Kotitalouskriisi 9.5.2016
TEKSTI Maria

Ostin ensimmäisen huulipunan 32-vuotiaana

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF5171

Kaiken sen jälkeen, mitä olen teille kertonut, tämä on kuitenkin ehkä epäuskottavin paljastukseni ikinä: Olen kolmikymppinen nainen, enkä ole koskaan ostanut huulipunaa.

Saisinko pisteen en oo koskaan-pelissä, vai onko teissä lukijoissa toinen, joka ei ole ikinä ostanut huulipunaa?

Paitsi että nyt tuo veto on käytett. Viime viikolla ostin kaksikin huulipunaa. Syy sille, että halusin ostaa nyt huulipunan ei ole se, että haluaisin punaiset huulet.

Minulla on kaksi huulipunaa, jotka olen saanut äidiltäni joskus Keidas-ohjelman aikoihin. Ohjelmaa näytetään parhaillaan (taas) uusintointa! Kahden punaisen huulipunan lisäksi minulla on yksi luonnonkosmetiikkahuulipuna, jonka sain vuosi sitten tämän blogin ansiosta kokeiltavaksi.

Äidiltä saamani huulipunat ovat MaxFactor-merkkistä peruskosmetiikkaa, joten olen aivan varma, että niissä on muovia. En halua syödä muovia huulipunan muodossa. Enkä varsinkaan halua päästää sitä muovia ympäristöön. Tässä ensimmäinen syy sille, että päätin ostaa itselleni uuden huulipunan.

Toinen syy sille, että ostin pari päivää sitten huulipunan on se, että kolmivuotias tyttäreni halusi ikioman huulipunan. Hän sai isältäni tuliaisena jonkun aivan kamalan markettihuulipunan. En kuitenkaan toivoisi lapseni käyttävän edes leikeissä hormonaalisia haitta-aineita, kuten parabeeneja tai muoviyhdisteitä, sisältävää huulipunaa. Myöskään lyijyä en haluaisi hänen syövän.

DSCF5166

Niinpä suuntasimme Ruohonjuureen, josta ostimme molemmille Benecos-merkkiset huulipunat.

Kerran kun huulipunahanat oli auki, hullaannuin ja ostin vielä seuraavana päivän Nudgesta huulikiilteen. Yllätyksekseni huomasin eilen, että ostamassani Boho-huulikiilteessä on kuitenkin alumiinia, joten en käytä sitä enää ihan niin hyvillä mielin kuin aluksi. (Boho ei muuten mahtunut tuohon kuvaan). Bohoa mainostetaan edullisena luontaiskosmetiikkamerkkinä.

Suosittelen kaikkia teitäkin tarkistamaan huulipunienne muovitilanteen. Se onnistuu Cosmethics-sovelluksen avulla näin:

13076646_10153488636861625_8825525439626931818_n13086678_10153488636876625_7859303670001577889_o13063426_10153488636846625_1730121094889354907_o

Millainen politiikka teillä on lasten meikkien kanssa? Minkä ikäiset ovat saaneet omia meikkejä ja millaisia meikkejä? Lapsille brändätyt meikit eivät omien havaintojeni perusteella ole sen turvallisempia kuin kosmetiikkatuotteet keskimäärin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Hei! Aihepyyntö: Mitkä asiat olisivat tärkeitä huomioida kun on hankkimassa ilmanpuhdistinta / pienhiukkaskeräintä? Voitko tehdä laajemman postauksen aiheesta? Meitä lienee monia joilla asia on harkinnassa ja olisi kiva saada tietoa taustalle. Kiitos!
Myöskin huulipunitta mennään täälläkin ja kohta 40 mittarissa 😉
0
1 vastaus

Täällä toinen, huudan hep ? minulla ei ole huulipunia eikä huulikiiltoja. Lapsille yritän pitää niin pitkään kun mahdollista rajat siinä että meikkiä ei tarvitse, luonnonkauniita tyttöjä ovat.
0
1 vastaus

Mä sain omat ekat meikkini yläasteelle mennessä. 😀 Ennen sitä äiti vaa sano, että pikkutytöt ei meikkaa.
0
1 vastaus

En myöskään muista koskaan ostaneeni huulipunaa. Minulla on oikein kauniit huulet, mutta jotenkin vierastan huulimeikin käyttöä. Silmämeikki on mun juttu, kynsilakkaakin olen oppinut käyttämään väreissä viimeisen vuoden aikana.

Lapset eivät meillä meikkaa. Se on mielestäni aikuisten juttuja. Sellaiset lasten meikkt ne vasta kamalia ovatkin! Kynsilakkaa saa kynsiinsä, mutta aika tarkkana olen sitten siitä, ettei kuluneiden lakkojen kanssa kuljeta, vaan kulunut lakka on poistettava ja vaihdettava uuteen ja siistiin tarvittaessa.
0
1 vastaus

Hei. Mietin yksi päivä sellaista asiaa kuin istukan syöminen synnytyksen jälkeen. Söitkö sinä istukkasi, vai tuliko mieleenkään? Vai tehdäänköhän sitä edes Suomessa?
0
1 vastaus

😀 Varmaan joku tekee. Mulle ei tullut mieleen. Mutta ehdottomasti halusin nähdä kyllä sen mötkylän!
0
1 vastaus

You may just slightly overdo it?
0
1 vastaus

Minä täytän pian kolmekymmentä, enkä omista minkäänlaisia meikkejä. En huulipunaa, ripsaria tai kynsilakkaa, en mitään. Joskus on käynyt mielessä, ”pitäisikö” minun opetella käyttämään jonkinsortin meikkivoidetta, sillä ihoni ei ole täydellinen, mutta sitten taas pohdin että minä olen oma itseni ja riittävän täydellinen tällaisena :). Ainoat ”ehostuskeinoni” on vaseliinin laittaminen luomiin sekä ripsiin silloin tällöin, hiustenharjaaminen ja häiritsevien kulmakarvayksilöiden nyppiminen silloin kun muistan.

Mukavaa kevättä sekä huulipunallisille että luonnonlapsille ja kiitos ihanasta ja hyödyllisestä blogista, Maria!
0
1 vastaus

Kiitos! Ei tosiaankaan tarvitse opetella!
0
1 vastaus

Tarkistin, että ainakaan Bohon huulikiilto ei sisällä alumiinia vaan aluminaa. Siinä on selvä ero. Kannattaisi olla tarkkana näissä asioissa. ..
0
1 vastaus

tätä samaa mietin, alumina on luonnossa esiintyvä aine eikä sillä ole mitään tekemistä alumiinin kanssa.
0
1 vastaus

Alumina on alumiinioksidi.
0
1 vastaus

Hei! Aihepyyntö: Mitkä asiat olisivat tärkeitä huomioida kun on hankkimassa ilmanpuhdistinta / pienhiukkaskeräintä? Voitko tehdä laajemman postauksen aiheesta? Meitä lienee monia joilla asia on harkinnassa ja olisi kiva saada tietoa taustalle. Kiitos!
Myöskin huulipunitta mennään täälläkin ja kohta 40 mittarissa 😉
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: