Kotitalouskriisi 7.11.2016
TEKSTI Maria

Tietoturvaa kahvilankin verkossa (+arvonta)

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

business-926221_640

Lasten koulun lähistöllä on monta viihtyisää kahvilaa, jotka vetävät smoothiekulho- ja raakakakkuvalikoimillaan minua puoleensa kuin magneetit. Houkutus on erityisen suuri, jos en ole ehtinyt keittelemään kahvia ennen koulutielle lähtöä. Silloin saatan pakata mukaani läppärin tai tabletin. Lapset koululle jätettyäni poljen pyörällä kotitoimiston sijaan kohti kahvilan wifiä.

Aloitan päivän työt siis usein kahvilassa. Tarvitsen nettiä, koska tsekkaan päivälle tulleet ajanvaraukset. Aamupäivisin myös kirjoitan ja lähettelen luottamuksellista tietoa sisältäviä raportteja ja hoidan uuden verkkokauppamme asioita. Voisin sanoa, että leipäni on paloina virtuaalimaailmassa. Eikä tämä varmaan ole mikään poikkeuksellinen tilanne.

Kaikilla netissä työskentelevillä ei ole kuitenkaan puhtaat jauhot pussissa. Sen olen ymmärtänyt itsekin vasta nyt, kun tuttavani salasanat varastettiin ja hänen laskuunsa tilattiin puhelimia satojen eurojen arvosta.

Sain kokeiltavaksi F-Securen TOTAL-paketin, joka sisältää kaksi eri tuotetta: F-Secure SAFEn ja F-Secure Freedomen. Vasta näihin tuotteisiin ja niiden ominaisuuksiin perehdyttyäni tajusin, että olenpa todella harrastanut huolimatonta ja suojaamatonta nettiyhteyttä ennen tätä.

Tietoturvan perusteet

Total-paketin SAFE huolehtii basic-tietoturvasta, joka on kaiken ”peruskivi”. Itse Macin käyttäjänä olen ehkä tuudittautunut virheelliseen turvallisuuden tunteeseen ajatellen, että Maceja eivät virukset vaivaa. Ongelma on, että saatan kuitenkin tietämättäni levittää viruksia muille.

Itseasiassa viime aikoina olen saanutkin monilta tutuilta outoja tiedostoja, jonka jälkeen tuttavat ovat lähetelleet varottavia viestejä joissa pyydetään olemaan avaamatta liitteitä. Olisi ärsyttävää saastuttaa jonkun tuttavan kone.

Kahvilan wifin tietoturvariskit

Kauralaten ääressä klikkailen itseni ilmaiseen wifiin ja tsekkaan, että SAFE ja FREEDOME ovat päällä. Yleensä kammoksun kaikenlaisia asentamisia, mutta näiden asentaminen onnistui lopulta yllättävän helposti. Eli ainakaan tästä ei kannata tehdä itselleen kynnystä.

Näiden avulla voin muodostaa turvallisen, tavallaan suojatun putken F-Securen oman serverin kautta nettiin, jolloin kukaan ei pääse siihen väliin varastamaan verkkoyhteyttä. Tätä en tiennyt ennen, mutta jos käyttää avointa verkkoa, voi taitava hakkeri murtautumalla siihen väliiin ja varastaa tietojani, kuten tunnuksia, salasanoja, luottokorttinumeroita tai yhteystietoja.

Toinen mitä nettirikolliset voivat tehdä on , että he tuovat nettipömpelin kahvilan lähistölle ja nimeävät verkon esimerkiksi kahvilan nimen mukaan. Tällöin luulet liittyväsi sen kahvilan wifi –verkkoon, mutta todellisuudessa olet rikollisen verkossa ja hän näkee kaikki tietosi, mitä nettiin syötät.

maria_00

Nettiostosten turvallisuudesta

Oman verkkokaupan perustamisen kautta olen itsekin päässyt vihdoin nettiostosten makuun.

Tietoturva-aiheeseen perehtyessäni löysin yhden todella yksinkertaisen vinkin, joka on minulle täysin uutta tietoa. Aina ostoksia netissä tehdessä kannattaisi tsekata että yhteys on suojattu. Tämän näkee siitä, että nettiosoitteen vieressä näkyy lukon kuva.

Minulla on nyt asennettuna SAFE, johon kuuluu ostosten ja pankkiasioiden suojaus. Kun surffaan netissä, ohjelma softa tunnistaa onko sivu, jolle olen menossa luotettava. Näin ei tule mentyä sivuille, jotka saattavat sisältää jotain haitallista.

Lisäksi verkkopankin suojaus tunnistaa, että on aina menossa oikealle verkkopankkisivulle, jotta ei tule syötettyä väärälle sivulle verkkopankkitietojaan. On nimittäin mahdollista, että hakkerit rakentavat täysin omalta nettipankilta näyttävän valesivun. Kun sivulle syöttää tiedot, he nappaavat salasanat ja voivat esimerkiksi tehdä pankkisiirtoja tililtä.

Ohjelma salaa aivan tavallisen verkkopankki-istunnon, eli silloin rikolliset eivät voi tulla väliin ja varastaa tietoja.

Laitteet ja käyttäjät

Loistavaa SAFEssa on se, että se sisältää suojauksen kaikille laitteille, (läppärit, padit, tabletit ja älypuhelimet). Itse asensin ohjelman ensin koneelle, kunnes tajusin, että käytän puhelinta ja tablettia ihan yhtälailla asioiden hoitamiseen.

Olen asentanut ohjelman myös seitsenvuotiaan puhelimeen. Hänen puhelinajalleen on tiukat rajat. Puhelinta saa käyttää vain kahtena päivänä viikossa ja silloinkin vain puolentoista tunnin ajan. SAFEn avulla voin rajoittaa lasten ruutuaikaa.

Kokeile ilmaiseksi ja osallistu arvontaan

Voit kokeilla tuotetta ilmaiseksi eikä kokeilu velvoita mihinkään. Pääset kokeilemaan tuotetta tämän linkin kautta: F-Secure TOTAL

Kerro kommenttikentässä oletko pohtinut tietoturva-asioita ja jätä yhteystietosi (näkyvät vain minulle). Voit voittaa F-Securen Total-tietoturvatuotteen viidelle laitteelle vuodeksi. Palkinnon arvo on 99,99 €.
Arvonta päättynyt.

Postaus tehty yhteistyössä F-Securen kanssa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (149)

Turhan usein ottaa aika kevyesti nämä tietoturva-asiat, kun mitään ei ole koskaan sattunut. Mutta kerta se on ensimmäinenkin!
0
1 vastaus

Olen ajatellut tietoturva-asioita tasaisin väliajoin. Jostain syystä minulle(kin) oli muodostunut mielikuva, että iPad’n ja iPhonen kanssa olen ’automaattisesti suojassa’. Uhhuh, kuinka väärässä olin. Ei muuta kuin heti lataamaan tuo kokeiluversio! Kiitos hyvästä kirjoituksesta!
0
1 vastaus

Olen pohtinut ja tiedän, että omassa tietoturvassani on puutteita… Jotenkin aihe on vain niin näkymätön, kun omalle kohdalle ei ole mitään vahinkoja osunut – vielä. Pitää skarpata, kiitos muistutuksesta!
0
1 vastaus

Olen pohtinut. Ja siihen se onkin jäänyt. Käytän turhankin huolettomasti Android-luuria ja läppärillä Ubuntua. Multa on aikanaan kerran pöllitty MSN messenger -tunnukset, mutta olemalla yhteydessä heidän asiakaspalveluunsa sain ne jopa takaisin. Olisi kauhea ajatus, että joku pääsisi käsiksi mun puhelimen ja/tai tietokoneen sisältöihin… Ja mitä kaikkea esim Google ja Apple musta tietävätkään!
0
1 vastaus

Aina välillä mietin, mut mietinnän asteelle on jäänyt :/
0
1 vastaus

Olen miettinyt ja mietinnän tasolle se on myös jäänyt. Kunnes nyt aion oikeasti ottaa härkää sarvista!
0
1 vastaus

Olen pohtinut tietoturva-asioita, mutta en ole myöskään saanut aikaiseksi hommata turvajärjestelmää. Sitä jotenki uskoo, että ei mulle käy. Kiitos siis vinkistä, nytpä alan miettimään.
0
1 vastaus

Toisinaan. Ilmaisohjelmia tulee käytettyä, kännykän suojaus nolla.
0
1 vastaus

Kyllähän noita on mietitty vuosikausia. Mutta kun ei oikein tiedä, koska tarvitsee ja mihin riittävät mukana tulevat. Yksi sanoo yhtä ja toinen toista. Tällä hetkellä ilmaisohjelmia, aiemmin f-secure yliopiston koneella.
0
1 vastaus

Silloin tällöin asia käy mielessä. En ole kuitenkaan asialle mitään tehnyt, sillä joku minulle joskus sanoi ettei Applen koneelle tarvitse erikseen tietoturvaa. Tiedä häntä.
0
1 vastaus

Olen miettinyt monestikkin mutta tuntuu että ohjelmia on niin monia kuin käyttäjiäkin eikä oikein tiedä minkä valitsisi.
0
1 vastaus

Olen kyllä pohtinut, mutta pitäisi vain tarttua tuumasta toimeen…
0
1 vastaus

olen miettinyt mutten osannut tehdä mitään..
0
1 vastaus

jooh, puhelimen tiedot olis varmaan helposti napattavissa! Kannettavassa on paremmat suojaukset!
0
1 vastaus

jooh,puhelimen tiedot olis varmaan helposti napattavissa! Kannettavan sisältö on paremmin suojattu.
0
1 vastaus

Kirjoituksesi luettuani päätinkin heti alkaa perehtymään! Myönnän, että ajattelen ”eihän kukaan minun asioista ole niin kiinnostunut” joten en ole lainkaan perillä minkään laitteeni tietoturvasta…
0
1 vastaus

pohtimisen asteelle nuo on itelläkin paljolti jääneet…
0
1 vastaus

Kyllä olen pohtinut
0
1 vastaus

Todellakin olen! Mitään en silti ole saanut aikaiseksi… Kai sitä liian sokeasti luottaa tuuriin ja siihen, ettei osu omalle kohdalle…
0
1 vastaus

Kyllä! Nykymaailmassa ei koskaan voi olla liian varovainen, ja on hyvä tiedostaa myös netin vaarat.
0
1 vastaus

kyllä olen vaikken niistä oikein mitään ymmärräkkään.
0
1 vastaus

Olen. En ymärrä niistä mitään ja aina pitää pyytää jotakuta muuta auttamaan.
0
1 vastaus

Kyllä, ajattelen tietoturva-asioita arjessa. Ennen puhuttiin ”viruksista” ja se jäi ikuisesti mieleeni kummittelemaan.
0
1 vastaus

En erityisemmin kun en niistä juurikaan ymmärrä. Poika hoitaa minulle nämä asiat.
0
1 vastaus

Jos ja kun jossain asiaan törmää niin heti tuntuu tärkeältä. Ne virukset kun on silloin aikanaan syöpyneet aivojen syövereihin. Ja mitenkähän ovat mahtaneet kehittyä vuosien varrella… Hienoa työtä tekee F-Secure, itsekin ollut asiakkaana. Vuoden tietoturva kuulostaa siis mielenrauhalta!
0
1 vastaus

Nykyään niitä on pakko pohtia, joten kyllä, olen pohtinut tietoturva-asioita.
0
1 vastaus

Olen pohtinut ja olen hyvin epäluuloinen siitä että tietoni olisivat netissä mitenkään turvassa.
0
1 vastaus

En ole perehtynyt tietoturva-asioihin riittävästi, mutta nyt täytyy skarpata! Omalle kohadalle ei ole osunut vielä ongelmia ja siksi kai asia ei ole niin kiinnostanut.
0
1 vastaus

Olen pohtinut ja olen hyvin epäluuloinen siitä, että tietoni olisivat netissä edes turvassa.
0
1 vastaus

Olen miettinyt usein ovatko kaikki tietoni turvassa, miten tekemisiäni pystytään seuraamaan ym. Olisi kiinnostava palkinto voitettavaksi
0
1 vastaus

Kyllä tulee pohdittua ja tulevaisuudessa hyvin ajankohtainen päivitys
0
1 vastaus

Kyllä on tullut pohdittua ja erityisesti tablettien ja älypuhelimien kohdalla tietoturva askarruttaa.
0
1 vastaus

On tullut pohdittua aika paljonkin varsinkin puhelimen tietoturvaa
0
1 vastaus

Kyllähän ne mielessä väliin käy, mutta sitä helposti miettii, ettei kai ne minun kohdalleni osu, vaan kerta se on ensimmäinenkin… Siispä täytyy syventyä.
0
1 vastaus

Kyllä on tullut joskus mietittyä!
0
1 vastaus

Kyllä on ollut mielessä! Pitäisi petrata sillä saralla…
0
1 vastaus

Olen miettinyt tietoturva-asioita, mutta minulla on ollut hyvin sinisilmäinen näkemys näihin asioihin. Kiitos tästä postauksesta, pisti todella miettimään. Mukana arvonnassa! 🙂
0
1 vastaus

olen ja ovat osaltani hyvin hoidossa
0
1 vastaus

Olen pohtinut paljonkin ja etenkin silloin kun käytän tablettia ulkomailla. Käytän omassa tietokoneessa ja tabletissa Avast!-ohjelmaa. Silti tuntuu, että kun olen ollut esim. Euroopassa tai Aasiassa, niin voi tapahtua mitä tahansa. Verkkorikolliset ovat niin taitavia ja verkkoyhteydet haavoittuvaisia.
0
1 vastaus

Moi, olen pohtinut just noita tietoturva-asioita ja kauhistunut. Tuollaista F-secure tietoturvaa olisin aina tarvinnutkin.
0
1 vastaus

Olen pohtinut paljonkin. Harmittaa vain, kun turva on kallista – ja mietityttää, onko esimerkiksi CClean ilmaisena jotenkin huonompi. Mistä tietoa voisi saada?
0
1 vastaus

joo paljonkin olen tota ajatellu. työttömänä ei vaa ole hintsua.
0
1 vastaus

Hävettää ihan tunnustaa, että en ole miettinyt tietoturva-asioita juuri ollenkaan..
0
1 vastaus

Mukana! Olen pohtinut.
0
1 vastaus

mukana. olen mietiskellyt
0
1 vastaus

Yllättävän vähn on tullut mietittyä. Nyt mietin. Mukaan arvontaan siis!
0
1 vastaus

Olen pohtinut ja meillä on F-secure. On osoittatutunut hyväksi hankinnaksi. Kerran vuodessa päivitetään.
0
1 vastaus

Tottakai niitä tulee mietittyä, mutta sormi menee kyllä suuhun mitä tulee suojatumiseen.
0
1 vastaus

Kyllä, on tullut harkittua!
0
1 vastaus

Kyllä olen miettinyt asiaa, kun puhelimella hoidan lähes kaiken. Samoin mun teinit.
0
1 vastaus

Olen miettinyt ja ollut huolissanikin perheemme tietoturva-asioista,mutta se on helposti ekoja asioita joista säästää, kun on tiukkaa. Sen vaikutukset kun tulevat näkyviin vasta, kun jotakin sattuu. ?
0
1 vastaus

Huh, alkaa ihan kurkkua kuristaa, kun ajattelenkin tietoturva-asioita. Tein viikon töitä uusiakseni Nortonin suojapaketin, sain apua ystävältänikin, eikä silti asentaminen onnistunut. Olen lannistunut -miksi se on niin vaikeaa?! Nyt olen neljä kuukautta tasapainotellut ahdistuksen ja kauhun kanssa, peläten, että virus nappaa suojaamattomaan koneeseeni. En voi uskoa, että minä, tarkoista tarkin, nyt kuitenkin olen tilanteessa, jossa käytän suojaamatonta konetta ?
0
1 vastaus

Kokeilin itse Freedomea puhelimeen kun olin Brasiliassa työmatkalla, ja suosittelen! Viikon aikana se esti satoja seurantayrityksiä, ja maksoi vain pennosia. Minun oli tarkoitus ladata se jo lähtiessäni, mutta unohdin. Havahduin asiaan ekana aamuna kun sain jo meilin Amazonista, että salasanani oli vaihdettu… Tuli pikkuisen kiire!
0
1 vastaus

Ei ole vielä mitään sattunut, mutta eihän sitä koskaan tiedä.. Pitäisi varmaan suojautua paremmin verkossa.
0
1 vastaus

Kyllä, ja joojoo!!! ?

Olen vakuuttunut, että ainakin juuri tämä F-Secure on nykyisin täyttä paskaa, ja yksinomainen rahankeruulaitos. Muista maksullisista ”turvista”, Norton ym. en osaa sanoa, ei ole kokemusta…

Minulla on kyllä ollut Securen Safe laitteissani. Ei ole enää!!!
Hommansa on nykyisin samanlaista kuin niillä kusettajilla jotka tarjoavat netissä iPhonea eurolla, ym. vastaavat paskanjauhajat. Voi Vittu!

Huomasin totuusen, kun Secure alkoi tyrkyttämään minulle jotakin Secure Boosteria. Että kokeilepas, kyllä härpäkkeet puhdistuvat/nopeutuvat. Aivan muuttuvat Porchen prototyypeiksi…

Kokeilin sitten, eikä mitään tapahtunut. Tuli vain ilmoitus, että näinköhän haluat tehdä loput itse, poistimme jo pari haittaa. Ei maksaisi kuin muutaman kympin, niin koko homma hoituisi.
Joo Saatana!!! Paskiaiset!!!

Aivan tätä samaa paskaa/keinottelua ovat humpuukifirmat harrastaneet jo viime vuosituhannella. Minulla on hyvin vahva kokemus härpäkkeistä/keinottelijoista.

Alkaen siitä, kun Steve Jobs julkaisi ensimmäisen värinäytöllisen kotikoneen. Taisitapahtua -77 syyskuussa, tai ainakin niillä main…

Aluksi, olikohan joskus -97, taisivat olla Saunalahden kolleja jotka alkoivat pelaamaan tietoturvajuttujen/Netscapen kanssa.

Silloin kollit olivat nuoria ja peli rehellistä. Ajat muuttuvat. En edes usko Secure Boosterista olevan mitään iloa, vaikka joku talipää maksaisi jätkille miten paljon. Varmastimaksaakin. Tälleen asia on!!!

Minä suosittelen lämpimästi kaikille Avast- turvaohjelmaa. Sekä pöytäkoneeseen että mobiiliin.
Ei maksa mitään, enkä usko Avast:in häviävän Securelle missään osasuorituksessa. Mutta.
Eihän se tyhmä ole joka paljon pyytää. Vaan se, joka antaa ilman vastinetta, siinä meillä on idiootti.
Ja idiootteja tänä päivänä kyllä netin kiemuroissa riittää. Kun asia on kuitenkin jättimittakaavassa vielä mummoille/papoille ahhh, niin uusi ja ihmeellinen. Mutta.
Kuten ennen saottiin etteipidä uskoa kaikkeamitä lehdessä lukee. Niinnykyisin ei pidä suin päin uskoakaikkea mitä netissä lukee/tarjotaan.

Ja tämä tarina on tosi!!!?
Amen. ?
0
1 vastaus

Kyllä sitä miettii, ja sitten tulee ladattua monta eri suojaa päällekäin ja sekoitettua koko koneen… Sitten tajuaa että eikös windowsilla ole oma sisäinen virusturva. Puhelin kuitenkin on android ja se huolettaa :/
0
1 vastaus

En juurikaan. Eivät avaudu… Onneksi mies osaa ja hoitaa asiat.
0
1 vastaus

olen miettinyt ja mietinnän tasolle on jäänyt
0
1 vastaus

Freedome oli iPadissä vuoden, eikä siitä pahaa sanottavaa. Avastiakin on tullut PC:ssä käytettyä sekä ilmaista, että maksullista versiota. Jollei F-Securen hinnoittelu olisi tuota luokkaa, saattaisin sitä käyttääkin.
0
1 vastaus

Juu olen joskus pohtinut, ei vaan ole varaa hankkia maksullisia 😀
0
1 vastaus

om mulla safe käytössä
0
1 vastaus

Olen pohtinut paljon ja nyt enemmän kun opiskelen internet ja pelitutkimusta. Koko ajan saa olla todella varovainen siitä mitä internettiin laittaa.
0
1 vastaus

Alan toimia asian eteen mahdollisimman pikaisesti.
0
1 vastaus

Voisimpa melkein tituleerata itseäni kaveripiirin tietoturva guruksi, eli pohdin näitä asioita kyllä.
0
1 vastaus

Ei tarvitse miettiä. Itse en hölmöile netissä ja suojaohjelmani on riittävä.
0
1 vastaus

on kunnossa ei tarvite miettiä
0
1 vastaus

Olen miettinyt ja taas miettinyt. 🙂
0
1 vastaus

Olen miettinyt näitä asioita, kun aika paljon osallistun kilpailuihin ja keskusteluihin. Aina kumminkin on jäänyt pohtimisen tasolle, kun en oikein ymmärrä miten toimia. Pitää pyytää jälkikasvua apuun, tosin ei niitäkään jatkuvasti kehtaisi vaivata. Itse en ymmärrä netti-asioista paljonkaan, en edes tiedä mitä kaikki nimitykset tarkoittavat. Kun pitäisi ohjeen mukaan ruveta toimimaan, en tajua edes ohjeita – heh!
0
1 vastaus

Olen miettinyt!
0
1 vastaus

Työn puolesta kaikki hoidossa, mutta kotikoneilla olisi parantamisen varaa :/
0
1 vastaus

Kyllä olen ja minulla on F-secure 3:lle laitteelle
0
1 vastaus

Exäni piti huolta taloudemme tietoturvasta. Hän huomautti vieraillessaan, että tietoturvani ei ole ajantasalla. En ole vain saanu tehtyä sille mitään.
0
1 vastaus

Olen asentanut jopa äidin puhelimeen Freedomen ja se sateenkaari logo on tullut tärkeäksi. Ellei sitä näy niin soittoa alkaa tulemaan. Itselläni se on puhelimessa, mutta tietokoneessa se on minulla satunnaisesti päällä. Pyrin välttämään wifi verkkoa kodin ulkopuolella ja ulkomailla ostan prepaid kortin mokkulaan.
0
1 vastaus

OK
0
1 vastaus

Pakkohan niitä on miettiä
0
1 vastaus

Olen pohtinut tätä asiaa lähiaikoina paljon tulevan reissun takia. Teen nykyään puhelimella lähes kaiken ja kauhistuttaa ajatus siitä, että nettipankkitunnukset ja salasanat varastettaisiin. Tämä olis mulle just oikea hetki laittaa tietoturva asiat kuntoon, koska olen lähdössä talveksi Aasiaan. Siellä jos missä on todella tärkeää, että pankkiyhteydet on suojattu.
0
1 vastaus

Harkitsen
0
1 vastaus

Kyllähän sitä pyrkii huolehtimaan. Vaikea tosin löytää se paras vaihtoehto.
0
1 vastaus

Kyllähän on käytössä vpn ja muutenkin muutenkin palomuurit ja virustutkat. Tuota freedomea on kehuttu ja olisihan se mukava päästä testamaan.
0
1 vastaus

Minä kait oon jo vuosia laittanut WIFI-verkkoon reitittimen ilman reitittimensalasanaa (admin/admin) ja sitten vaan keräämään tietoja hakkereista. Perhetuttu kun eräs rikosylikomisario on. Kannattaa F-securen yhtiön johtotiimiin huomio kiinnittää siellä kun amerikkalainen on. Mitä tästä opimme? Kaikki verkossa olevat koneet/käyttikset jonkintason vakoilukoneita on.
0
1 vastaus

Korjaan siis ei johtotiimissä vaan: Younited
Tällaisia asiavirheitä nuhakuumeessa roiskii! sorry!

Etusivu – Younited
https://www.younited.com/koti
Henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu pilvitallennuspalvelumme on valitettavasti suljettu 1.10.2015. F-Secure on myynyt younited-pilvipalveluliiketoimintansa …
0
1 vastaus

Olen pohtinut, kokeiluversio täytyy kokeilla.
0
1 vastaus

Silloin syksyn pimeät illat hiipii, olisi tarpeen.
0
1 vastaus

Kyllähän tuo mielessä käy ainakin viimeistään silloin kun kone jumittaa. Ihan Uuno oon kyllä noissa jutuissa,hyvä on tuo kokeiluversio.
0
1 vastaus

olen miettinyt.
0
1 vastaus

Kyllä olen miettinyt paljonkin. En vain oikein ymmärrä niistä ja tiedä miten suojautua.
0
1 vastaus

jep
0
1 vastaus

Kyllä olen. Välillä pelottaa jos tietoni vuotaa johon
0
1 vastaus

Toki olen.
0
1 vastaus

Sillon tällön toisinaan
0
1 vastaus

Älypuhelinta, vaikka sellainen onkin, en juurikaan käytä nettisurffailuun juuri tietoturvariskien takia, vakoilu & muut.
Muualla tietoturvan PITÄISI olla kunnossa. Olen ollut tarkka.
0
1 vastaus

Hyvin usein tulee mietittyä kun koneen ääressä puuhailee.
0
1 vastaus

Kyllähän tietoturva-asioita tulee välillä mietittyä, etenkin kun siskon mies koko ajan muistuttaa niistä. 🙂
0
1 vastaus

Olen käyttänyt 10 vuotta f-securen palveluita, aikaisemmin f-secure oli raskas ja häiritsevä, mutta nykyään suhteellisen kevyt, helppokäyttöinen ja huomaamaton. F-secure freedome on hyvä palvelu, jos haluaa käyttää muiden maiden palveluita ja freedomea käyttäessä tajuaa kuinka moni muu taho seuraa jokapäiväistä verkkoselailua.

F-secure estää haitallisen ohjelman noin 2 kertaa vuodessa. Ohjelman nykyinen verkkorekisteröinti ei ole omaan mieleen. Vanha koodin syöttö ohjelmaan oli mielestäni selvempi ja helpompi.

Joka tapauksessa F-secure ei maksa kuukautta kohden paljon, kun ottaa useamman vuoden lisenssin. Pankkisuojaus on todella hyvä, kun nykyään verkkopankki tietokalastelut ja huijauksen ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
0
1 vastaus

Hyvin toimiva lomakkeiden automaattitäyttö olisi mukava ominaisuus.
0
1 vastaus

Tottakai.
0
1 vastaus

Kyllä vain, varsinkin puhelimen tietoturvaa
0
1 vastaus

Kyllä, kun kaikki ohjelmat tuntuvat olevan itselleni melko hintavia ..
0
1 vastaus

kyllä olen miettinyt tärkeä asia.
0
1 vastaus

Onhan tuota tullut mietittyä, varsinkin kun sosiaalisessa mediassa saattaa sormi vahingossa hipaista kaverin jakamaa uutista, josta heti huomaa, ettei kyseessä ole oikea uutinen. Ei näiltä varmaankaan voi välttyä muuten kuin olla käyttämättä nettiä tai käyttämällä virustentorjuntaohjelmaa.
0
1 vastaus

Hyvinkin paljon tulee mietittyä. Varsinkin yksityisyyden suojaamista.
0
1 vastaus

Aina näitä tulee mietittyä.
0
1 vastaus

Kyllä on tullut mietitt
0
1 vastaus

Olen pohtinut paljonkin, sillä kaikenlaisia nettihuijauksia on liikkeellä.
0
1 vastaus

Välillä mietityttää
0
1 vastaus

Olen jonkin verran
0
1 vastaus

Olen kyllä miettinyt ja mielestäni F-secure on suomalaisten ykköstuote tietoturvaan.
0
1 vastaus

Kyllähän nykypäivänä pitää tietoturvaa miettiä ihan joka viikko. Ohjelmat on käytössä, mutta aina voi parantaa turvaa ettei joku pääse iskemään laitteisiin.
0
1 vastaus

pakko miettiä nykypäivänä.
0
1 vastaus

Kyllä olen, mutta mietintäasteelle onkin sitten jäänyt.. :s
0
1 vastaus

Tuleehan sitä mietittyä, mutta kun ei oikein noista mitään ymmärrä .
0
1 vastaus

Joskus.
0
1 vastaus

Kyllä

Tuleehan sitä mietittyä

Tänäpäivänä
0
1 vastaus

Kyllä näitä tulee mietittyä usein.
0
1 vastaus

Kyllähän hyvälle virusturvalle olis käyttöä.
0
1 vastaus

tottahan tulee mietittyä. Netti täynnä saalistajia ja mitä ihmeellisempiä vedätyksiä. Mietityttää pitäisikö luopua käytöstä ennen kuin käy huonosti.
0
1 vastaus

Olen pohtinut, nyt olisi taas ajankohtainen.
0
1 vastaus

Kyllä tietoturvat pitää olla kunnossa ja f-secureen olen aina luottanut!
0
1 vastaus

kyllä
0
1 vastaus

Kyllä mietin ja paljonkin.
0
1 vastaus

Olen miettinyt, nykyään ei voi tietää millä sivulla vaanii virus, Joten tietoturva-asiat pitää olla kunnossa. Virus voi pistää koneen todella sekaisin ja viruksen poistaminen voi käydä kalliiksi.
0
1 vastaus

En ole perehtynyt asiaan, mutta pitäisi kyllä..
0
1 vastaus

Olen pohtinut, koska koulussa käsitellään juuri nyt näitä asioita
0
1 vastaus

En ole, pitäisi kyllä perehtyä! Käytän läppäriä ja puhelinta päivittäin.
0
1 vastaus

Kyllä olen ajatellut kun nykyään netti on joka paikassa. Ja onko nämä nykyiset viruksen torjunta ohjelmistot varmoja vai pääsekö niistä joku fiksumpi henkilö helpostikkinläpi.
0
1 vastaus

Olen kyllä pohtinut, vaikken silti tehnyt asialle paljoakaan..
0
1 vastaus

Olen pohtinut, mutta tekisi hyvää ottaa asioista selvää laajemminkin. Ei vaan tahdo aika ja energia riittää..
0
1 vastaus

Olen pohtinut ja tullut siihen tulokseen, että tuollainen VPN palvelu olisi ainakin erittäin fiksu.
0
1 vastaus

Pohdittu on ja paljon
0
1 vastaus

Olen miettinyt kun tulee paljon ostettua netistä.
0
1 vastaus

Olen miettinyt, koska tilaan paljon tavaroita ulkomailta. Ja katson yleensä turvallisimman maksutavan, mutta silti pelottaa että rahat eivät mene oikeelle tilille tai tili on tyhjä seuraavan kerran kun menen katsomaan.
0
1 vastaus

Tulee mietittyä kun Iltalehdet uutisoi jostain massiivisesta viruksesta.
0
1 vastaus

Kyllä olen pohtinut
0
1 vastaus

Kyllä tietoturvaa täytyy pohtia. Laitteita on vaikka minkälaisia perheen eri ikäisillä käyttäjillä, joten kaikista tarkistetaan myös manuaalisesti tasaisin väliajoin tietoturvan ajantasaisuus.
0
1 vastaus

Olen miettinyt tietoturva asioita useamman kerran. Nykyisin tietokoneet voivat olla todella haavoittuvaisia.
0
1 vastaus

Kyllä tuo tietojen turva monastippa miettilyttää kun makseloo erinäisissä soppeloissa luottokortilla. Ja mahtaneeko joku tiiraila sieltä piuhan toisesta päästä minnuu kun siinä ostuilempi koneella.
0
1 vastaus

Kokeltu on ja hyväksi havaittu.
0
1 vastaus

Kirjoituksesi sai minut kokeilemaan F-Securen tuotetta ja ajattelemaan tietoturvan omaksumisen helppoutta, kun on näin monipuolisia ratkaisuja tarjolla.
0
1 vastaus

Freedome rajoitti nopeutta, kun kokeilin ennen kuin tuote tuli kauppoihin. Nyt CyberGhost käytössä. F-securea käyttänyt pitkään, mutta nyt versio win 10 myötä vanheni lopullisesti.
0
1 vastaus

Aika vähän tulee mietittyä, vaikka esimerkiksi ulkoimalta paljon tilaankin. Täytyisi ehkä olla vähän tarkempi tietoturva-asioiden kanssa, vaikka (vielä) ei mitään ole sattunutkaan.
0
1 vastaus

Tietoturva-asiat mietityttävät kovasti, kun nykyisin kaikki raha-asiatkin hoidetaan netin kautta. Ja nykyinen salasanojen määrä aiheuttaa päänsärkyä…
0
1 vastaus

Olen kokeillut, mutta en ole ostanut. Säästöä? Jää nähtäväksi.
0
1 vastaus

Kyllä on tärkeä asia!
0
1 vastaus

Olen pohtinut. Itsellä on F-secure.
0
1 vastaus

Olem pohtinut. Koulun kautta toistaiseksi F-secure on. Ensi vuosi onkin sitten auki.
0
1 vastaus

Pohdin kyllä ja yritän parhaani, mutta en oikein osaa riittävästi.
0
1 vastaus

Tietoturvani on ajantasalla. Kaikki laitteeni ovat suojattuja (pöytäkone, kannettava, täppäri ja älypuhelin – vielä saisin yhden laitteen lisättyäkin).
0
1 vastaus

Olen tainnut olla aivan liian lepsu näissä asioissa – pitäisi tutustua tarkemmin
0
1 vastaus

Kyllähän noita on kokeiltu vuosikausia. Mutta kun ei oikein tiedä, koska tarvitsee ja mihin riittävät jossain ohjelmissa mukana tulee joitakin ihme ohjelmia jotka sekoittavat konetta. Yksi tekee yhtä ja toinen toista. Tällä hetkellä ei ole kuin win10 oma defenderi käytössä, joskus oli avasti win7 koneella
0
1 vastaus

Turhan usein ottaa aika kevyesti nämä tietoturva-asiat, kun mitään ei ole koskaan sattunut. Mutta kerta se on ensimmäinenkin!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: