Kesän menoa & syksyn satoa

Teksti

kuva 3 kopio

Pahoittelut lyhyestä kirjoittelutauosta. Sitä on oltu töissä, leikkikoulussa ja sienimetsässä. Vuodenaikakin on vaihtunut. Tuuli ja elämäni ovat muuttaneet suuntiaan. Siltä todella tuntuu nyt, kun yllättävä työ uudella alalla on purkissa.

Tänään loppuneen kesätyöni takia olen käynyt aamuisin ennen ”toimistolle” menoa meikissä kampaamo Dandyssä. Kampaajalla käyminen on parasta sielunhoitoa. Tällaista jälkeä saa aikaiseksi intensiivinen, kahdeksantoistakertainen kampaamotuoliterapia.

IMG_4819_low

IMG_4818_low

Perhesuhteet ja lapsuudentraumat on vähintäänkin käsitelty. Ja sen kyllä huomaa!

Jos kalenterini mukaan mennään, niin edessä on valkoinen syksy. En tiedä ollenkaan, mitä on tulossa. Toisin sanottuna lapset on hoidossa ja minulla ei ole uutta työtä tiedossa. Vielä.

Ensi viikon lapset ovat tuttuun tapaan leikkikoulussa ja minä vain olen, mutten enää kotihoidontuella. Oleilun lisäksi pähkäilen, mille polulle tai uralle seuraavaksi lähtisin. Off-pisteä on nyt ainakin kokeilu, kiinnostavaa kieltämättä oli.

Teille hyvä uutinen on, että blogia aion ainakin kirjoittaa ahkerammin. Esimerkiksi juttu tytön kouluun sopeutumisestakin on vieläkin kirjoittamatta… Se piti tulla jo kaksi viikkoa sitten.

kuva 2

kuva 3

kuva 2 kopio

kuva 1 kopio

Sienimetsäänkin pitää ainakin päästä vielä muutaman kerran ennen uutta uraputkipätkää!

Pannunalunen on lahja Pikkulinnun Kaupasta

 

Kommentit

12 kommenttia

Ok, hyvä tietää myös tämä! Nuuksiokaan ei ole onneksi mahdottoman matkan päässä. T. Sen viisivuotiaan sienimetsään haluavan äiti

Sykähdyttävän kauniita kuvia, Maria!

Maria

Kiitos. Mutta jostain syystä puhelimella katsottuna ylin kuva on ihan venynyt. Tekniikka!

Olet kyllä upean näköinen!!

Maria
Ulkonako on Kylla tarkea tekija kontakteja luoidessa
MIelestani olet loytanyt Oman klassisen. Tyyliisi
Olet muuten taitava valokuvaaja’
ulla

Maria

Kiitos Ulla. Olet aina niin kannustava!

Ihania kuvia, Maria!
Mihin kannattaisi lähteä sienimetsään, jos asuu Helsingin kantakaupungissa, eikä omista autoa? Meillä viisivee on kovasti lähdössä sienestämään, mutta äiti ei ole käynyt sienessä sitten lapsuuden. Poika sai juuri sienikirjan lahjaksi ja miettii jo kovasti mitä sieniä aikoo sitten kerätä.

Maria

Poikasi on suloinen! Totta kai viet hänet sienestämään. Keskuspuistossa tiedän monien olleen sienestämässä. Mutta yksi helppo paikka on Espoon Suvisaaristo, jonne pääsee bussilla kampista. Me on käyty omalla autolla, muttei sinne mene bussilakaan kauaa. On menty tarhapäivänkin jälkeen, oltu tunti metsässä ja tultu sienimuhennosainesten kanssa kotiin. Suosittelen!

Kiitos vinkistä! Keskuspuistossa tulee käytyä, mutta en ole aiemmin sitä katsellut sienestäjän silmin 🙂 Suvisaaristoon täytyy myös ehdottomasti tehdä retki!

Heippa! Piti tulla vielä kurkkaamaan Netflixin tilaisuudessa tavattujen tyyppien blogeja, täälläkin on tosin tullut pyörähdettyä jo joskus ennenkin. 🙂
Ihania mättääseen tutustumiskuvia!

Maria

Hyvä kun tulit! Lueskelen sun blogia nyt!

Pienet suojellut metsäläntit saaristossa eivät kestä suurta yleisöryntäystä. Tuossa kohtaa tien molemmin puolin olevat metsäalueet ovat luonnonsuojelualuetta, jossa on rikas ja monipuolinen eläimistö, jonka elintila kapenee vuosi vuodelta kävijöiden lisääntyessä. Näin ollen suositellumpaa on suunnata sieneen keskuspuistoon, Nuuksioon ja esim. samalla tutustumaan luontokeskus Haltiaan. Kaupunki suosittelee saaristossa poluilla pysymistä, joka ei taas tue sienestystä/marjastusta. Nyt suojelualueen/-alueiden kyltit ovat vanhentuneet ja vanhojen suojelualuiden rajoilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä