Kotitalouskriisi 26.1.2017
TEKSTI Maria

Vegaaniset tervetuliaisruuat Kokkikartanolta

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vegaaniliitosta soiteltiin joulun tienoilla, minua pyydettiin osallistumaan vegaanihaasteeseen. En varmaan kirjoittaisi tätä juttua tässä, jos olisin siihen lähtenyt: niin vaikeaa olisi ollut ruokailu Thaimaassa gluteenittomana ja vegaanisena.

Mutta nyt voin vielä muutaman päivän vetää täysin vegaanisena. Matkan jälkeen kaikki on vähän levällään, joten olen tosi kiitollinen Kokkikartanolle tämänpäiväisestä lounastoimituksesta. Ehdinkin matkan aikana tottua siihen, että istun valmiiseen pöytään ja syön sitä mitä tarjotaan.

Sain siistänään valmiit ruuat minulle ja puolisolle kotiovelle toimitettuna. Alkuvuosi on muutenkin kiireitä täynnä, niin hyvä että siellä Kokkikartanolla pidetään padat porisemassa.

Minäkin näytän paremmalta vaakatasossa

Sain testattavaksi kaksi tuotetta: Vegaanisen falafel-annoksen sekä viininlehtikääryleitä ja hummusta. Pakkauksissa luki, että annokset ovat lämmittämättä valmiit, mutta Thaimaan lämmön jälkeen jääkaappikylmä ruoka Helsingin loskan päälle ei oikein innostanut.

Lämmitin kaikki ainekset tomaattikastiketta lukuunottamatta pannulla. Yhdistin molempien annosten ateriat niin, että niistä tuli kaksi annosta, jossa kummassakin oli puolet molemmista rasioista. Annoksista tuli oikeastaan superhyvät! Ainekset ja maut olivat monipuolisia ja yllättäviä. Omana lisänä laitoin päälle hieman korianterisilppua sekä sitruunalohkon. Sitruunamehu kuuluu mielestäni lähes joka ruokaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiirasin tarkkaan tuotesisällöt ja annosten raaka-aineet vaikuttavat olevan gluteenittomia. Söin siis rohkeasti, vaikka minulla onkin vaikeuksia gluteenin kanssa. Pakkauksissa ei kuitenkaan ole merkintään gluteenittomuudesta, todennäkösesti koska annokset on valmistettu keittiössä, jossa käsitellään myös vehnää ja gluteenia sisältäviä tuotteita. Täysin maidottomiakin nämä ateriat ovat, joten iho kiittää!

Huipuinta on ehkä se, että näissä ei ole mitään lisäaineita. Ei edes happamuudensäätöaineeksi naamioitua sitruunahappoa. Hienoa!

Suosittelen testaamaan jonain kiireisenä päivänä! Lapsille uskoisin maistuvan erityisesti falafelien.

* Ateriat saatu ilmaiseksi Kokkikartanolta testiin

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (11)

Joo, hyvä vinkki. Kiitos. Toisaalta nyt kun mietin, niin tuntuu että me syödään aika vähän välipaloja.
0
1 vastaus

Näyttävät jopa ihan syötäviltä valmisruuiksi. 🙂 Olen ymmärtänyt ettet syö lisäaineita, joten voiko olettaa, että nämä olisivat lisäaineettomiakin? Silloin voisin jo itsekkin harkita ostavani noita laiskuuden yllättäessä.
0
1 vastaus

Sen unohdinkin mainita. Ovat tosiaan täysin lisäaineettomia! Lisään tekstiin. Kiitos huomiosta!
0
1 vastaus

Ainoa valmisruoka, mitä himoitsen, on pinaattikeitto. Harmikseni vaan herkkuani, pakasteessa olevaa keittoa ei löydy gluteenittomana. Jätin gluteenin jouluna pois Saatuani porkkanalaatikosta järkyttävät kutinat. Epäilin korppujauhoja. Nyt kuukaudessa on ihan kaikki ihottuma parantunut. Olen Kärsinyt kuitenkin melkein 10 vuotta todella kipeästä ihottumasta johon hoitona annettiin vain kortisonivoidetta. Yksikään lääkäri ei puhunut mitään ruokavaliosta. Täältä Sun Blogista bongasin gluteeni-aiheisen postauksen ja siitä se ajatus sitten lähti. Joten kiitos! Toinen asia mikä on vaikuttanut ihon kuntoon on varmasti Meine Base. Ei ole tarvinnut kertaakaan rasvata ihoa, ja kasvojen rypytkin on huomattavasti siloittunut. Ja hoitoainetta ei hiuksiin tarvitse. Pienillä muutoksilla tapahtui oikeasti todella iso elämänlaadun paraneminen. Niin ja kuivaihoinen tyttökin on muuten ollut täysin ilman rasvaa mistä siitä lähtien, kun aloin lisäämään kylpyveteen Meine Basea ja takkusuihkeet sai heittää pois vaikka tytöltäkin tukkaa löytyy pienen yli puolen selän ja paksuudesta en kehtaa puhuakaan sitä meinaan riittää. Tästä tuli nyt tällainenkin omat kokemukset-kommentti, olen vain niin iloinen ja onnellinen näistä asioista.
0
1 vastaus

Vau. Niin hieno kuulla tällaisia tarinoita. Olkoonkin vain tarina eikä tieteellinen tutkimus… 😀
Uskon kokemukseesi! Tää motivoi kirjoittamaan lisää. Ihanaa kevättä!
0
1 vastaus

Tykkään tästä blogista kovasti. 🙂 Sopiva sekoitus kevyempää ja syvällisempää luettavaa. Ja kiitokset lähtee myös täältä herättelyyn sisäilman, gluteenin ym. suhteen. Itse olen työn puolesta altistunut ja sairastunut huonosta sisäilmasta. Sinun vinkistä huomamasin, että kynsilakat eivät sovi minulle. En vain ollut tullut ajateleeksi niitä oireiden aiheuttajana.

Mukavaa kevättä.
0
1 vastaus

Kiitos palautteesta! Lämmittää. Aurinkoista kevättä, Maria
0
1 vastaus

Höhötin ääneen vaakataso-heitolle, tykkään niin sinun huumorintajusta!
0
1 vastaus

Heh! Hauskaa!
0
1 vastaus

Hei! Olisko sun mahdollista tehdä jotain vinkki/reseptipostausta teidän arjen välipaloista? Koitan vähentää (gluteenin- ja) leivänsyöntiä, mutta tuntuu, ettei mikään oikein pidä nälkää kuten ruisleipä 🙁
0
1 vastaus

Joo, hyvä vinkki. Kiitos. Toisaalta nyt kun mietin, niin tuntuu että me syödään aika vähän välipaloja.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: