Kotitalouskriisi 22.9.2014
TEKSTI Maria

Tarzan verkkokalvoilla

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olen jo parikin kertaa maininnut blogissani Päivälehti-museon. Siellä on vielä vuoden loppuun asti Takapihan Tarzanit -näyttely, josta meidän lapset ainakin pitävät kovasti. Sadepäivinä menemme usein sinne leikkikoulun jälkeen viettämään aikaa. Minulle siellä on pitkät rivit uusimpia aikakausilehtiä ja lapsille näyttelyalue, jossa voi kiipeillä Tarzanin tyyliin.

IMG_7570

Tuntuu, että olen turtunut jatkuvasta kuvavirrasta, joka joka päivä pulputtaa verkkokalvoille. Ehkä sen takia valokuvaaminenkin tuntuu välillä turhalta. Kuvat, hienotkin, ohitan usein vilkaisulla. Lapset sen sijaan jaksavat vielä katsoa kaikkea kiinnostavaa läpitunkevan tarkasti.

Muutama päivä sitten poika kuvaili tismalleen, millaiset hiukset ja vaatteet viidakon kasvatilla Tarzanilla täytyy olla. Tärkeän roolin sai hiusten sävy, vaatteen materiaali ja likatahra reidessä. Tahraa piti kuvailla monin sanakääntein kuten ”tikkuinen” ja ”sellainen jonka reunat on kuin harja”.

En tuolla hetkellä aivan ymmärtänyt, mitä lapsi tarkoitti. Mutta kun näin Helsingin kaupunginteatterin edustalla Tarzan Disney -seikkailumusikaalin mainoksen, ymmärsin.

IMG_8737

Pojan silmät kimalsivat nähdessään tutun kuvan, joka oli tehnyt suuren vaikutuksen.

Niinpä koko esityksen ajan, viidennen penkkirivin tienoilta kuului hiljaa utelias kuiskaus ”Äiti, mutta onko tuo ihan oikea Tarzan?”. Lapset olivat haltoissaan musikaalista.

Muutama surullinen ja pelottava kohta jäi askarruttamaan. Hyvä niin. Tunteiden harjoittelu onkin hyvä nakki taiteelle.

Itsekin nautin esityksestä, sillä jopa minä, ”turtasilmä”, löysin kiinnostavaa katseltavaa (jättikukat!).

tarzan27_hkt_mirka_kleemola_imagenary_oy

”Oikealla” Tarzanilla ei muuten ollut tahraa reidessä.
”No, voihan sitä viidakossakin käydä pesulla: vesiputouksessa.” päätteli poika.

Suosittelen!

Yheteistyonostokuva_pohja

hkt

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: