Keikalla yhdessä

Teksti

image_1

Pari viikkoa sitten olimme Reinon kanssa ensimmäistä kertaa keikalla yhdessä töissä, tapahtuma oli Granit-sisustusmyymälän 1-vuotisjuhla. Reino soitti sekä lauloi ja minä näytin juhlavieraille, kuinka tehdään amppeleita narusta.

image_6

Kengät El Naturalista (saatu) Mekko R/H x Karhu

image_3

Tässä tekemäni video, josta voi tarkemmin tutustua amppelin tekoon.  Tarvitset vain ruukun tai lasikulhon, narua ja hetken kärsivällisyyttä näperrellä.

Tuona iltana Reinon keikkarepertuaariin liittyi uusi biisi, Viereen. Ehkä oletkin jo kuullut sen YleX:ltä?
Jos et, tässä se on:

Vaikka biisissä kaikki menee pieleen, onnistui yhteinen keikka loistavasti. Koska olemme molemmat yksityisyrittäjiä, teemme usein töitä lähekkäin: saman työpöydän ääressä. Kahvia keitetään vuorotellen ja sivusilmällä vahditaan toistemme työtehoa…

Juhlista jäi käteen hyvän mielen lisäksi uusi tuttavuus: laksritsisiirappi. Rakastan lakritsijuuren makua, josta aito laku saa makunsa. Tässä siirapissa maku on juuri sellainen kuin lapsuuteni espanjalaisissa kivikovissa lakritsijuuripastilleissa, joita myytiin kauniissa peltipurkeissa.

Oma lakritsinsyönti on vähentynyt lähes nollaan, sillä kaikissa suomalaisissa lakuissa on vehnää. Siirappi on gluteeniton, meinasin pyörtyä sen huomattuani. Tajusin vasta nyt, kuinka kova ikävä lakritsia minulla on ollut!

Olen dipannut siirappiin mitä kummallisempia asioita mansikoista cashew-pähkinöihin ja mansikoista sormiin. Hurjin kokeilu taitaa olla lakritsikahvi, jonka teen lorauttamalla teelusikallisen siirappia kahvimukin pohjalle.
En suosittele, jos et ole lakritsiaddikti.

kuva

Makuja on monia!

Hyvää viikonloppua.

Kommentit

5 kommenttia

Kiitos vastauksesesta 🙂

Tuo vaiva on varmasti yllättävän yleinen. Monella hävinnyt kummat vatsa- ym oireet jättämällä gluteenin.

Ihania kesäpäiviä perheellesi. Vihdoin lupaa lämpeneviä ilmoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä