Kotitalouskriisi 16.6.2014
TEKSTI Maria

Lomamäen väki

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

LOMA!
Mutta vain lapsilla, viikonloppuja lukuunottamatta. Silloin lomailemme täysillä. Tänään kävimme Lomamäen lemmikkipuistossa ottamassa kontaktia kaikenkarvaisiin, -piikkisiin, -nahkaisiin ja -sulkaisiin eläimiin.

S0666077
Lapsena yksi lempikirjoistani oli Gerald Durrellin Eläimet ja muu kotiväkeni, jossa eläintieteilijä kertoo lapsuudestaan eläinten ympäröimänä Korfun saarella.

Tuosta lukukokemuksesta asti olen unelmoinut Korfusta, mutten ole koskaan uskaltanut rikkoa illuusiota käymällä saarella. Mutta onneksi saimme kutsun Lomamäkeen bloggaajailtapäivään!

S0256029S0576066

Salainen ja naiivi haaveeni on, että lapsista tulee Geraldin tapaan luontotutkijoita. Ja molemmat ovatkin todella kiinnostuneita kaikista eläimistä. Isommalla ei ole minkäänlaista pelkoa tai ällötystä edes niljakkaita matoja, toukkia, hämähäkkejä tai käärmeitäkään kohtaan.

S0355986 S0375988

Lapsena hyvän ystäväni äiti oli koetilan eläinlääkäri, joten sain viettää paljon aikaa navetassa. Minulla oli myöhemmin oma ponikin. Haluaisin, että lapsillanikin olisi yhteys eläimiin, joten käymme säännöllisesti maatiloilla.

S0076008 S0336038

Lomamäessä erilaista muihin kotieläinpihoihin verrattuna on paikan kodinomaisuus, eksoottisten eläinten määrä, hieno maasto ja se, että lähes kaikkia eläimiä saa silittää ja pitää sylissä. Myös pomppulinna ja trampoliini erottuvat.

S0306035

S0116013

S0216025

Suloisinta lasten mielestä oli pieni lemmikkisiili, vapaasti pihalla kulkeva jättikilpikonna, haisunäätä (jolta oli, luojan kiitos, poistettu hajurauhaset) ja supi(syli)koira.

S0097016S0067012

Ihmeellisin otus oli afrikkalainen piikkisika, jonka neulanterävän piikin saimme mukaan matkamuistoksi.

S0546063

Hyvä kesäloman aloitus takana!
Nyt töihin.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Hauska kuulla! Samoin, tänne täytyy mennä toiste!

1 vastaus

Noi on muuten tosi teräviä noi piikkisian piikit! Meilläkin oli tuollaisia lapsena kotona 😀 Hauskan näköinen paikka! Mutta taita olla lähinnä autolla tavoitettavissa?

1 vastaus

Onko sylisupikoirasta kuvaa? 🙂

1 vastaus

Meilläkin oli oikein mukava päivä Lomamäessä ja lapset tykkäsivät kovasti. Taidammepa käväistä siellä vielä kerran tänä kesänä.

1 vastaus

Varmasti lapsille ihana kokemus, mutta ensimmäisen kuvan köytetty lisko on kyllä surullisen näköinen.. Ja onko se käärmeellekään kivaa kulkea tottumattomista käsistä toiseen. Olen viime vuosina boikotoinut eläintarhoja juuri näiden asioiden takia.

1 vastaus

Myös minä rakastin tuota kirjaa lapsena ja nuorena, useaan kertaan olen sen lukenut. Just vähän aikaa sitten tuli telkkarista ohjelma Korfun saarelta, ja siinä vilahti jopa yksi talo jossa kyseinen perhe oli asunut! Tuli mieleen että pitäisi lukea se kirja taas uudelleen, olisikohan se vielä yhtä hauska? 🙂

1 vastaus

Itseasiassa, löysin kirjan pohjalta tehdyn leffan ale DVD-laarista! Leffa oli ihan hauska. Mutta ei tietenkään päässyt kirjan tasolle. Se on kirjoja, jotka voi lukea uudelleen ja uudelleen…

1 vastaus

Heip! Kiitos retkivinkistä. Käytiin täällä naapuriperheen kanssa juhannusaattona ja ihastuttiin paikkaan koko porukka! Varmasti tulee mentyä toisenkin kerran!

1 vastaus

Hauska kuulla! Samoin, tänne täytyy mennä toiste!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: