Kotitalouskriisi 14.1.2016
TEKSTI Maria

Uudella uralla: KEMIKAALITUTKA

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

maria_kemikaalitutka

Olen nyt kirjoittanut blogia lähes neljä vuotta. Tiesin jo blogia aloittaessani, että kirjoitustyölläni on jokin päämäärä. En ihan hahmottanut sitä itsekään aluksi, mutta matkan aikana tavoite on piirtynyt selkeäksi eteeni. Toisin sanottuna, haluan jakaa tietoa minulle tärkeistä asioista.

Olen oman kokemukseni, opiskelujeni ja sisäilma-asiantuntijatöiden kautta hahmottanut ison kokonaisuuden, joka koskettaa meitä kaikkia. Kyseessä on siis ympäristön epäpuhtauksien merkitys terveyteen. Sisäympäristön, arjen tuotteiden ja esineiden ja ravinnon sisältämien kemikaalien ja epäpuhtauksien aihettamat terveysriskit kiinnostavat minua suunnattomasti.

Tarkoitus ei ole lietsoa hysteriaa. Mielestäni on ihan hyväksyttävää, että asioilla on riskinsä. Käsidesin kohdalla riski saattaa olla silmätulehdus, bakteeritasapainon järkkyminen tai kodin sisäilman kohdalla riski voi olla vaikkapa astma tai syöpä. Tärkeintä on, että valinnat ja niiden myötä hyväksytyt riskit ovat tietoisia. Valintoja ei kuitenkaan voi tehdä ilman tietoa.

Olen kirjoittanut tänne blogiin paljon kemikaalipihistä elämästä sekä antanut vinkkejä ja varoituksia. Kaikki aiheet eivät kuitenkaan sovi äitiysblogiin. Nyt minulla on kanava, jonne voin tykittää kemikaali-, hiukkas- ja mikrobiuutisia niin paljon kuin vaan ehdin. Kemikaalitutka.fi -sivusto on nimittäin avattu. Käykää katsomassa ja seuratkaa myös Facebookissa!

Lupaan jatkossakin kirjoittaa aiheesta myös tänne, mutta hieman eri näkökulmasta. Ja perhearkeen ja lasten kasvatukseen liittyviä juttuja tulee blogiin aivan kuten ennenkin.

kemikaalitutka-logo

PS. Sänkyihin ja pesuaineisiin liittyvää tietoa on toivottu kovasti viimeaikoina. Kerro kommenttikenttään, mistä muusta haluaisit tietää.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (18)

Itse käytän kyllä mikrokuituliinaa. Tutkitaan asiaa.
0
1 vastaus

Lasten vaatteista, ulkoilu sekä sisävaatteista. Jalkineistakin. Kun lapsella on mcs.
0
1 vastaus

Kiinnostaisi tietää uusista kodinkoneista ym muovia sisältävistä koneista ja härpäkkeidästä. Ja ilmankostuttimista!!! Mikä on niiden hyöty-haitta!
0
1 vastaus

Ulkoilman epäpuhtaudet ja niiden vaikutus terveyteen. Onko esim. isossa kaupungissa asuminen terveysriski vs. maaseudulla asumiseen? Kaupungin saasteet; autot, tehtaat jne. ei luulisi olevan hyväksi ihmiselle?
0
1 vastaus

Kahvi, pikakahvi ja kapselikahvi! Kapselikahvi muovin vuoksi, pikakahvi kuivaus- ja säilytysaineiden ja -prosessien vuoksi ja normikahvi hyönteis- ym. myrkkyjen vuoksi.
0
1 vastaus

Voi ei, luin otsikon ensin aivan pieleen!
En todellakaan muodostunut sanoista kemikaaliTUTKAA vaan sain yhden T:n luettua vahingossa L:ksi.
😀
0
1 vastaus

No sinne sitten kaikki hysteerikot ja kaksplus jatkaa entistä parempana! L: n vaihtuminen t:ksi voisi olla hyvä nimi sekin!
0
1 vastaus

Kiitos Maria ihanasta blogista! Miehellani on paha astma ja moni sisailma yms. kemikaalien aiheuttamat haitat ovat minulle tulleet ihan yllatyksena. Olen opetellut uudestaan tekemaan asioita toisella tapaa, jotta siailma sailyy hyvana ja koti kemikaalivapaana. Taalta olen saanut hurjasti vinkkeja ja tietoisuutta. Iso kiitos siita sinulle! Olisi mukava saada vinkkeja siivoukseen ja vertailua sisailman kannalta parhaimmille polynimureille.
0
1 vastaus

Tietoa turvallisista meikeistä (erityisesti meikkivoiteista). Kun iho on niin kirjava, ettei ilmankaan oikein kehtaa olla.
0
1 vastaus

Kyllä, tää on hyvä ehdotus!
0
1 vastaus

Kiitos todella upeasta ja paljon tietoa antavasta blogista! Sisäilma asiat olivat meillä kovasti esillä jokin aika sitten ja täältä olen saanut paljon tietoa! Loistavaa, että pidät blogia kun sinulla paljon tietoa! Lasten patjat kiinnostaa, lattiamateriaalit esim juuri laminaatin vaikutus kun allergiaa perheessä. Ulkoiluvaatteista ym.
0
1 vastaus

Onpa hieno uutinen! Itseäni kovasti kiinnostaisi vauvanhoitotuotteiden turvallisuus esim. vaipat, ”pyllypyyhkeet”, tutit ym.
0
1 vastaus

Hienoa! Minäkin haluaisin tietää kodinkoneista. Monet kodinkoneet oikein puhaltaa sellaista pahanhajuista (=kemikaaleille haiskahtavaa) ilmaa ulos, erityisesti imuri! Ostaakko uusi imuri, vai pitääkö vanha haiseva, parkettia kun ei voi pesemällä pitää puhtaana.
0
1 vastaus

Kemikaalitutkassa taisi vielä olla jossakin sanottu, että mikrokuituliinoissakin on jotain haitallista. Elikkäs millä sitä oikein uskaltaa siivota?
0
1 vastaus

Itse käytän kyllä mikrokuituliinaa. Tutkitaan asiaa.
0
1 vastaus

Joku muukin mainitsi ilmankostuttimen; enemmän hyötyä kuin haittaa? Vai sittenkin toisin päin? ja millä konsteilla kuivaa sisäilmaa olisi hyvä kosteuttaa terveellisesti?
0
1 vastaus

Niin ja vielä semmoinen että kun sanotaan että matoissa ja tekstiileissä on paljon kemikaaleja niin auttaako jos uudet tuotteet pesee ennen käyttöä että poistaako se näitä kemikaaleja tai jos matot esim. vie lumipesuun ja antaa olla päiviä ulkona kovilla pakkasilla. Onko näistä keinoista hyötyä? Ihan kauhistutti kun siinä norjalaisessa kuluttajaohjelmass oli tällä viikolla juttua vauvojen runsaasta kemikaalialtistuksesta, kun huoneessa on kaikki uutta ja sekä sisustus että lelut sisältää näitä kaikkia flaataatteja ja parabeenejä. Usein huone vielä juuri maalattu, hankittu uudet tekstiilit ( toivott. ne edes pestään ennen käyttöä!) ja pehmoleluissa palonestoaineita. Voi pieniä kaiken tämän katkun keskellä.
0
1 vastaus

Täällä toinen, jota sänkyjutut kiinnostavat. Millainen on hyvä? Millainen ei? Mitä sängyn sisältä voi löytyä..?
0
1 vastaus

Uuh! Pian pian. Mut ei vielä. Nopeasti nyt voisin sanoa, että nenä käteen ostoksille. Mahdollisimman hajuton on paras!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: