Ulos ja uuteen alkuun

Teksti

 

kuva

Olen vuoden sisällä toitottanut terveellisen sisäilman puolesta, selvitellyt lukuisia omia ja tuttujen sisäilmaongelmia, muuttanut pari kertaa ja luopunut unelma-ammatistanikin huonon sisäilman takia. (Talvella aloitin ja lopetin rakennusterveysasiantuntijan opinnot, joista en edes ehtinyt mainitsemaan teille.)

Huomaan, että työt tällä alalla eivät lopu pian. Kesän ajaksi aion silti muuttua ulkoilmaihmiseksi. Unohdan sisätilat ja kerään voimia.

Ennen muodonmuutostani muistutan vielä kerran ikävästä ja salatustakin tosiasiasta, että huonolle sisäilmalle altistuminen voi vaikuttaa terveyteen hyvin pitkään. Vanhemmat olkaa siis tarkkoina lastenne elinympäristöjen turvallisuuden kanssa!

Sisäilma-asoissa ei voi ikävä kyllä luottaa asiantuntijoihin, he ovat usein ”asiantuntijoita”. Sertifioituja rakennusterveysasiantuntijoita on Suomessa vain kourallinen.

Tässä koululakko-ohjeet kaiken varalta

 

Tästä voi ottaa mallia elämänmuutokseen:

kuva 2

Hengitetään sisään…

kuva 1

… ja otetaan hyppy tuntemattomaan

Puutarhan käytännön hoito on minulle jotain ihan uutta. Olen lukenut paljon kirjoja ja opiskellut puolet maisema-arkkitehdin tutkinnostakin. Mutta oikeasti en tiedä puutarhanhoidosta mitään.

Rakennetaan puutarha! -projektin lisäksi haluan oman puutarhan. Aloitan kahdesta pienestä alueesta, jotka tuntuvat hallittavilta.

Nyt viherpeukalot syyhyämään, kiitos!

kuva 4

Viherpeukaloinen

Mitä istuttaisin muurin edustalle? Alue on noin 5 x 3 metriä. Perinnekasveja ja yrttejä ehkä? Mutta mitäs niitä nyt olikaan?

 

kuva 5

Nämä tuolit lähtevät muualle istuttamaan ihmisiä. Mitä kasveja tähän lounaaseen avautuvaan syvennykseen voisi laittaa? Jotain hyötykasveja? (Mies huutaa keittiöstä, että kasvata melonit! -En usko, että kasvavat.)

Millaisiin ruukkuihin vai istutuslaatikoihin kannattaa istuttaa? Haluan jotain halpaa, helppoa ja laadukasta tietenkin…

Noin. Nyt on seurattavaa niillekin lukijoille, joita lapsista lässyttäminen kyllästyttää!

kuva

Uusi vauvani. Onkohan se rikkaruoho?

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

5 kommenttia

[…] sen yhden syvennyksen kohtalo jäi aika ankeaksi. Rumien tuolien tilalle löysin vielä rumemmat, joista viritin […]

Moi Maria! Eikös tuo ole pieni vaahteran siemen/verso? Uskoisin…

Maria

Niinpä tietenkin! Hauskaa vappua, vaikka ei kovin lämpimältä ainakaan näytä…

Lapsista ei voi täällä lässyttää liikaa, eiköhän nimenomaa kaksplussan lukijat lue teiän muksuist iha mielellää 🙂

Tuohon syvennykseen voi laittaa kaksi pilariomenapuuta ruukkuihin. Eri lajikkeita niin pölyttävät toisensa. Ne tulevat varhain satoikään.
Muurin eteen jotain maanpeittokasveja ja pari marjapensasta. Yrttejä voi kasvattaa ihan ikkunalaudalla tai parvekkeella.

Maria

Hmm, omenapuitapa en ollut ajatellut. Unohdin kyllä sanoa, että pihassa on satoisa omenapuu. Ehkä siis jotain sellaista, joka tuo satoa ennen syksyä. Tomaatteja?

Maanpeittokasveja ja marjapensaita. Onkohan mitään maanpeitekasvia, joka olisi myös hyötykasvi…?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä