Kotitalouskriisi 18.3.2015
TEKSTI Maria

Myrkky kuin karkki

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Karkin näköiset pesuainekapselit (pyykkin- ja konetiskitabletit) aiheuttavat vuosittain 16 000 altistustapausta. Suurin osa onnettomuuksista sattuu lapsille.

Tällä viikolla käynnistyy maailmanlaajuinen kampanja, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota pesuainekapseleiden -ja tablettien turvalliseen käyttöön.

capsule

Esikoisen oppiessa konttaamaan, siirsin konetiskitabletit allaskaapin pohjalta keittiön ylimmälle hyllylle. Pesuaineiden myrkyllisyydessä on myös eroja. Itse käytän aina Joutsenmerkittyjä konetiskiaineita, sillä ne ovat turvallisimpia ympäristölle ja ihmisille. Tosin niitäkään ei saa missään nimessä säilyttää lasten ulottuvilla.IMG_1467-640x464

Yksi asia on viimeaikoina kummastuttanut kovasti.

Miksi ihmeessä astianpesuaineet, niin kone- kuin käsitiskiaineet ovat hajustettuja? Kuka haluaa syödä ruokansa sitruunan, piparkakun tai laventelin hajuiselta lautaselta?

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

WORD!

1 vastaus

Meillä on kovasti ihmetelty myös tuota tiskinpesuaineitten voimakasta tuoksua! Käsitiskiaineessa sen jotenkin vielä ymmärtää, esim. Sitruunan tuoksun, se peittää tiskatessa alleen likaisten tiskin vähemmän imartelevan hajun astioiden lilluessa kuumassa vedessä, enkä ole huomannut että tuoksu kuitenkaan pysyvästi tarttuisi astioihin. Mutta että konetiskiainessa? Varsinkin esim. Fairyn powerdropseissa haju on todella voimakas, erehdyin kerran niitä ostamaan, ja nykyaikaisten energiataloudellisten tiskikoneitten huuhtelukerrat ja astioitten kuivatus huuhteluveden jälkilämmöllä eivät riitä edes loiventamaan tuota kukkaislöyhkää, haju tuntui lisäksi jäävän astioihin pitkäksi aikaa. Meilläkin käytetään hajuttomia konetiskitabletteja, ja tietysti luontoa mieluusti ajattelee myös. Luin taannoin muuan fb-ryhmästä keskustelun, jossa naiset kilvan hehkuttiva kuinka pitää ostaa kaikki uudet pyykin huuhteluaineet ja tuoksulliset pesuaineet, ja osa jopa kertoi pesevänsä puhtaita vaatteita ihan pyykkäämisen ja pesuaineiden tuoksuttelun ilosta! Olin pöyristynyt. Ei varmaankaan ole näillä henkilöillä tullut mieleen mikä määrä hajusteita ja kemikaaleja päätyy omalle ja lasten iholle ja elimistöön, saati millainen kuormitus tuollainen ”hupipyykkäys” on luonnolle!

1 vastaus

WORD!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: