Kotitalouskriisi 9.11.2014
TEKSTI Maria

Vuosi lätkävaimona

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

härkä

Synnyinkaupungissani Kuopiossa 90-luvulla lätkäpelaajat olivat kuuminta hottia. Yksitoistavuotiaana päivystin nykyisen NHL-pelaajan, Kimmo Timosen ulko-ovella. Muka pyytääkseni pikkuveljeä ulos…

En koskaan kasvanut missin mittoihin, joten ymmärsin, ettei lätkävaimon polku ollut minulle. Sen koommin en ole unelmoinut jääkiekkoilijoista. Varsinkaan kerran muusikko-näyttelijän naituani.

Taitelijat ovat kuitenkin vapaita kuin taivaan linnut – piirre, joka tekee taiteilijapuolisoista yllätyksellisiä. Niin olenkin kaikkien odotusten vastaisesti viettänyt ensimmäisen vuoteni lätkävaimona.

Reino on pelaa nyt toista kautta EHK-lätkäjengin vasempana keskilaitahyökkääjänä (Meniköhän titteli nyt ihan oikein?).

lätkä

Olen oppinut että:

  • pari tuntia ennen lätkää täytyy tankata – tämä vaikuttaa koko perheen ruokailuaikoihin sekä tehtävän ruuan määrään ja laatuun
  • isojen miesten lätkävuorot hipovat keskiyötä (klo 22->)
  • lätkäkamat pitää ehdottomasti pestä 60 asteessa, sanoi pesuohje mitä vaan – muuten koittaa hajuhaitta ja kuolema
  • lätkäkamat on pestävä heti pelin jälkeen (yöllä) – pesukoneen äänen kanssa oppii nukkumaan, lätkäkamojen hajun kanssa ei
  • lätkäkamojen hajun saa parhaiten pois lorauttamalla huuhteluainelokeroon etikkaa

 

Yleensä isänpäivälahjan keksiminen on ollut vähintään pikkuisen tuskaisaa. Tänä vuonna tiesin heti, että täydellinen isänpäivälahja olisi mitä ihan vaan jääkiekkoon liittyvää. Myös lapset ovat tajunneet saman: kahdessa isänpäiväkortissa kolmesta oli kuvattuna iskä lätkäkamoissa.

Sain blogiyhteistyön merkeissä kokeiltavaksi Viaplayn. Ja kappas, siellähän näytetään uusimmat NHL-pelit!

Iskä on nyt jäällä, harkoissa ja pelissä, joten meillä on hyvää aikaa valmistella isänpäiväyllätys. Jotta lätkäpelin katselusta saisi leivottua kunnollisen isänpäivälahjan, katamme lasten kanssa kohta sohvapöydälle nachoja, guacamolea, papumössöä, katkarapu-chevicheä, mango-kurkku-chilisalaattia sekä yhden palautumisjuoman.

BvQxj4lIMAEWuUQ.jpg-large

Tätä on rakkaus!

Viaplaytä Xboxille viritellessä tarkkasilmäiset lapsemme huomasivat, että siellähän oli lastenohjelmienkin kuvakkeita. Tänään ei ole lasten telkkaripäivä, joten tutustumne Viaplayn lastenohjelmakattaukseen ensi viikolla.

Hyviä isänpäivän rippeitä ja tsempit alkavalle viikolle!

P.S. Onko muita lätkävaimoja?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (7)

[…] isänpäivänä, että saimme Viaplayn […]

1 vastaus

Hauska juttu! Minä kammosin kaikkia lätkäjätkiä, ja valitsin mieheksi tietokonenörtin. Sitten hänestä yhtäkkiä kuoriutuikin joukkuepelaaja, ja kaikki lajit säbästä jääkiekkoon on nyt kokeiltu. Viimeisimpänä just lätkä. Allekirjoitan kaikki noi kaikki huomiosi 😉 Hyvää isänpäivän iltaa teille!

1 vastaus

Hah! Sama tarina siis! Kivaa kun omat ennakkoluulot kaatuu.

1 vastaus

Huvittavaa lukea tätä koska kuulostaa ihan samalta kuin meidän arki nykyään! Mies alkoi pelaamaan lätkää vajaa vuosi sitten ja eihän nykyään muusta puhutakaan, mutta toisaalta ihanaa nähdä kuinka jokin uusi harrastus voi tuoda niin paljon iloa elämään. Ja kuinka intohimoisesti Hän siihen suhtautuu. Eli I feel you, täällä ollaan. Hyvää isänpäivää sinnekin!

1 vastaus

Meillä ei lätkää mutta jalkapalloa senkin edestä ! Se tunne, kun mieheni saapuu treenikassi olalla asuntoomme ja leväyttää vetoketjun auki, se haju on jotain kammottavaa.. Minä en rupea niitä pesemään yöllä, mutta heti seuraavana aamuna kylläkin 🙂 !

1 vastaus

Apua ei kai tästä vaan saanut käsitystä, että minä pesen lätkäpyykit! Ei, mulle jää lätkästä vaan ne parhaat palat eli pyykkilauta(vatsa).

1 vastaus

Hauska postaus. Tutulle kuulostaa, olen vaan säbä-vaimo.
Kaikki nämä yhteiset vuodet mieheni on pelannut sählyä ti ja su. Niistä ei laisteta, vuorot ovat kiveen hakattuja!

Sunnuntaisin välillä pikkisen ärsyttää, että meilläkin ruoka-aika määräytyy pelin mukaan. Sitten joskus vkl-reissuilta on tultava todella hyvissä ajoin, että herra ehtii pallon perään.
En valita kuitenkaan tosissani. Liike on lääke!

( Omassa ”kivessä” on hakattuna boxing ke ja pe…)

1 vastaus

Liike on lääke! Loistava motto!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Maria Nordin - Kotitalouskriisi
Kotitalouskriisi on diagnoosi akuutille häiriötilalle, joka syntyy räpistellessä uran ja hellan välissä. Paineessa syntyy timantteja sekä gluteenittomia pannukakkuja. Tule vertaistueksi! Kirjoittaja on Maria Nordin, jolla on kaksi ja puoli lasta, lennokkaat puolivoltit ja paljon tietoa sisäilma-asioista.

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: