Kauneutta vaivatta

Teksti

nordin20140602_0006

Kuolen nauruun aina, kun joku kysyy, miten hoidan kauneuttani.
Äitini on kosmetologi ja suutarin lapsella ei ole… tässä tapauksessa suurta intohimoa ulkonäköasioita kohtaan.

Minulle se, että pitää näyttää joltain on olemassaolon sivutuote.

Hiukset
Tyttärelläni on punaiset hiukset. Kerran bussissa eräs rouva kysyi, olenko värjännyt tuolloin noin kaksivuotiaan lapsen hiukset. En värjäisi lapsen hiuksia. Mutta omani värjään kerran vuodessa kuparinsävyisellä kasvivärillä. Onneksi tänä vuonna käyttämästäni hiusväristä tuli uusi versio, jossa luonnonväri on voidemaisessa muodossa. 

Pesen hiukset parin päivän välein. Olen joskus kokeillut jopa ruokasoodaa hiusten pesuun. Toimii. Uusin suosikkini ovat kuitenkin Less is More -luomushamppoo ja -hoitoaine, jotka sain kokeiltavaksi.

Leikkaan hiukset kerran vuodessa. Kävelen mihin vaan kampaamoon ja kysyn, olisiko aikaa, nyt. Tällä kertaa osuin Nook-kampaamoon. Ja sain leikkauksen harjoittelijalta ilmaiseksi! Siellä on lokakuun ajan taitava opiskelija Neea harjoittelemassa.

Kulmakarvat
Lapsena häpesin vahvoja kulmakarvoja. Nyt ne ovat minulle karvoitus juuri oikeassa paikassa. Nypin kulmakarvat vain kerran vuodessa. Tällä kertaa säästin kulmakarvani Kulmabaariin, jossa saa kahden viikon ajan ilmaisen kulmakarvojen muotoilun.

Silmät
Silmämeikkiä en käytä, en edes ripsiväriä. Käytän ulkona melkein aina aurinkolaseja. Uskon, että siristelyn välttäminen on tehokkain keino ryppyjä vastaan.

Iho
Kuudennne luokan luokkakuvassa olin todella kummallisessa asennossa. Yritin peittää kädelläni leukaani ilmestyneen ensimmäisen finnin. Siitä asti olen ”taistellut” iho-ongelmien kanssa. Kirjoitin tänne maidottomasta kokeilusta ihon tähden. Ja se toimii. Ihoni on todella paljon parempi kuin puoli vuotta sitten. Silloin tällöin syön maitotuotteita, kun jotain tekee liikaa mieli. Ja sen huomaa ihosta seuraavana päivänä.

Puhdistan ihon vedellä ja suolalla. Kasvovetenä käytän ruokakaupasta ostettavaa appelsiininkukkavettä. Voiteena käytän ruusuöljyä. Annan lasten tehdä minulle iltaisin kasvohoidon näillä aineksilla.

Arkisin käytän meikkivoidetta silloin, kun tiedän että saatan tavata työpäivän aikana sovinisteja, jotka pitäisi vakuuttaa. Muuten luotan siihen, että ihmiset ovat fiksuja eivätkä arvioi osaamistani ihoni tasaisuuden perusteella.

Hampaat
Hampaat ovat ainoa ”kauneudesta täytyy kärsiä” -teko jolle olen antanut periksi. Minulla oli lapsena ristipurenta, eli alahampaat olivat ylähampaiden edessä. Hampaani olivat myös liian suuret leukoihin nähden. Ala-asteen kunnallinen hammashoito korjasi ongelman, mutta kun heitin irroitettavat raudat vahingossa roskiin oikominen jäi kesken. Teininä hampaani oiottiin ja nyt ne ovat aika lailla täydellisen suorat.

nordin20140602_0007

 Tämän kerroin siksi, että moni kyseli vinkkejäni.
Hauskaa viikkoa!

M

Kommentit

7 kommenttia

Kiitos tästä! Virkistävää vaihtelua lukea tällaista kaiken tämän kosmetiikka-yltäkylläisyyden keskellä. Itse jätin hiusten värjäämisen ihan vasta muutama kuukausi sitten. Nyt kasvatan ja leikkaan värjättyä osaa pikkuhiljaa pois. Muutenkin olen vähentänyt kosmetiikan käyttöä tosi paljon viime aikoina.

Onko sulla muuten dödö-vinkkiä? Kokeilin erisanin alumiinitonta, mutta ei toimi…

Kiitos tuosta hiusväri vinkistä, täytyy käydä noita hakemassa, en tykkää noista normi väreistä, niiden sisältämien aineiden vuoksi ja tästä en ollut koskaan kuullutkaan!

Olen miettinyt maidotonta ruokavaliota. Vähän askarruttaa, mistä saan kalsiumia ja d-vitamiinia… Mistä sinä saat?

Maria

Joissain kasviksissa on paljon kalsiumia. Me syödään paljon mm parsakaalia. Myös soijatuotteisiin on lisätty kalsiumia. Ja maitoonhan D-vitamiini on myös lisätty. Sitä syön purkista ja kalan mukana. Suurin osa maapallon ihmisistä ei syö maitotuotteita ja hekin pärjäävät, joten ei se ole mikään välttämättömyys ruokavaliossa. Meillä on vaan sellainen tunne, kun on kasvettu Valion mainokset ruokaloissa…

Luonnonkaunis <3 Hyvä kirjoitus!

Kiitti vinkeistä.
Täytyypä tsekata hiusväri. Lopetin hiusteni värjäämisen toukokuussa 13. Olen värjännyt hiuksiani reilu 20 v ja pidin omaa väriä maantien värisenä.
Oma hiusten väri olikin ylläri. Nätti tumman ruskea ja muutama hopea haituva. Minua harmaantuminen ei rassaa. Ihanaa, kun olen päässyt värjäys-kierteestä.
Jos joskus muutan mieltäni koklaan sun käyttämää väriä.

Olet kyllä todella luonnonkaunis nainen.

Ihanaa syksyä!
Paras poskipuna tulee muutes ulkoilusta raikkaassa syysilmassa. 🙂

Hauska yllätys, tuo omien hiusten kaunis väri! Hyvä että jätit värjäämisen!
Tänä syksynä onkin ollut ihanat ulkoiluilmat.
Onnikin tekee hyvän värin poskille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä