Kotitalouskriisi 19.4.2015
TEKSTI Maria

Kivat ja Kavat Tallinnassa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kävimme eräänä pääsiäisloman sadepäivänä Tallinnassa isäni luona. Lapset saivat vihdoin luvan laittaa uudet kevätkengät jalkaan.

DSCF0258

Näkymä isoisän luota

DSCF0238

Pienillä jaloilla soisi olevan myös pieni hiilijalanjälki. Siksi hankin suurimman osan lasten vaatteista kierrätettyinä. Ostaessani uutta valitsen aina ympäristömerkityn vaihtoehdon. Yleensä kyttään Joutsenmerkkiä, mutta myös EU-Ecolabel auttaa minua ostopäätöksissäni.

DSCF0259

En ollut uskoa näkemääni, kun tajusin, että myös kenkiä saa ympäristömerkittyinä. Ruotsalainen Kavat valmistaa EU-ympäristömerkittyjä kenkiä.

DSCF0266

DSCF0268

Kuvien Kavat-kenkien nahka on värjätty kasviväreillä, eikä kengissä ole perfluorattuja yhdisteitä sisältäviä pintakäsittelyjä. Myöskään kengän pohjien kumi ei sisällä ympäristölle vaarallisia aineita. Ympäristömerkittyjä Kavat-kenkiä on lapsille että aikuisille. Minäkin haluan!

DSCF0282

Ai, ja mitä me Tallinnassa tehtiinkään? Menimme Swissôtel-hotelliin uimaan ja syömään. Uimaan koska siellä on kiva uima-allas ja syömään, koska halusin ottaa kuvia ravintolan upeista lasten annoksista, joissa on paljon erilaisia kasviksia houkuttelevasti lankulle aseteltuina.

Tilasin täysin samat annokset kuin viimeksi, mutta tällä kertaa annokset olivat aivan surkeat: kulhollinen lihaa, perunaa ja epämääräistä mössöä. Ärsyttää, sillä viimeksi kehuin tarjoilijalle annoksia maasta taivaaseen.

Tällä kertaa ruokaa jäi yli, joten ajattelin että otan jämät dogibägiin. En kestä ajatusta, että pahatkaan ruuat menisivät roskikseen. Mutta ennen kuin sain viedä ruokaa ulos ravintolasta, minun piti allekirjoittaa vastuuvapaussopimus. Lupasin, etten haasta ravintolaa oikeuteen, jos vaikka ruoka unohtuisi viikoksi pöydälle, söisin sen ja sairastuisin. Tulipa tärkeä olo.

IMG_0531

Nyt oikeasti tärkeiden aiheiden pariin ja äänestämään, annan ääneni luonnon puolesta.
Vielä ehdin!

Ympäristömerkityt kengät ja raitapaidat on saatu Polarn O. Pyretin Kampin myymälästä bloginäkyvyyttä vastaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

[…] eivätkä sisällä PFC-yhdisteitä tai muita myrkkyjä. Keng Lapsilla on ollut useammat Kavat-kengät. Pelkäsin, että nämä on jo leimattu ”vauvakengiksi”, mutta tämä uusi malli oli […]

1 vastaus

Maria, ihan eka kerta kuulen että koskaan tommoista allekirjoitusta pyydetään!

1 vastaus

No niin oli mullekin. Ihan älytön!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: