Tuliaisia mummoilta

Teksti

Kuin ulkomailla

Lämmin ilma ja meidän Mummo ovat palanneet alkuviikosta etelästä! Meillä taidetaan noudatettaa kehitysmaamallia perhesuhteissa, kun ehti tulla ikävä…

Vihaan lentämistä, paitsi unissani. Siksi tapaan espanjalaisia sukulaisiani liian harvoin. Onneksi Mummo toi meille terveisiä ja tuliaisia isotädiltäni Carolalta, jonka luona hän oli viikon kylässä.

Jos suomessa ihastellaan ohikulkijoiden koiria, niin Espanjassa pysähdytään kadulla jumaloimaan lapsia. Mutta. Mikä pettymys kaikille espanjalaisille sukulaisilleni olikaan, kun paljastui, että minulla on ruskeat silmät! Onneksi on nyt tarjota heille sukulaisiksi eksoottisen vaaleita ja sinisilmäisiä lapsia.

Ehkä vuoden päästä voisimme mennä näyttäytymään, siihen asti heidän on tyydyttävä valokuviin.

Matkamuistoja
menneisyydestä

Äidinäitini Mami asui kanssamme lapsuudenkodissani. Olin ainoa lapsi, vaikka ei se siltä aina tuntunut. Äitini hoisi meitä molempia. Minä olin nuorempi, se joka ei tarvinnut rullatuolia.

Olin teini-ikäinen, kun Mami kuoli. Minulla onni ehtiä saada Mamilta hänen elämän varrelta haalimiansa matkamuistoja omaan reppuuni. Mukanani on tarinoita elämästä ennen vanhaan, vinkkejä avioelämään, lauluja menneisyydestä, sanamuunnoksia (Luttinen kalpenee) ja hölmöjä vitsejä.

Moni varmaan kutsuu tällaisia tiiviitä suhteita äitien ja tyttärien välillä läheisriippuvaisuudeksi. Lääkäri voisi kirjoittaa jopa lähetteen terapiaan. Ei haittaa. Minusta on normaalia ja ihanaa, ettei tarvitse aina pärjätä yksin.

Afrikkalainen sanonta: Jos haluat kulkea ko­vaa, mene yksin. Jos haluat kulkea kauas, mene yhdessä.

 

Mami ja isotätini äidin puolelta

Kommentit

9 kommenttia
Maria

Kiitos! Ihana kuulla.

Ihana kirjoitus! Artikkeli johon viittaat tekstissäsi, oli loistava!

Maria

Kiitos. En ole itse vielä ollenkaan varma onko näissä kirjoituksissa mitään järkeä…

Postauksesi ovat kerta toisensa jälkeen mieluisaa luettavaa. Olen katsonut Iholla-ohjelmaa uusintana kesän ajan ja edelleen voin todeta, että perheesi elämää kaikkine kiemuroineen on ilo seurata! Tulisipa sellainen Iholla – Mitä naisille kuuluu nyt? -jakso… Tuntuu, että tarinat jäivät ihan kesken, vaikka kävittekin nettivieraina alkukesästä.

Kirjoituksissasi on todellakin järkeä! Pidän siitä, että blogisti kirjoittaa aidosti omista ajatuksistaan ja mielipiteistään, eikä jää massan jalkoihin. Olet kyllä onnistunut siinä! 🙂 Blogisi on noussut omassa listauksessani ehdottomasti TOP KOLMOSEEN! 🙂

Maria

Vau, imartelevaa! En ole tietoinen, että tulisi Mitä kuuluu nyt? -jaksoa.

JenniMaria: Pidän Marian kirjoituksista kuten sinäkin. Näin ollen minua kiinnostaakin, mitkä kaksi muuta blogia kuuluvat Top kolmoseesi?

Mukavia ja mielenkiintoisia asioita turiset, ja on näissä jutuissa järkeä, vai tarviiko kaiken aina niin järkevää olla =)!?! Ei tarvi. Tämä on sellaista elämän makuista tekstiä, pakko palata aina uudelleen ja uudelleen katsomaan kuulumisia! Se täytyy vielä sanoa, että ihanat paidat teidän lapsosilla noissa yllä olevissa kuvissa, mistä ne on peräisin =)?

Maria

Kiitos palautteesta! Ja anteeksi kun kesti vastata. Paidat saatiin juurikin isotädiltä Espanjasta.

Olipas iloista löytää tämä blogi. Seurasin Iholla-sarjaa ja olen samaa mieltä, että tarinat jäi kesken. Blogisi tarinat ovat kerrassaan herkullisia ja elämänmakuisia tarinoita. Minusta tuli het ja oitis vakkarilukija. Terkuin 1v & 2.5v äiti Oulusta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä