Kotitalouskriisi 15.12.2014
TEKSTI Maria

Pää auki ja järjestykseen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
paauki

Lego-säilytyspää on AlphaGeek.fi -verkkokaupasta

Tuntuuko että pää räjähtää vaatekasoja ja sikin sokin lojuvia leluja ympäri asuntoa keräillessä? Siltä minustakin tuntuu.

Voe voe. Se olisi joulusiivouksen aika.

Luin tutkimuksen, jossa kerrottiin, että eniten eripuraa kotona aiheuttaa siivous. Niin se on  meilläkin. Nautin kyllä järjestyksestä, mutta en pysty siihen, en joka päivä. Siivoan vasta kun ärsytyskynnys ylittyy, raivolla. Tai roolihahmoon verhoutuneena.

Muita perheenjäseniä kaaos ei tunnu haittaavan ollenkaan.

Oli onnenpotku päästä vieraaksi Anna Perhon Superarkea -ohjelmaan. Minut oli kai kutsuttu esimerkkinä ihmisestä, joka ei stressaa kodin sekasorrosta. Se on melkein totta.

Stressaannun kyllä, mutta osaan kääntää ajatukseni nopeasti oleelliseen kahteen oleelliseen ajatukseen: Meillä on terveellinen koti. Epäjärjestys on vain vaatekasoissa tai lattioilla lojuvissa tavarjoissa, ei minun päässäni. Tämän vahvisti ohjelman toinen vieras, Katri Manninen, jolla oli aiheesta faktatietoa. Hänen osuudet kannattaa kuunnella erityisen tarkkaan.

Ohjelman varsinainen vieras on kolmen lapsen äiti Minna, joka uskalsi kertoa siivous- ja kontrollointivimmastaan. Vaikka minä kuvittelen olevani hänen täydellinen vastakohta, tunnistan silti monta tunnetta joista hän kertoi.

superarkea

Linkki videoon tässä.

Mutta kyllä minä silti haluan, että meillä olisi edes joskus siistiä. Joulu olkoon yksi niistä hetkistä.

Aloitan joulusiivouksen jo tänään ja aion jatkaa sitä koko viikon. Olen kirjoittanut lastenhuoneen kynnykseen varoituksen.

kuva

Kirjoitin tämän jo vuosi sitten kultaisella tussilla, ehkä musta tehoaa paremmin.

Ken uskaltaa tämän viivan lelu kädessä ylittää, syököön jouluna poron pierua!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Kiitos! Mahtavaa joulua!

1 vastaus

Hihii, tsemppiä urakkaan! 😀 Et kai kuitenkaan aio kaappeja siivota? Muistathan sen sanonnan, että kaapit kannattaa siivota jouluksi, jos aikoo viettää joulua kaapissa…?

1 vastaus

Kiitos! En tiedä miksi, mutta aloitan suursiivouksen aina kaapeista. Ja niihin se usein jääkin…

1 vastaus

Hei! Sinulla on aina niin mielenkiintoisia ja luovia ideoita niin nyt kysyisin olisiko ehdotuksia mitä miehelle joululahjaksi!? Tulit ensimmäisenä mieleen kun aloin miettimään mistä blogista inspiraatiota hakisin! Ihanaa joulunaikaa teille!

1 vastaus

Apua. Meillä ei aikuisten kesken kovinkaan lahjota. Tänä vuonna aion ostaa miehelle leuanvetotangon ja villakalsarit. Lätkämailaa se toivoo… Mutta myös Melvitan luomu-deodorantteja menee. Ja tervashamppoota.

1 vastaus

Meilläkin ollaan yritetty minimoida ostokset, mutta silti on aina kiva jotain antaa. Kiitos ideoista! Sun blogia on ihana lukea! Jatka samaan malliin!

1 vastaus

Kiitos! Mahtavaa joulua!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: