Koulut loppu, olut ei

Teksti

Täällä kirjoittaa kukkahattutäti vasten tahtoaan.
Raivo näpyttelee.

Kouluvuosi loppuu tänään. Tapahtumaan ei liityisi kohdallani sen kuumempia tunteita, ellei meillä sattuisi olemaan radio päällä. Aamun aikana kuultu uudet versiot suvivirsistä:

  1. RyyppyStig
  2. MärkääPetri Nygord
  3. Sokka irtiCheek
  4. SiideripissisJukka Poika

Missä maassa on samanaikaisesti neljä juomisesta kertovaa biisiä valtion omistaman radion soittolistalla? Valtion, joka yrittää kieltää alkoholin mielikuvamainonnan.

Ehkä muualla läträyssanoitukset on verhoiltu kauniisiin kielikuviin, ”Je te bois, mon amour”. Meillä on ilmeisesti sittenkin tapana sanoa asiat suoraan. No sanotaan sitten:

Ma ei ummarra.

Kun liika juominen (veden, oluen, siiderin, viinan) on tässä yhteiskunnassa ongelma, miksi lapset pitää saada vielä yhteislauluun aiheesta?

(Ehkä olen rohkea, ehkä kateellinen, mutta tässä sulkeissa nopsaa kenenkään huomaamatta, väitän että nämä on tietoisesti teineille suunnattuja kolmeminuuttisia, joiden tarkoituksena on tuoda radiosoittoja ja viisinumeroisia teostotilityksiä tekijöilleen. Hups!)

Tänään yläasteen lopettavat nuoret haluavat juoda. Ehkä koulussa pitäisi olla rennompaa, ettei evääksi tarvitsisi hakea kymppisäkin tai leijonapullon muotoista eroa tylsän arjen ja loman vapauden välille.

En ole mikään päiviräsänen ja yritä viedä iloa maailmasta. Ärsyttää, että pitää edes kirjoittaa tästä aiheesta. Olen liian viileä tähän. Onneksi tämä ihana, ruokokatontekijän siideri kuplii mukavasti hiljalleen päähän ja vapauttaa raivosta.

Taide ja sananvapaus ovat pyhiä jiiänee jiiänee, mutta tilaan nyt teoksen aiheesta: Jäbä joka juo yksi tai kaksi saa märkää. Sellaista ihanaa märkää, joka tarjotaan taskulämpimänä ei -matista…

Ja sitten vielä kesäkumibiisi ettei mitään unohdu välistä.

 

Kommentit

10 kommenttia

”En ole mikään päiviräsänen ja yritä viedä iloa maailmasta.” Hah!

Siiderit on tosi hyviä ja niiden juominen auttaa vapautumaan arjen kolhinnoilta..:),että kippistä vaan..

Jotenkin tämäntyyliset laulut on paaaaaljon helpompi kuunnella englanniksi. Ensin luulin että tämä oli ihan vaan vitsi, muttei sittenkään…

Ja mikä pahinta, itse yritän ettei lapset kuulisi näitä ja näitähän tulee joka tuutista.
Ällöttävää kun jotkut hehkuttavat mm.facessa kuinka heidän pikku piiperot laulavat niiiiin hienosti esim. näitä biisejä…on se niin hienoo..

Osuit asian ytimeen!Kuinka minua suuresti monen lapsen äitinä ärsyttää nuo biisien sanoitukset,vanhemmat vahtivat muka mitä lapset kuuntelee,no kuinka?
Sitä tulee radiosta,en ole joka hetki mukana missä lapseni liikkuu,kaverit soittavat kännyköillään ja se niin ah ihana youtube mistä löytyy kaikki kiva ja ei niin kiva.
Kuinka voin vahtia…jo kolmevuotiaani tykkää niin hyvätahtisesta sokka irti rallatuksesta,mutta miksi tällaiset sanat,olisi siitä hittibiisi varmaan muutenkin irronnut…ja tuo märkää..en viitsi edes kommentoida!!!
Juuri kun tv:stä tuli seurattua vakavaa keskustelua juomisesta ja suomalaisten juomisen vähentämisestä…nää niin sotii keskenään,musta kielto tällaisille sanoituksille,eikö kukaan vahdi?eikö missään ole mitään rajaa? nuoret ja lapset kyllä kuulevat nämä biisit,kuka heitä suojelee?

Olet aivan oikeassa. Samaan aikaan hohhaillaan nuorten juomisesta kun kuitenkin juomista edelleen ihannoidaan tai pidetään itsestäänselvyytenä. Miksi se on edes itsestäänselvyys? Miksi Suomessa pitää selitellä juomattomuuttaan? Kaikki annetaan anteeksi jos tekijä on ollut juovuksissa, nauretaan vaan iloisesti päälle… Aaarghh…

Ihanaa, että meitä ”kukkahattutätejä” on sitten enemmänkin! Kiinnitin itse nimittäin täsmälleen samaan asiaan huomiota, ja iltauinnillani huomasin surukseni, miten monta ihan liian nuorta ihmisenalkua oli tullut rannalle ryyppäämään kylmästä säästä huolimatta. Jotenkin on niin hassua, että tässä maassa kaikkiin tunteisiin liittyy alkoholi, onpa kyse iloisesta tai surullisesta asiasta. Olen huolissani siitä, että mitä tämä tekee nuorien tunnekehitykselle, kun tilanteessa kuin tilanteessa pitää olla se pullo kädessä.

Kiitos kirjoituksestasi – itse asun tällä hetkellä ulkomailla,joten olen säästynyt näiltä uusimmilta renkutuksilta,kesälomareissulla kotimaahan omatkin mukulat nämä oppivat taas..Tämä koko kännäämisen ihannoinin kulttuuri on aivan käsittämätöntä. Kautta aikojen kai nuoria on luvaton lipittely kiinnostanut,mutta ennen vanhaan sitä mentiin pusikkoon juomaan ne pari pussikaljaa – nykyään otetaan 15 – v synttäreillä vanhempien ostamia lonkeroita ja laitetaan bilekuvat facebookkiin kaikkien ihailtavaksi.Btw – hyvän sloganin keksit lauluun,toivottavasti siihen joku sanaseppo tarttuu :p !

”nuoret ja lapset kyllä kuulevat nämä biisit,kuka heitä suojelee?”

Idea varmaan olisi, että vanhemmat.

Hei ei se oo vaarallista että nuoret näkee tai kuulee millasessa mädässä maailmassa me eletään, ei niitä voi pumpulissakaan pitää 18 veeksi asti. Vanhemman tulis opettaa lapsille oikea tapa suhtautua pahaan maailmaan, ei uskotella muksulle, että maailma on jotain muuta kuin se on. Eihän vastustuskykykään kehity kliinisessä tyhjiössä, vaikka pöpöistä ollaankin huolissaan.

Vähän luottoa muksuihin ja siihen kans et kyllä ne omat kasvatustaidot riittää tekeen lapsesta fiksun. 18veenä viimestään se on helvetti irti joka tapauksessa.

Eihän tuo Jukka Poika- Siideripissis kerro juomisesta vaan toisesta henkilöstä. Jukka Poika on tehnyt sen avovaimolleen/vaimolleen/mikä nyt ikinä onkin. Se kertoo miten Jukka Poika tapasi em. henkilön.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä