Kotitalouskriisi 16.7.2016
TEKSTI Maria

Luonnollista kynsitaidetta – vihreät sydämet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF7305

Tein kynsitaidetta ensimmäistä kertaa viime kesänä. Kukapa uskoisi, että minä, maailman kemikaalikriittisin, ryhtyisin moiseen! Syy kokeilulle oli se, että halusin tehdä erilaista kynsitaidetta. Halusin kokeilla jotain aivan uutta, sillä minua harmittaa geeli- ja rakennekynsien liimat ja muut kemikaalit. Joka kerta kun menen kynsistudion ohi mietin, tietävätkö työntekijät todella kynsiaineiden riskeistä terveydelle.

Lisäksi suurin osa kynsitaiteilijoiden luomuksista on suoraan sanottuna ihan kammottavan rumia. Kaikenlaiset kristallit ja timantit, glitterit ja metallinhohdot eivät mielestäni sovi mitenkään kynsiin. Ai, ja myös sellaiset tappoterävät tai ylipitkät tai luonnottoman paksut kynnet tökkivät pahasti estetiikaltaan. Kynnet ovat kaunis luonnontuote, jonka voi koristella luonnon aineksilla.

lemmikki_kynsitaide

Viime kesänä kuivasin pihalla kasvavien lemmikkien pienenpieniä sinisiä kukkia, jotka laminoin kynsiin läpinäkyvällä kynsilakalla. Homma oli todella vaikeaa, sillä lemmikit ovat niin pieniä ja hauraita. Lopputuloksesta tuli pettymyksekseni aika valju – lemmikit haalistuivat kuivuessaan, joten en saanut toivomaani kukkaloistoa kynsiini.

Tällä kertaa päätin kokeilla samaa nuoren ketunleivän sydämenmuotoisilla lehdillä. Valitsin juuri kynnen kokoisia pieniä lehtiä, jotka kuivasin huolellisesti Laura Lindstedin kirjoittaman Oneiron-romaanin välissä. (Jotain hyötyä siitäkin kirjasta, en nimittäin kovasta yrityksestä huolimatta ole saanut kirjaa luettua. Kamalan ärsyttävästi kirjoitettu!)

Luonnollinen kynsitaide lehtiä käyttäen

  1. Kuivaa pieniä lehtiä, kukkia tai kukan terälehtiä kirjan välissä
  2. Laita ohut kerros läpinäkyvää lakkaa kynnelle
  3. Töppää lehti kynnelle
  4. Laminoi lehti kynteen uudella kerroksella läpinäkyvää lakkaa
  5. Anna kuivua tarpeeksi pitkään

DSCF7275 DSCF7276 DSCF7279 DSCF7280 DSCF7281 DSCF7283

Käytin lakkaukseen Boho-merkkistä kynsilakkaa, jonka ainesosista 85 % on luonnollista alkuperää. Täytyy sanoa, että en voi tätäkään lakkaa suositella monikemikaaliyliherkistyneille. Luonnonkosmetiikka ei siis ole aina tavanomaista turvallisempaa. Itse sain tästä todella pahat kemikaalioireet ja jouduin poistamaan hienot kynsitaideteokseni melkein saman tien kun lakat olivat ehtineet kuivua.

Tavanomaisia kynsilakkojahan en voi myöskään käyttää. Ainoa kynsilakka, josta en saa oireita on Logona-luonnonkosmetiikkamerkin kynsilakka, sitä minulla on nytkin varpaissa.

Tämä monikemikaaliyliherkkyys on kyllä todella raivostuttava elämänkumppani. Toisin kuin luullaan, tähän siedätys ei ole sopiva hoito. Vaiva vaan pahentuu jokaisesta altistuksesta. Syy sille, että olen nyt erityisen herkkänä on meidän sänkykriisi. Siitä tosiaan lisää pian.

DSCF7293 DSCF7294 DSCF7299 kynsitaidekynsitaide_lehti

Mitä mieltä olette näistä kynsistä?

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

Heh!
0
1 vastaus

Hei apua, miten sä et saa luettua Lindstedtin Oneiroinia?
0
1 vastaus

No en tiedä! Se on mun mielestä jotenkin ärsyttävän laskelmoivasti kirjoitettu jotenkin väkisin taiteellinen. En tiedä. Jatkanko?
0
1 vastaus

Jatka! 🙂 Älä ajattele mitään muuta, kun sitä, että ne naiset on siellä välitilassa ja niiden tarinoita kuullaan. Hieno kirja. Ihanaa kesäiltaa!

Ja hienot semi-ekokynnet! Kyllä se vaan niin on, että joko poispestävää Nailmaticia tai sitten kemikaalimarinointi kynsille silloin tällöin. Liekö Logona ainoa, jolla jopa ecocert, kun lakoissa poikkeuksetta aina myrkkyjä, olkoonkin jotkut 7- tai 8-free.
0
1 vastaus

Mullakin tökkii Oneiron, täytyy lukea sisulla.
0
1 vastaus

Kauniit kynnet, hauska idea! :)Hei onpa huojentavaa kuulla, että en ole ainoa, jolla vaikeuksia saada Oneiron luettua loppuun. Olen lukenut sitä jo puoli vuotta enkä vieläkään ole päässyt loppusivuihin asti, tuntuu jotenkin tuskaiselta.
0
1 vastaus

Edellisen kommentoijan kannustamana pääsin nyt vauhtiin ja olen ihan koukussa Oneironiin!
0
1 vastaus

Mahtavaa!
0
1 vastaus

Oi, mikä keksintö! Määpä lähen vähän kävelylle tuonne luontoon sillä silmällä 🙂

Ja olen myös herkkis, joitakin tavallisia lakkoja kestän, eivät ärsytä kuivuttuaan juuri ollenkaan. Olisi kiva kuulla, mimmosia oireita saat. Mulla lähinnä päänsärky, silmien ja kasvojen turvotus sekä jonkin aikaa herkkyys on tosi kovaa.
0
1 vastaus

Oneiron on ärsyttävä… Luin kyllä loppuun mutta harpoin isoja askelia koska se oli niiiiin jaarittelevaa tekstiä.
0
1 vastaus

Pääsin loppuun. Ja tykkäsin lopulta!
0
1 vastaus

Tosi hauska idea!
0
1 vastaus

Kiitos. Olen luullut tähän asti, että olen suunnilleen ainoa, kenen mielestä rakenne/geeli/mitäikinä -kynnet ei vaan ole kauniita. Vähän väliä näkee somessa kuvia, kun jollain on uudet pitkät värikkäät kynnet ja porukka huokailee miten ihanat ja mä en vaan tajua miksi joku laitattaa sellaiset kynnet vapaaehtoisesti. Sitä paitsi mä en pystyisi edes tehdä sellasten kynsien kanssa mitään.
0
1 vastaus

Luonnollista tai ei, samat bakteerit ja mikrobit noiden kynsilakkojen alla muhii.
0
1 vastaus

Heh!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: