Kotitalouskriisi 28.3.2014
TEKSTI Maria

Kilpikonnat Sam ja Samy

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IMG_6807

Tytön leikkikoululuokassa on kilpikonna Sam. Siis oikea kilpikonna! (Lemmikkien pitäminen luokassa on tavallista muualla Euroopassa. Esimerkiksi kun minä viisivuotiaana kävin vuoden koulua Barcelonassa, oli luokkamme kuin lemmikkieläinpuoti. Siellä oli hamstereita, hiiriä, lintuja, akvaario ja jotain ötököitä.)

Takaisin tähän päivään. Jokaisella leikkikoulun lapsella omat vihkot, jonne ilmestyy kuvia viikon varrelta. Viikonloppuisin vihko tulee kotiin. Vihkoon saa laittaa viikonlopun tapahtumista kertovia kuvia, pääsylippuja, piirustuksia tai muuta. Näin opettajat osaavat jutella lasten kanssa asioista, joita lapset ovat tehneet tai nähneet viikonloppuina. Ja vanhemmat tietävät, mitä leikkikoulussa tehdään.

kuva 1

Myös luokan toisella kilpikonnalla, Samylla (lausutaan ”Sami”), on oma vihko. Samy menee joka viikonloppu kylään jonkun luokan lapsen luo. Näin voimme kurkistaa, millaista on muiden kavereiden kotielämä.

Ensimmäisenä Samy oli ollut kyllässä luokan miespuolisen avustajan Thibaut’n (lausutaan Tibo) luona. Samy oli muun muassa maistanut olutta, tehnyt ruokaa, kuunnellut räppiä ja pelannut GTAta.

Nyt Samy oli vihdoin meillä yökylässä. 

kuva 2

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

[…] leikkikoululuokan pehmokilpikonna, joka viettä jokaisen viikonlopun jonkun perheen luona. Viimeksi Sami oli meillä noin vuosi sitten. Tänä viikonloppuna oli taas meidän […]

1 vastaus

Itselläkin sektio edessä kesällä, joten olisi kiva postaus. Sisäilma postaukset ovat myös olleet mielenkiintoisia. Meilläkin ollut siltä osin vähän ongelmia. Mukavan asiantunteva blogi!

1 vastaus

Kiitos palautteesta, varmasti kirjoitan vielä sisäilmasta. Ja sektiostakin!

1 vastaus

Hauska juttu tuo kiertävä ”lemmikki” vihkoineen. Silmään kyllä pisti Thibaut´n kirjoitus. Miksi ihmeessä piti korostaa noita aikuisten juttuja, olutta ja GTA-peliä?

Puhutko muuten lapsillesi espanjaa? Ja miksi valitsitte ranskankielisen leikkikoulun? Pahoittelut, jos olet jo sataan kertaan selittänyt nämä aiemmin.

1 vastaus

Hahaa.. Totta kai Samy oli inhonnut olutta! Ei siinä kerrottu GTAsta. Oli vain kuva, josta mies tunnisti. Ideana on, että Samy tutustuu isäntäperheen elämään. Thibault on nuori mies, joten olisi outoa, jos hän virkkaisi pitsiä Samyn kanssa.
Vihkoa oli tosi hauska lukea. Toivottavasti saataisiin se vielä uudelleen tänä keväänä. Samy oli käynyt jopa Malediiveillä…
Kun poika syntyi, päätin että puhuisin espanjaa. Mutta se tuntui oudolta, kun puoliso jäi ulkopuoliseksi jutuista. Valitsin ranskankielisen, koska kaikki espanjalaiset sukulaiseni puhuvat myös ranskaa. Esimerkiksi nyt kun kävimme isäni luona kylässä, lapset ja isoisä puhuivat keskenään ranskaa.

1 vastaus

Meillä oli ala-asteella luokassa akvaario, luokan pojat tiputtivat sinne nastoja ja tytöt yrittivät pitää kalat hengissä.. Voi olla, että jos jo esikoulussa olisi iskostettu toisista(/eläimistä/olennoista) huolehtiminen päähän, niin meidänkin luokan kaloista suurin osa ei olisi joutunut wc-pönttöön? 🙁

Ihanalta näyttää teidän viikonloppu kuvissa 🙂

1 vastaus

Me ei olla vielä saatu Samya kylään, mä odotan innolla, että päästään lukemaan sen vihkoa – vaikka sitten kai meilläkin pitäisi tapahtua jotain viikonlopppuna. 🙂

1 vastaus

Samy on käynyt Malediiveillä asti…

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: