Kotitalouskriisi 16.4.2016
TEKSTI Maria

Hiusten pesu palashampoolla

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olen ahkerasti kokeillut erilaisia hiusten pesuun soveltuvia tavanomaista ekologisempia vaihtoehtoja, omasta kiinnostuksesta sekä teidän lukijoiden tähden. Yleensä pesen hiukseni pelkällä emäksisellä MeineBase-suolalla, mutta vaihtelun vuoksi olen nyt käyttänyt jo kuukausia palashampoota.

Tarkemmin sanottuna, käytän hiusten pesuun tarkoitettua kasviöljystä valmistettua aitoa saippuaa. Palashampoota voi nimittäin valmistaa myös synteettisistä kemikaaleista, silloin palashampooseen pitää kuitenkin lisätä säilöntäaineita, jotka ärsyttävät monien päänahkaa. Myös perinteisten shampoiden sulfaatit ovat useiden ihoärsytysten syy.

Olen saanut todella paljon kiitosta Meine Basen esittelystä. Moni on kertonut päässeensä vuosikausia vaivanneista iho- ja päänahkaongelmista sen avulla. Jotkut ovat kuitenkin olleet myös eri mieltä. Muutamat lukijat ovat kommentoineet, etteivät saa hiuksia kunnolla puhtaiksi suolalla. Alkalinen suola on tehokas rasvan irroittaja, mutta jauheen levittäminen päänahkaan saattaa olla haastavaa.

Mutta se että MeineBase ei käy ei ole mikään syy pestä itseään tai hiuksiaan haitallisia aineita sisältävillä shampoilla!

Palashampoosta on hyötyä rasvaiselle sekä kuivalle päänahalle

Siispä olen uhrautunut ja testaillut erilaisia vaihtoehtoja omaan hiuskuontalooni. Käytössä oleva testipään hiukset ovat tyyppiä nopeasti rasvoituvat. Minulla nimittäin rasvoittui ennen hiukset muutamassa tunnissa. Minuahan se ei haitannut, mutta kai se oli kamalan näköistä.

Nyt olen pessyt muutaman vuoden sulfaatittomilla, säilöntäaineettomilla shampoo-vaihtoehdoilla ja päänahan rasvoittuminen on tasaantunut huomattavasi. Nykyään riittää, että pesen hiukset kerran viikossa. Teoriani on, että ärsyttävät aineet häiritsivät päänahkani luonnollista tasapainoa ja mikrobistoa, jota runsas rasvoittuminen sitten pyrki tasaamaan.

Synteettiset kemikaalit ärsyttävät samalla tavalla myös kuivaa ja arkaa päänahkaa – hellävarainen, aito palashampoo on siis kokeilun arvoinen myös kuivasta päänahasta kärsiville.

DSCF5105

Palashampoolla puhtaaksi

  1. Valitse aidosta saippuasta valmistettu palashampoo – Alkuun minäkin olin epäileväinen palashampoita kohtaan. Luulin, että hiukset jäisivät kuiviksi koppuroiksi. Näin varmaankin on, jos ostaa kaupasta jonkun ihan minkä tahansa saippuan. Siksi hiusten pesuun kannattaa ehdottomasti valita aidosta saippuasta valmistettu palashampoo. Esimerkiksi kaikki kotimaisen Flow kosmetiikan valmistamat palashampoot on valmistettu aidoista kasviöljyistä.
  2. Kostuta hiukset – Tähän asti homma toimii aivan kuten tavallisellakin shampoolla pestessä.
  3. Kostuta palashampoo ja pese hiukset – Tässä kohdassa on kaksi eri vaihtoehtoa. Ei-rasvaisille hiuksille ja päänahalle riittää se, että palashampoota hieroo käsiin ja muodostaa vaahdon käsissä. Hiukset pestään käsiin muodostuneella vaahdolla aivan kuten shampoollakin. Rasvaisille hiuksille palashampoota kannattaa käyttää suoraan kostutettuihin hiuksiin. Kostutettua palashampoota hierotaan päähän ja hiuksiin. Pitkiin hiuksiin kannattaa tehdä muutama jakaus, jotta palashampoota saa levitettyä kaikkialle. Tämän jälkeen saippua vaahdotetetaan hiuksiin sormin, kuten tavallisellakin shampoolla. Vaahdota huolellisesti myös niska, varsinkin, jos sinulla on pitkät hiukset. Lisää tarvittaessa kesken vaahdotuksen hiukan lämmintä vettä hiuksiin, jos vaahdotus ei tunnu lähtevän käyntiin.
  4. Huuhtele ja tarvittaessa toista – Vaahdotuksen jälkeen hiukset huuhdellaan. Ei-rasvaisille hiuksille ja päänahalle yksi pesukerta todennäköisesti riittää loistavasti. Rasvaiset hiukset kannattaa pestä toiseen kertaa ja erittäin rasvaiset hiukset ja päänahka tarvitsevat todennäköisesti vielä kolmannen pesukerran.
  5. Hoitoa tai huuhdetta – Palashampoolle erinomainen hoitoainepari ovat Flow kosmetiikan hiushuuhteet. Veteen käyttöhetkellä laimennettavat hiushuuhteet ovat lievästi happamia ja ne sulkevat luonnollisesti hiussuomut, tehden hiuksista terveet ja kiiltävät.

   DSCF5077

Palashampoon valinta

Palashampoissa on valinnanvaraa aivan kuten tavallisissakin shampoissa. Flow kosmetiikan hiussarjasta löytyy sopivat tuotteet niin rasvoittuville, kuiville kuin normaaleillekin hiuksille. Itse olen testannut muun muassa Hamppu & Turve, Olut & Muna sekä Teepuu-paloja. Uusin suosikini on Kehäkukka.

Ympäristökin kiittää kun vähennetään nestemäisten tuotteiden käyttöä

Nestemäiset tuotteet, kuten shampoot, geelit ja emulsiot, sisältävät yleensä vettä. Useimmiten vettä on noin puolet tuotteen painosta. Yleensä ainesosaluettelo alkaa sanalla aqua tai water, mikä tarkoittaa, että tätä ainesosaa on eniten. Veden rahtaamisessa ympäri maailmaa rahtilaivalla tai rekkalastissa ei ole järkeä. 

Nestemäiset tuotteet on yleensä pakattu muovipulloon. Muovin tuottaminen, sen rahtaaminen ympäri maata ja kasaaminen kaatopaikalle tai polttaminen jätelaitoksella on myös järjetöntä.

Nestemäiset kosmetiikkatuotteet sisältävät aina säilöntäaineita. Säilöntäaineet ovat aineita, jotka on suunniteltu estämään mikrobikasvua. Mikrobikasvun estäminen tarkoittaa sitä, että ne tappavat mikrobeja, siis myös niitä maailman tärkeimpiä päänahassa ja iholla asuvia hyviä bakteereja. Tämä älytön säilöntäaineilla lotraaminen on johtanut siihen, että ihmiskunnan mikrobilajisto on köyhtynyt.

Suosittelen ihan jokaiselle aitoon saippuaan ja palashampooseen siirtymistä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (42)

Koitan päästä eroon shampoo-kierteestä ja innoitamanasi tilasin 75g purkin meinebasea. Minulla syy shampoosta luopumiseen ei ole päänahan ongelmat tai erityisen rasvoittuvat hiukset. Olen vain niin koukussa puhtauden tunteeseen että pesen hiuksiani joka päivä Hienolla suomalaisella shampoolla. Nyt koitan harventaa pesuväliä ja myös luopua turhista kemikaaleista ja toivon näin saavani ryhtiä hentoiseen, liukkaaseen ja suoraan tukkaani.

Muutama vuosi sitten ostin Flow-kosmetiikan palashampoon, itseasiassa kaksikin eri palaa, ja niiden seuraksi hiushuuhdetta. Palashampoo-kokemus oli kamala farssi. Etupuolelta hiukset kyllä tottuivat tuotteeseen ja alkoivat näyttää hyvältä, mutta shampoo ikäänkuin imeytyi hiusten takaosaan ja huokoiseen niskatukkaan josta palashampoo ei ihan selvästi irronnut vaikka kuinka sitä huuhtelin ja hankasin. Sen sijaan tuote hilseili vaatteille, tahmasi hiusharjat ja pompulat. Kokeilin tuotetta muutaman viikon ja sen jälkeen oli pakko luovuttaa. Harmi, sillä konseptina tuote kiinnostaa. En tiedä vaikutaisiko tähän se että hiukseni on vaalennettu.
0
1 vastaus

Ah, kiitos tästäkin vinkistä! Menee kokeiluun asap. Heti huomenna saippuakauppaan. Jään kiinostuneena odottamaan hoitoaine-bloggaustasi.
0
1 vastaus

Oon nyt pian pari vuotta käyttänyt Flow kosmetiikan palashampoita,enkä vaihtaisi enää muuhun. Piti viime syksynä jostain päähänpistosta kokeilla nestemäistä ekoshampoota ja hiukset meni aivan rasvaisiksi ja littaniksi. Onneksi paluu luottotuotteisiin pelasti. Omenaviinietikkaa käytän silloin tällöin, samoin ruokasoodaa. Perinteisiin shampoihin en ikinä palaa!
0
1 vastaus

Kiitos :). Hyvää kannatti odottaa 😉 :D.
0
1 vastaus

En ymmärrä.. Olen kokeillut Flow pala-shampoota, itseasiassa kahta erilaista.. ja kamala lopputulos. Niin hirveän likainen ja rasvainen ettei kyllä kehdannut minnekkaan mennä 😀 Olen alkanut epäilemään etten osaa hiuksia pestä kunnolla… Itselläni käytössä oliiviöljy palasaippua käsien pesussa.. Joskos sitä sitten uskaltaisi kokeilla myös hiuksiin.
0
1 vastaus

Mulla on sama kokemus muutamastakin palashampoosta. Eli ihan pesuohje for dummies olisi toiveissa täälläkin!
0
1 vastaus

Kokeilin poikaystäväni kanssa flowin kehäkukka shampoopalaa mikä oli tarkoitettu kuiville ja normaaleille hiuksille. Meillä on erilaiset hiukset ja päänahat. Hänen hiuksensa ovat kiharat, ja päänahka ruukaa hilseillä jos shampoo ei ole ollut sopivaa. Minun hiukseni ovat taas paksut, liukkaat ja sähköistyvät. Poikaystävän päänahka alkoi hilseilemään todella paljon ja minun hiukseni sähköistyvät hirvittävästi. Olisi kiva vaihtaa palaan, sen ekologisuuden vuoksi.
0
1 vastaus

o voi vittuu just olin tulossa sanomaa net laita hamppu turve palaa päänahkaas harmi että tääll äse kaupap lopetti josta sitä sai niin nyt laiskasti on pullo suomi tervaa mut taas muistin se nturve shamppoon 🙂 ei pitäis olla rasvaset mit
0
1 vastaus

Oon käyttänyt vuosia erilaisia palasaippuoita, juurikin nuo Flow:n saippuat oon kokenut huviksi. Muistakaa kun aloitatte palasaippuan käytön, että se tosiaan on aivan erilaista tavaraa kuin tavanomaiset shampoot. Joten päänahallakin menee hieman aikaa totutella muutokseen. Riippuen kuinka usein pesee hiukset, vaatii se 2-7 pesua (karkeasti). Aluksi on täysin normaalia että hiukset tuntuvat hieman rasvaisilta. Hiukset olisi hyvä aina lopuksi huuhdella kylmällä vedellä. Palasaippualla pesun jälkeen hiukset jäävät ”narskuvan puhtaiksi”, mutta kuivuessaan ovat kyllä pehmeät (kunhan antaa palasaippualle mahdollisuuden ja käyttää useammin kuin kerran). Ekologisuuden lisäksi palasaippuat on myös äärimmäisen riittoisia! Pienet saippuan jämät on myös helppo kiinnittää uuteen saippuapalaan, jolloin on helppo käyttää pala aivan loppuun. Tai sen voi raastaa aivan pieneksi ja käyttää niin. Huipputuotteita! Kannattaa tutustua myös kasvojenhoitotuotteisiin (jos sellaisia käyttää).
0
1 vastaus

ootko kokeillut lushin palashampoita?
0
1 vastaus

Lushin joudun kiertämään korttelin päästä hajun takia.
0
1 vastaus

Sama täällä! Ennen hometalokokemusta se oli lempikauppani 🙁
0
1 vastaus

En ole muutamaan vuoteen käyttänyt mitään shampoota eli pesen tukkani pelkällä vedellä. Hyvin on pysynyt tukka päässä ja kuosissaan. Tai olenhan minä kerran viime syksynä käyttänyt shampoota, mutta tulos ei miellyttänyt koska pesun jälkeen tukka oli sähköinen eli olisi pitänyt käyttää vielä hoitoainettakin.
0
1 vastaus

Niinpä. Tuntuu siltä, että nykyään myydään tuotteita, joilla synnytetään tarve toiselle tuotteelle jne. jne.
0
1 vastaus

Hei Maria!
Mua kiinnostaisi kuulla, onko sulla omat käsienpesuvermeet mukana yleisiä vessoja/kyläilemässä tapahtuvia vessareissuja varten? Mulla käsien iho ei tykkää oikein mistään muusta kuin suolalla pesusta, kaikki muut kuivattaa ja jättää ihon kireän tuntuiseksi. Ja harvemmin on omat suolasaippuat mukana kotoa lähtiessä 😀
0
1 vastaus

Heh. Aihe josta olen pitkään meinannut kirjoittaa. Mut mikähän haloo tästä tulee… En lähes koskaan pese käsiäni. Enkä varsinkaan niillä julkisten vessojen nestemäisillä saippuoilla.
0
1 vastaus

Täytyy kokeilla! Mä en saa hiuksia millään puhtaan näköisiksi ja ovat ihan takussa eli odotan innolla hoitoainepostausta!
0
1 vastaus

Kätin ennen juuri tuota flow palashampoota, vuosien ajan. Mielestäni pesutulos järkyttävän paksuun tukkaani oli kohtalainen, mutta ei hyvä. Viime kesänä päänahka meni kuitenkin niin huonoon kuntoon (kutisi ja oli jopa kipeä), että hylkäsin palashampoon ja ostin tavallista hilseshampoota. Se sai päänahan hiukan parempaan kuntoon, mutta ympäristöhaittojen takia harmitti kovasti käyttää sitä. Onneksi luin näihin aikoihin blogistasi meine basesta, ja kokeilin sitä, nimittäin se vei päänahan ongelmat kokonaan (!) pois, ja puhdistaa paksun tukkani paljon paremmin kuin mitkään kokeilemani palashampoot! Minusta se on helppoa käyttääkin 🙂
0
1 vastaus

Ihanaa!
0
1 vastaus

Minä pesin pitkään Flow-palasaippuoilla hiukset. Tottuminen palasaippuaan vie muutamia pesukertoja, mutta kannattaa! Vaihdoin kuitenkin vuosi sitten Inkuto mustasaippuaan, joka on halvempaa ja soveltuu hyvin myös koko vartalon pesuun. Suosittelen kokeilemaan! Mustasaippuassa on kaksi valmistusainetta; kookosöljy ja kaakaon kuoren tuhka.
0
1 vastaus

Hoitoainepostausta odotan minäkin. Olen ollut muuten todella tyytyväinen Meine Baseen hiustenpesussa – kiitos sinun – mutta latvat jäävät kuiviksi ja sähköisiksi. Sitruunamehu- ja omenaviinietikkakokeilut aiheuttivat jonkunlaisen allergisen reaktion iholle, joten sopiva hoitoaine on vielä hakusessa.
0
1 vastaus

Meine basella tuli hyvä pesutulos, mutta mun kynnet alkoi halkeilla eivätkä enää kasvaneet normaalipituuteen. Olen pitänyt nyt taukoa ja kynnet ovat vahvistuneet. Onko kellään ollut samaa ongelmaa vai ehkä on vain sattumaa? Ehkä alan pesemään kumihanskat kädessä hiuksia!
0
1 vastaus

Oho, mä en ole huomannut mitään eroa kynsissä. Oletko kokeillut tuota oliiviöljysaippuaa?
0
1 vastaus

Tämä olikin mielenkiintoinen kommentti. Itse olen käyttänyt jonkin aikaa flown palashampoota ja jokin aika sitten kynteni muuttuivat todella hauraiksi. Erittäin suuri muutos entiseen verrattuna. En ole osannut edes ajatella että syy voisi olla shampoossa, mutta muutos kynsissä taisi tapahtua samoihin aikoihin kuin palashampoon käyttöön otto. No tämä flown shampoo on tietysti ihan eri asia kuin meine base, mutta olisiko näissä molemmissa joku yhteinen tekijä, joka haurastuttaa kynsiä…? Itse aion nyt kokeilla jonkun aikaa käyttää muovihanskoja kädessä hiuksia pestessä ja katson muutuuko kynsien kunto!
0
1 vastaus

Uh, itse yritin pari kuukautta käyttää Flown shampoopalaa, mutta jouduin palaamaan tavisshampooseen, kun tukka oli iljettävän likaisen tuntuinen ja harmaa (!). Ehkä käytin väärin, en tiedä, mutta nytpä aion kokeilla Meine Basea.
0
1 vastaus

Mä olen kanssa vähän yli vuoden käyttänyt Flown palashampoota, toimii ja tykkään! Mulla on rastat ja on niin helppo pestä nekin, nestemäistä shampoota kulu aivan kauheesti tai sit piti lantrata veteen ja meni ikuisuus sillä tavalla pestä. Kannattaa kokeilla ja juurikin odottaa hetki, että päänahka ja hiukset tottuu niin se tahmeus häviää. Ja pestessä laittaa sitä shampoota sen verran että vaahtoaa, sillon mulla tulee puhdasta.
0
1 vastaus

Kiitos tästä vinkistä. Nyt reilun viikon käyttänyt palashampoota ja toimii loistavasti!
0
1 vastaus

Heippa,
Mulla ongelma on niinpäin, että lähes kaikkien shampoiden pesutulos on liian tehokas ja päänahka ärtyy siitä todella paljon. Onko kellään vinkkejä ekologisesta vaihtoehdosta silloin kun haussa on mahdollisimman mieto tuote? Olen varmaan allergisoitunut jollekin pesevälle aineelle, sillä päänahkaa kirvelee ja polttaa. Toistaiseksi ainoa tuote mikä tuntuu soveltuvan, on tarkoitettu vauvojen hiuksille… 😀 (vaikka pesevä ainesosa vaikuttaisikin siinä olevan aivan sama kuin polttelevissakin shampoissa)
0
1 vastaus

Palasin tämän luettuani takaisin palashampooseen. Asuttuamme vuoden hometalossa mikään tuoksuva kosmetiikka ei ole päässyt uuteen kotiimme. Jännitin kovasti, miten käy näiden palashampoiden kanssa – ne tuoksuvat nenääni melko voimakkaana. Mutta hyvin meni. Päänahkani on kovia kärsinyt, puolet tukasta pudonnut viimeisen kahden vuoden aikana. Nyt jää nähtäväksi, joko kutina lakkaisi. Valitsin kolme erilaista palaa vertailuun. Ja todella harkitsen myös tuota ei kakkaa päähän -kokeilua.
0
1 vastaus

Jestas oli hyvä kokeilu! Päänahka ei kutise enää, hiuksia ei tarvitse föönata kun kuivuvat nätisti kiharoille.
0
1 vastaus

Mä huomasin saman, hiukset on sellaiset kiharat kuin ne oli kun olin lapsi!
0
1 vastaus

Mäkin odotan innolla hoitoaine- postausta! Mutta. Mä en tajuu. Oon pessyt nyt flow:n turve hamppu palalla jo melkeen kymmenen kertaa ja tuntuu että ei onnaa. Pesenkö liian usein ? Miten usein kannattaa palaa käyttää, jos urheilee paljon ? Höh, olin niin innoissani tästä. Hiukset näyttävät rasvaisilta, koppuroilta ja tahmealta. Minnoinen pesutulos teille muille tulee ? Oon käyttänyt jo jonkin aikaa pelkästään luonnonkosmettiikkaa, ettei siitä ehkä ole kiinni… Päänahka kutisee ja nyppyjä ilmaantuu myös. Vuoden olen käynyt ekokampaajallakin.. Hooh.
0
1 vastaus

Mullekkaan flow:n shampoo sopinu. Hiukset näytti tahmasilta ja koppuraisilta, vaikka pesin kyllä reilusti enemmän ku 10 kertaa. Lopulta oli pakko luovuttaa ja heittää pala roskiin, kun mies sano että hiukset myös haisee pahalle. Kokeilen seuraavaks jotain muuta 🙂
0
1 vastaus

Mulla aivan sama kokemus flown palashampoosta, jouduin pesemään n.20-30krt ennen ku alko toimiin. Välissä pesin syväpuhdistavalla pari kertaa mutta siinä tuli käännekohta kun aloin käyttämään omeviinietikkahuuhdetta. Tahmaisuus ja rasvaisuuden tunne hävisi!
0
1 vastaus

Olen käyttänyt ja myynyt flown palasaippuoita. Itselläni meni ehkä neljä pesua, kunnes hiukset ja päänahka tottuivat. Jotkut asiakkaat ovat kertoneet, että joutuivat pesemään jopa 15 kertaa ennekuin rasvaista hävisi. Nyt olen pessyt niin hiukseni kuin muunkin kropan ihan ruokakaupasta saatavalla Marseille saippualla. Ja hiukset ja iho voivat todella hyvin. Eräs psoriasista sairastava ystäväni kokeili myös marseillea,ja on nyt kuulemma ikuisesti kiitollinen minulle, koska suosittelin ko tuotetta.
0
1 vastaus

Niin jäi äsken mainitsematta, että olen ammatiltani parturi-kampaaja. Hoitoaineena olen käyttänyt omenaviini etikkaa ja välillä ihan kookosöljyä latvoihin.
0
1 vastaus

Mulla on nyt Meinebasea takana puolisen vuotta (kiitos sinun!), mutta käyttö ei ole lainkaan hankalaa!
Mulla on on suihkussa pieni muovipullo, johon laitan teelusikallisen suolaa ja loput vettä, noin 2-3 dl. Pieni heiluttelu suola on liuennut. Tästä vain päähän ja vaahdottamaan!
Toisessa pullossa sitten välillä odottaa omenaviinietikkaloraus, jonka saa myös kätevästi lantrattua. Sillä kuitenkin tulee omaan makuun niiiin liukas tukka, etten joka kerta laita. 🙂
0
1 vastaus

Ihana kuulla! Joo, tuolla tavalla itsekin teen joskus Meine Basen kanssa. Ja omenaviinietikka loppui just, pakko mennä huomenna ostamaan. Siitä en enää kyllä luovu, mun hiuksille se on täydellinen hoitoaine!
0
1 vastaus

Minä käytän hiustenpesussa piimäsaippuaa, kookosöljysaippuaa, tai stockmannilta saatavaa italialaista lastensaippuaa, josta kampaaja sanoi, että jatka hiustenhoitoa samalla tavalla. Hän oli tyytyväinen hiuksiini. Sain selkäni voimaan paaremmin, kun siirryin käyttämään vanhanajan saunasutia (tuffa) ja piimäsaippuaa selänpesussa. Näitä saippuoita käytän myös kasvojenpesussa.
0
1 vastaus

Oho, piimäsaippuasta en ole kuullutkaan! Tutustun.
0
1 vastaus

Hei, käytän palashampoota hiuksiini ja samaa tuotetta vartalooni. Pitäisikö ottaa huomioon jotakin kun valitsee palashampoon kun käyttää sitä myös saippuana? Vai onko pääasia vain, että tulee puhdasta ? Pesen pääasiassa tällä vain hiukset ja kainalot ja loput vedellä, ellei ole jotakin ylimääräistä likaa tms. Entä onko vinkkiä palashampoon/saippuan kuljettamiseen reissuilla? Kun yksi syy käyttää palasaippua on muovin käytön vähentäminen niin ei haluttaisi käyttää muovista säilytysrasiaa/pussia.
0
1 vastaus

Hienoa! Itse olen tosiaan käyttänyt samaa palaa hiuksille vartalolle (juuri noille paikoille mitä mainitsit). Kuljetukseen olen itse käyttänyt vaan käsipyyhettä ja pientä muovipussia, mutta voisihan sen tyylikkäämminkin tehdä. Esimerkiksi pieni kangaspussukka voisi olla sopiva kuljetukseen. Itse olen valinnut saippuan aina sillä hetkellä minua miellyttävän tuoksun mukaan. Nyt käytössä Flown piparminttu. https://safkanet.fi/kauppa/kategoria/kosmetiikka/saippuat/
0
1 vastaus

Koitan päästä eroon shampoo-kierteestä ja innoitamanasi tilasin 75g purkin meinebasea. Minulla syy shampoosta luopumiseen ei ole päänahan ongelmat tai erityisen rasvoittuvat hiukset. Olen vain niin koukussa puhtauden tunteeseen että pesen hiuksiani joka päivä Hienolla suomalaisella shampoolla. Nyt koitan harventaa pesuväliä ja myös luopua turhista kemikaaleista ja toivon näin saavani ryhtiä hentoiseen, liukkaaseen ja suoraan tukkaani.

Muutama vuosi sitten ostin Flow-kosmetiikan palashampoon, itseasiassa kaksikin eri palaa, ja niiden seuraksi hiushuuhdetta. Palashampoo-kokemus oli kamala farssi. Etupuolelta hiukset kyllä tottuivat tuotteeseen ja alkoivat näyttää hyvältä, mutta shampoo ikäänkuin imeytyi hiusten takaosaan ja huokoiseen niskatukkaan josta palashampoo ei ihan selvästi irronnut vaikka kuinka sitä huuhtelin ja hankasin. Sen sijaan tuote hilseili vaatteille, tahmasi hiusharjat ja pompulat. Kokeilin tuotetta muutaman viikon ja sen jälkeen oli pakko luovuttaa. Harmi, sillä konseptina tuote kiinnostaa. En tiedä vaikutaisiko tähän se että hiukseni on vaalennettu.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: