Kotitalouskriisi 16.6.2013
TEKSTI kaisa

Pyörällä päästään

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kävin perjantaiaamuna heittämässä pojan viimeistä kertaa päiväkotiin ennen kesäloman alkua. Ranskalainen yllätti minut jälleen: koulu jatkui vielä viikon kevätjuhlan jälkeen!

Tulin koululta takaisin kotiin. Asunnon ovi oli auki. Koko asunto oli pengottu. Apua.

Pelkkä ajatus, että murtovaras olisi nähnyt kotini tuona aamuna, saa minut kaivautumaan maksamattomien laskujen muodostaman vuoren alle korvat häpeästä punaisina.

Mitään ei siis oltu viety. Kaikki omaisuutemme oli juuri niin kuin olimme sen jättäneetkin: kuin pyörremyrskyn jäljiltä.

Olin vain etsinyt rivakoin ottein tytön kesähattua juuri ennen lähtöä (tai oikeastaan sillä hetkellä, kun piti jo olla seuraavassa paikassa). Lähdin ovet paukkuen. Paitsi, ettei ulko-ovi sitten ollut mennytkään kiinni.

Sotku johtuu siitä, että olen ollut niin päästäni pyörällä työkuvioiden kanssa. Kotityöt ovat yksinkertaisesti jääneet vähemmälle tekemättä. Tätähän Mummo, eli äitini, ei voi ymmärtää. Hän pudistelee päätään huolestuneena, kun tulee hakemaan tyttöä hoitoon.

Mutta ei se mitään. Kaiken kiireen keskellä olen rakastunut! Minulla on uusi arjen apuri, jonka kanssa menen vaikka läpi sateisen kesän…

1002943_499072883495294_1555667038_n

Kuva Jorge Raedó

Sain Babboe Big-E kuljetuspyörän kesäksi lainaan! SE ON TÄYDELLINEN! Vaikka säilytän vieläkin varastetun pyöräni avainta, tämä uusi rakas sopii elämäntilanteeseeni edellistä tuhat kertaa paremmin.

kuva-3

Tällä pyörällä pääsen liikkeelle koko pesueen kanssa. Lisäksi saan kuljetettua potkulaudat, kauppakassit, taimia istutettavaksi eväät ja rantakamat. Pienimmät ovat nukkuneet jopa päiväunia laatikon pohjalla.

Tässä laatikkopyörässä on edessä kaksi pyörää, joten kääntymistekniikka on erilainen kuin tavallisella pyörällä. Kääntyminen oli ensin hieman pelottavaa. Pyörässä on seitsemän vaihdetta ja käsijarrut. Tarakalle saa sähköä, joka voi olla tarpeen pitkillä matkoilla. Akku auttaa menossa, jos lihasvoimat ei meinaa riittää. Itse en ole kokeillut tätä ominaisuutta.

Laatikoon mahtuu neljä lasta. Laatikossa on matkustajille turvavyöt. Penkit saa ylös, jos haluaa kuljettaa jotain suurta. Päälle saa sadehupun, jossa on avattavat ikkunat.

Tuntuu, että voisin lähteä tällä vaikka roadtripille ympäri Suomen! Mies vain mukaan telttaa pystyttämään…

teltta-540x405

Telttakesä 2012

Yritän seuraavaksi kirjoittaa puutarhajuttujen sijaan vanhemmuuteen liittyvistä aiheista, joten älkööt huolestuko!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

No,niin Maria
On se oikein nasta juttu kun olet saanut
YHTEISEN Leillikalun (seka tarvekalun) lastesi kanssa.Ja mika sen mukavampaa : hyoty ja huvi yhdostyvat, seka Sinulle
etta lapsillesi.
Ulla ranskanmaalta

1 vastaus

Ihana pyörä! Mä olen haaveillut laatikkopyörästä jo toissa kesästä asti, mutta niiden hintavuus on hankinnan este. Se olis kyllä niin kätevä!

1 vastaus

Oi! Ihana! 🙂 Minäkin unelmoin moisesta, mutta vielä ei ole tullut hankittua. Säilytätkö pyörää ihan ulkosalla?

1 vastaus

Aivan ihana pyörä!!

1 vastaus

No,niin Maria
On se oikein nasta juttu kun olet saanut
YHTEISEN Leillikalun (seka tarvekalun) lastesi kanssa.Ja mika sen mukavampaa : hyoty ja huvi yhdostyvat, seka Sinulle
etta lapsillesi.
Ulla ranskanmaalta

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: