Kotitalouskriisi 27.6.2015
TEKSTI Maria

Probioottiset tamponit mökkireissulle. Ehkäise näillä hiivatulehdus!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF7815
Aihe on vielä kuuma ja kelikin toivottavasti pian. Always-postauksessa keskustelu hiivatulehduksista ja muista siteiden aiheuttamista oireista jatkuu.

Meillä ainakin on piakkoin tiedossa mökkireissu. Sisäilmaongelmaisia kun ollaan ja suurin osa Suomen mökeistä on homeessa, mökkireissut tarkoittavat meille telttailua mökin edustalla, puskapissoja ja peseytymistä järvessä.

Kuukautiskiertoni on tarkka ja nyt näyttää siltä, että kuukautiset osuvat juuri mökkireissulle. Ennen se olisi saanut minut irvistämään. Mutta tällä kertaa se ei haittaa ollenkaan!

Esikoisen syntymän jälkeen siirryin käyttämään kuukuppia. (Kerron tästä vielä omassa postauksessaan.) Mökkireissulle pakkaan, Lunette-kuukuppini sijaan tamponeja.

Sain viime vuonna kokeiltavaksi yhden paketin tamponeita, joissa on mukana maitohappobakteereita. Ihmettelen, että näiden kahden yhdistämistä ei ole keksitty jo aiemmin! Kaikennäköisiä hiivatulehduksen hoitoon tarkoitettuja maitohappokapseleita ja voiteita kuitenkin on tarjolla. Terveyttä edistävien aineiden sijaan tamponeihin tungetaan nykyään kemikaaleja ja teknologiaa, jotka aiheuttavat itsessään monille hiivaa, ihottumaa ja muita alapään ongelmia.

Suosittelen probioottisia Ellen-tamponeita kaikille, joilla on taipumusta hiivatulehduksiin. Itselläni ne vaivat loppuivat kuukupin käyttöön. Myös se, että muutimme kotiin jossa on hyvä sisäilma vaikutti asiaan. Silti mökkimatka ja tamponien kokeilu vähän jännitti. Usein hiivatulehdus sai alkunsa mökillä. Ennen siis mökkeilimme ihan niin kuin kaikki muutkin, sisällä homeisessa mökissä. Sisäilman homeongelma nimittäin aiheuttaa monille hiivatulehduksia. Pahoissa tutkimuskohteissani jopa lapsilla on ollut hiivatulehduksia.

Ostin viimekesäisen kokeilun jälkeen Elleneitä kolme purnukkaa varmuuden vuoksi, tärkeisiin tilanteisiin, joissa tarvitsen tamponien tuomaa extra-suojaa (kerron myöhemmin, miksi kuukuppi ei aina toimi minulla täysin luotettavasti).

Yksi varoituksen sananen probioottisista tamponeista kuitenkin pitää lausua: Tamponit on pakattu metalliseen säilyketölkkiin, jonka reuna viilsi sormeeni syvän haavan kun tongin ensimmäistä tamponia pois paketista. Ei-toivottua vuotoa siis tuli, siis sormesta! Ja paljon.

Lähiapteekissa ei ollut Elleneitä hyllyssä, mutta apteekki tilasi niitä pyynnöstäni. Tamponit tulivat apteekkiin jo seuraavana päivänä tilauksesta.

DSCF7853

Onko sinulla usein hiivatulehduksia? Oletko kokellut Elleneitä? Kerro kokemuksesi!

Ihania mökkeilyitä muillekin!
Lämpimästä järvivedestä unelmoiden ja viimevuotista linnunmaitoa muistellen…

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Hei, pian tulossa! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos vinkistä! En ole kuullutkaan näistä, mutta ehdottomasti kokeilen.
0
1 vastaus

Kiitos vinkistä! Näitä voisi olla mukava kokeilla, sillä aika ajoin tamponit ovat kovin käteviä.
0
1 vastaus

Miten voit lonkalta heittää, että suurin osa mökeistä on homeessa? Mihin tutkimukseen viittaat?
0
1 vastaus

Tästä ei ole tehty tieteellistä tutkimusta. Arviot mökkien rakennusmateriaaleista, rakennusfysikaalisesta toiminnasta (monet lämmittämättöminä talven), mökkien iästä, ym riittävät.
Jokainen tietää, miltä mökit usein haisevat. Se on homeen haju.
Mökkisi voi sairastuttaa sinut:
http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kotimaa/155494-mokkien-sisailmaongelmat-aiheuttavat-oireita-lomalaisille

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041519519261_uu.shtml

http://www.meidantalo.fi/kysy-asiantuntijalta/kunnostus-ja-peruskorjaus/miksi-mokissa-haisee
0
1 vastaus

Hei!
Minulla on mökkien suhteen samanlainen ongelma kuin sinulla eli en pysty yöpymään niissä niiden sisäilmaongelmien takia. Siksi harkitsenkin teltan hankkimista. Mitä merkkiä on sinun telttasi, jossa voit nukkua? Minä olen pahasti hajuste- ja kemikaaliyliherkkä, joten telttamateriaali ei saisi sisältää esim. palonestoaineita.
0
1 vastaus

Meillä on Haltin jätti-iso teltta. Se ei varmasti ole paras ratkaisu hajuste- ja kemikaaliyliherkälle. Sisällä on aika pistävä muovin haju. Telttamme on kyllä jo kolme vuotta vanha, joten haju on hälvennyt. Luulen, että siinä kuitenkin on palonestoaineita. Olisi kiinnostava tietää, mikä olisi paras. Luulisin, että jossain myydään ”luomutelttoja”… Varmaankin sen rakenne on sellainen, että uloimpana on erillinen sadesuoja-teltta ja sisällä puuvillainen sisäteltta.
0
1 vastaus

Onko kuukuppi-postaus ehtinyt vielä työn alle?
0
1 vastaus

Hei, pian tulossa! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: