Kotitalouskriisi 3.8.2015
TEKSTI Maria

Ruokahaaveilua ja vinkki katuruokapyörille

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF3063Viimeinen kokonainen puistoruokailuviikko lähti käyntiin hep.

Tässä tulee ehdotus katuruokaa tarjoileville ruokapyörille ja -rekoille: Pakatkaa kyytiin parhaat lounasruuat (mulle gluteeniton vaihtoehto, kiitos) ja suunnatkaa puistoruokailua tarjoavien puistojen liepeille.

Ainakin Sepänpuisto on täynnä nälkäisiä vanhempia, jotka katselevat kateellisina kun lapset syövät herkullista kaupungin tarjoamaa puistoruokaa. Esimerkiksi tänään on tarjolla jauhelija-kasviskeittoa, nam!

Usein keittoa riittää vain yksi pieni kulhollinen, ainakin meidän suursyömärilasten masuihin saattaa ruuan jälkeen jäädä pieni kolo. Laatikkopyörillä liikkuvat jätskimyyjät ovat tämän huomanneet jo kaksi kesää sitten.

Kun suurimman osan soppakulhot ovat tyhjät, ilmestyy jäätelöpyörä puiston portille hengailemaan. Itse ostaisin mieluummin jotain terveellisempää jälkiruokaa lapsille. Esimerkiksi hedelmäkippo tai smoothie olisi täydellinen. Ja on jätskikin kiva, silloin tällöin.

DSCF3067Olisi niin kätevää, että puistoon kurvaisi siinä puoli yhden maissa pelkän jätskipyörän sijaan menopeli, johon on pakattu lounasta aikuisille ja terveellistä jälkkäriä lapsille. Siihen mennessä kädet ovat jo vapaat lasten soppakulhoista ja itselle hiipii nälkä.

Kesä on ollut aika kylmä, joten aikuisten ruuaksi sopisi jotain vähän tulista, vaikkapa meksikolaista? Lämmin keittokin kelpaisi. Sitä voisi tarjoilla samaan tapaan kun asiakkaiden omiin astioihin, kuten puistoruokaa. Aikuiset varmasti muistaisivat ottaa astiat mukaan, kun pitää pakata astiat lapsillekin. Ja jos kulho unohtuu, olisivathan lasten soppalautaset jo tyhjät siinä vaiheessa.

Tai kuumana päivänä minulle maistuisi ruokaisa salad nicoise. Inhoan tavallisia salaattisalaatteja. Ja jälkkäriksi sopisi aikuisellekin smoothie. Ja kahvi. Ah.

Siispä, kuka tulisi myymään mulle lounaan?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Käsitin, että Päivin ehdotus oli, että lapset saisivat ilmaiseksi ja aikuiset voisivat halutessaan ostaa lautaselliset itselleen. Periaattesta olen samaa mieltä: eriarvoisuutta ei tule kaupungin tukea, vaan vähentää.
0
1 vastaus

Tuo puistoruokailu on niin hieno keksintö. Olen aivan super-kateellinen sellaisesta. Voi kun täälläkin saisi vaikka pienestä maksusta lapsille (ja miksei tosiaan itsellekin) terveellisen lounaan.
0
1 vastaus

No on! Uskotteko, puiston porteilla oli tänään pieni katuruokapyörä – Puurola! Ostin kaksi puuroa, toisen piti olla lapsille jälkkäriksi, mutta ehdinkin syömään sen itse 🙂

Puurot ostettiin loppuun! Ihan mahtava some!
0
1 vastaus

Olen ihmetellyt miksi kaupunki ei myy lounasta järkevällä katteella kun ostajia olisi? Periatteen pitäisi olla vähän maksutta, enemmän kelpo korvausta vastaan.
0
1 vastaus

Kaksi lasta istuu vierekkäin puistossa, molemmilla lounas kätösissään. Lapset tiirailevat toistensa lautasia. ”Miksi sulla on enemmän ruokaa kuin mulla?” toinen kysyy. ”Siksi kun mun äidillä on rahaa ja sun äidillä ei.”

Tokihan ylijäämäruoan voisi myydä pois, mutta aika kylmältä kuulostaa Päivin ehdotus siitä, että maksutta vähemmän ja rahalla enemmän. On perheitä joilla ei ole paljoa rahaa. Perheiden eriarvoisuus on fakta, mutta miksei pyrittäisi johonkin parempaan kunnan järjestämissä palveluissa?
0
1 vastaus

Käsitin, että Päivin ehdotus oli, että lapset saisivat ilmaiseksi ja aikuiset voisivat halutessaan ostaa lautaselliset itselleen. Periaattesta olen samaa mieltä: eriarvoisuutta ei tule kaupungin tukea, vaan vähentää.
0
1 vastaus

Jep, nythän on kiellettyä vanhempien edes syödä lautaselle jääneen ruuan jämiä.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: