Kotitalouskriisi 20.10.2015
TEKSTI Maria

Syysloman ravintolavinkit lasten kanssa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IMG_7484 IMG_7480

Tämän syysloman jälkeen voi olla onnellinen, että äkkilähtöjen hinnat olivat pilvissä ja jäimme kotiin. Suunnitelmissa oli lähteä jonnekin etelään, vaikka omatuntoa lentokoneen päästöt olisivatkin sumentaneet.

Olemme viettäneet aikaa leikki- ja skeittipuistoissa sekä pihahommissa. Eilen kävin lasten kanssa päivämatkalla Tallinnassa.

IMG_7950IMG_8012IMG_7850

Kuten jo kerroinkin, olen lomalla laittanut ekstra-ravitsevia ruokia. Mutta muutaman kerran olemme käyneet myös syömässä ulkona. Asumme keskellä lounasruokailijoiden paratiisia. Poistun todella harvoin kotinurkilta (paitsi työkeikoille tietenkin), sillä perustarpeet saa tyydytettyä näillä kulmilla paremmin kuin hyvin.

Meillä on puolisoni kanssa arkisin varsin vaihtelevat ja vapaat aikataulut, joten käymme usein lounaalla kahden. Teemme siis yhdessä muutakin kuin skeittaamme ja n****mme.

image1 kopio 2

On ollut hauskaa viedä lapset ”työpaikkalounaalle” lähiravintoloihin, joissa käymme usein kahdestaan syömässä.

Olemme syöneet muun muassa

Sushi on jo ihan peruskauraa ja vähintään joka toisen lapsen lempiruokaa, mutta meksikolaisia tacoja eivät meidänkään lapset olleet maistaneet ennen tätä syyslomaa.

IMG_8150 IMG_8136 IMG_8147

Tunnelmallisinta on ollut kuitenkin Hietalahden kauppahallissa, joka on ollut syksystä alkaen kokeeksi auki iltaisin keskivikosta lauantaihin.

Vihaan marketteja ja pyrin ostamaan ruokani aina kivijalkakaupoista. Kivijalkakaupat ovat elävän kaupungin eliksiiri. Nettikauppakokeiluni ei ottanut tuulta alleen, vaikka ruokaostosten tilaaminen kotiin olisi kuinka kätevää tahansa. Pikkukaupoissa asiointiin tottuneena nettiostoksesta jää pois se tärkein, inhimillinen kanssakäynti. Toki kuvan ostoksista voi ladata someen ja keskustella siellä muiden kanssa ostoksista. Mutta minulle se ei riitä, vaikka kyllä some-smalltalkin sykähdyttää.

Haluan että ruokakaupassa käynti on elämys! En shoppaile vaatteita enkä kosmetiikkaa, mutta jostain sitä shoppailufiilistä pitää saada. Hietalahden kauppahalliin voi mennä illalliselle koko perheen voimin, juoda lasillisen viiniä ja tehdä vielä ruokaostokset illallisen yhteydessä.

Tämä on sitä puuttuvaa kaupunkikulttuuria josta paljon puhutaan ja jota kovasti kaivataan!

Olemme ottaneet tavaksi suunnata kokoperheen skeittitreeneistä halliin illalliselle. Ensimmäisellä kerralla söimme Fat Ramenit. Lapset söivät yhden keiton puoliksi, mutta mokomat napsivat lihapalat minunkin kulhostani!

Toisella käynnillä söimme Lihakauppa Roslundin burgerit. Se olikin ensimmäinen kerta kun maistoimme karhunlihaa.

Viimeisellä kerralla, lauantaina auki oli vain Le Marche ja koko perhe söi maalaissalaatit. Jokainen söi lautasensa tyhjäksi.

Kaikissa näissä ravintoloissa onnistui annosten tuunaus gluteenittomaksi ja maidottomaksi.

ramen

 

IMG_7968IMG_7969 IMG_7965

Suosittelen Hietsun kauppahallissa käyntiä täällä asuville sekä tänne syyslomamatkalle tuleville!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: