keep on Rockin Maria.

1 vastaus

Erinomainen kirjoitus. Rovio varmaan pesee kätensä koko justusta, ”ei me olla niitä suunniteltu”, mutta tässä on nyt hyvä kohta nostaa asiasta älämölö.

Ihan järkyttävää…ja hintakin oli todella suolainen. Valmistus- ja suunnittleukulut varmaan 10 senttiä.

Roviolle kannattaa lähettää kiukkuista postia, vaikka roskat olisivat jo roskiksessa.

1 vastaus

Argh! 26.10. ilmestyneessä Talouselämässä Mikael Hed kehuu fanituotteiden tärkeyttä Roviolle ja mainitsee, että jos jotain on fanikamoissa pielessä, vaatii hän itse että vika on korjattava. Pisti vain tuo teksti itsellä silmään, koska meilläkin on kokemusta Angry Bird -ritsasta ja Angry Bird splat target -heittopelistä, jotka ovat molemmat ihan roskakamaa! Mikähän on mennyt pieleen, Mikael Hed, noiden ”fanituotteiden” kohdalla, oletkohan kokeillut itse ampua kyseisellä ritsalla toimistollasi???

1 vastaus

Yritin lähettää postia tälle Mikaelille. En tiedä menikö perille. Ehkä vaan parempi lähettää joululahjapaketti: oheistuotteita roviolle… Voisivat vaikka pikkujouluissa leikkiä niillä…

1 vastaus

Maria hei, jos olet sitä mieltä, että paksalelut ovat turhuutta ja turhuudenmarkkinoita ei pidä ruokkia, niin voisit kyllä Fidelille perustella asian niin että hän ymmärtää. Kyllä pienetkin ovat tuossa asiassa ihan fiksuja, kun kuulevat perustelut. Meillä ipana (jo 9 v) keksii kyllä pyytää kaikkea romua, mutta hän on jo pienestä pitäen oppinut sen, etten esim. osta karkkia, jossa on pakkausjätettä enemmän kuin itse makeisia ja että halvat romut jätän kauppaan. Tosin tällaiset källit, että myydään jotain, mistä voisi hinnan perusteella odottaa jo saavan jotain sisältöäkin, ovat pahimpia.

Fidel on ylisöpö, miten hänen ”ranskanopintonsa” muuten sujuvat siellä päivähoidossa?

1 vastaus

Joo, tottakai myös perustellaan, miksei kaikkea tarvitse eikä mainoksiin kannata aina uskoa. Hyvä vinkki, tästäkin voisi kirjoittaa ihan kokonaan oman postauksen.

Poika laulelee, laskee ja luettelee värit ranskaksi…Eli hyvin menee!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: