Kotitalouskriisi 13.7.2014
TEKSTI Maria

Raaka synttärikakku

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

nordin20140602_0005Kuva Robert Lindström

Olen järjestänyt syntymäpäiväjuhlat itselleni joka ikinen vuosi. Minusta on hauskaa näyttää lapsille, että minäkin olen synttärijuhlien arvoinen. Lapsista on hauskaa nähdä, kun omalle äidille lauletaan. Ja äidistäkin on hauskaa puhaltaa kynttilät kakun päältä.

Jos joku pahoittaa mielensä siitä, ettei hänen syntymäpäiväänsä ole huomattu, ajattelen ”oma vika, mitäs et muistuttanut”. Kutsu kakkukesteille on esimerkki toimivasta ja hienovaraisesta muistinvirkistäjästä.

Saan kesää kaupungissa viettävät kaverit juhliini. Lopuilta ystäviltä tulee ”Ei päästä nyt paikalle, mutta hyvää syntymäpäivää!” -viestejä pitkin päivää. Ja jos joku unohtaa, en silti loukkaannu.

Googlailin eilen raakakakkureseptejä. Kaikkiin löytämiini ohjeisiin tarvittiin monitoimikonetta, jota minulla ei ole. Tässä tarpeeseen kehittämäni resepti.

DSCF8002

RAAKAKAKKU

KAKKUPOHJA

5 dl kaurahiutaleita
3 reilun kokoista omenaa hienona raasteena
3,5 dl kookosöljyä (esim. Cocovi)
3 dl mantelijauhoa
3 dl koookoshiutaleita
2,5 dl mustikkarouhetta (esim. Berryfect)
1 dl kaakaojauhetta
3 rkl hunajaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

1 pss hasselpähkinärouhetta pohjalle

Lämmitä tarvittaessa kookosöljy juoksevaksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa, vaikkapa lusikalla. Sirottele hasselpähkinärouhe kakkuvuoan pohjalle, ja painele taikinamassa varovasti sen päälle. Laita päälle kelmu ja anna pohjan vetäytyä jääkaapissa yön yli.

TÄYTE

1 omena hienona raasteena
1 pss pakastemustaherukoita
1 pss pakastemustikoita
1 prk soijakermaa vaahdotettuna
1,5 l mansikoita lohkoina

Levitä oman maun mukaan makeutettu omenaraaste kakkupohjalle. Ripottele jäiset marjat raasteen päälle. Lado kermavaahto marjojen päälle. Asettele iso kasa mansikoita kermavaahdon päälle.

Onnenpäivä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Varmasti toimii! Keksin reseptin päästäni ja lisäilin kaikkea, mitä kaapista löytyi. Myös kookoosöljyn voi hyvin korvata voilla, jos ei pidä kookoksen mausta.




0
1 vastaus

ONNEA MARIA !!!!

Vaikka eilen sulla olikin synttärisi.

Mahti kakku 🙂 😉




0
1 vastaus

Kiitos. Ihanaa kun on aikuinen ja saa tehdä juuri sellaisen kakun, mistä itse pitää. Kakku oli aivan taivaallisen hyvä!




0
1 vastaus

Miksi pakastemarjoja, kun metsä on juuri nyt sinisenään ihania mustikoita?




0
1 vastaus

Pakastemarjakerros tulee pohjan ja kermavaahdon väliin pitämään kakkua viileänä. Suurin osa marjoista on tuoreita. Kakun reunalle asettelin marjat, mutta keskelle vaan kaadoin ISON kasan mansikoita ja mustikoita, tuoreita sellaisia siis.




0
1 vastaus

Paljon onnea myöhässä ! Olet kyllä hurjan kaunis ikäiseksesi ja todella freesin näköinen. Olisi kiva kuulla kauneudenhoito rutiinisi ja hyvän olon salaisuudet 🙂 ihanan näköinen kakku !




0
1 vastaus

Kiitos vinkistä, kirjoitan jos uskallan. Nyt äkkiseltään tulee mieleen että enhän minä tee mitään kauneudenhoitojuttuja. Mutta ehkä kuitenkin jotain vinkkejä olisi…




0
1 vastaus

Onnittelut!!:) Herkullisen näköinen kakku ja varmasti myös herkullisen makuinen. Tuo sinun kuvasi on niin täynnä iloa ja energiaa. 🙂




0
1 vastaus

Kiitos!




0
1 vastaus

Onnea! Toimiiko kakku ilman kookoshiutaleita, vai ovatko olennaisia rakenteen kannalta? En tykkää niistä, ni mietin, tulisko hyvä ilman. 🙂




0
1 vastaus

Varmasti toimii! Keksin reseptin päästäni ja lisäilin kaikkea, mitä kaapista löytyi. Myös kookoosöljyn voi hyvin korvata voilla, jos ei pidä kookoksen mausta.




0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: