Kotitalouskriisi 24.10.2013
TEKSTI Maria

Outo tyyppi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Minä ja lapset katsomme joskus lasten laulukilpailuja. Salaa. Onneksi iskällä on lätkätreenit sunnuntai-iltaisin, silloin meille avauttuu loistava mahdollisuus katsoa ”kiellettyjä” ohjelmia.

Reinon mielipide lasten laulukilpailuista on joidenkin mielestä ehkä kummallinen. Sellainen, etten sitä sellaisenaan kehtaa tähän näpytellä. Sanotaan nyt näin, että hän ei pidä yhdistelmästä lapset, kilpailu, telkkari, katsojaluvut, mainokset, raha, levy-yhtiöt ja niin edelleen.

Mutta en voi sille mitään, lapset tykkäävät katsoa lauluohjelmia. Ja lapset tykkäävät erityisen paljon lasten lauluohjelmia. Vaikka monet osallistujista ovat teinejä ja näyttävät mielestäni aikuisilta, lapset näkevät heissä lapsen. Ja esikuvan tietenkin. Se on muuten jännä juttu. Lapsi tunnistaa lapsen, vaikka toinen olisikin aikuiseksi meikattu tai 180 senttinen teinihujoppi.

Itse olen epämusikaalinen, joten vilpittömästi ihailen laulukilpailuiden taidonnäytteitä. Kaikki laulavat paremmin kuin minä. Epämusikaaliseksi olen kuitenkin onnellisessa asemassa. Vaikka katsomme musiikkiohjelmia todella harvoin, musiikkikasvatus on silti hallussa.

Lasten ja Reinon suosikkipuuha yhdessä on soittaminen: piano, rummut, bongot, kongat, djembe, ukulele, melodika, munniharppu, huuliharput, kitara… Kaikki käy. Musasessiot syntyy hetkessä! Ja minäkin saan osallistua (säälistä?)!

Tässä pieni näyte siitä, mitä iskä ja poika ovat tehneet. Uskokaa tai älkää, biisi on nauhotettu, kun poika oli vasta kaksi ja puoli -vuotias.

Poika räppäsi, minä äänitin, iskä teki biitin.

Poika on ylpeä räpistään ja kuuntelee biisiään radiosta ihaillen, mutta hieman epäuskoisena. Kappale soi siis Reinon radio-ohjelmassa. Työn alla -ohjelma tulee Bassoradiossa perjantaisin kello neljästä kuuteen.

Älkää säikähtäkö, ohjelma juttuineen on aika erikoinen!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Ihana! Kiitos!

1 vastaus

Itse asiassa olen aivan samaa mieltä Reinosi kanssa kysymyksestä
Tuontapaisissa ohjelmissa. Täällä Ranskassa suurta polemiikkia on nostattanut pienten tyttöjen missikilpailut. nehän ovat aivan järkyttäviä
Ja äidit ovat touhussa mukana,kaiketikin omien misseys haaveidensa vuoksi. No se siitä
Mutta tuo perheemme yhteinen musisointi kuulostaa jännältä
Varsinkin jos jokainen osallistuu tapahtumaan omien mieltymystensä ja kykyjensä mukaan.
mikä voisikaan olla parempaa yhdessäoloa. …….. Kuin musisoiminen.
Sillä LAULU pidentää ikää
Uskoopi Ulla

1 vastaus

Kiitos Ulla! Laulun iloa Ranskaan!

1 vastaus

Kaksplus on uudistunut! Mistä ihmeestä löytää vanhemmat kirjoituksesi?! Ja ihana räppi :3

1 vastaus

NO niin. Kiitos huomautuksesta! Nyt sivupalkissa on arkisto, josta löytää kaikki vanhat horinat. Tervetuloa uuteen kaksplussaan!

1 vastaus

Jou ihana Fidel! Oli kiva kuulla sen ääntä. Jos ei oo aiemmin käyny selväks, oon ihan fani. Enkä mä oo koskaa fanittanu muuta ku ehkä Ricky Martinia. ;))) Lunaki vaikuttaa ihanalta muksulta.

1 vastaus

Ihana! Kiitos!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: