Kotitalouskriisi 12.6.2015
TEKSTI Maria

Yrttiarkkitehtuuria lasten katubileissä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF1244DSCF1296

Viimeiset työt ennen Menorcan lomaa on nyt tehty! Loppukevennyksenä sisäilmatöille pidin tänään arkkitehtuurityöpajan lasten katubileissä Vallilassa.

Pahoittelut, etten kutsunut teitä mukaan. Tai oikeastaan parempi niin, sillä tapahtuma oli aivan täynnä! Työpajaan osallistuneet lapset tekivät yhteensä 70 talotyyppiä viherkatolla.

Yrttitalon voi onneksi tehdä kotonakin. Ohjeet alinna.

DSCF1231 DSCF1234 DSCF1245 DSCF1253 DSCF1261 DSCF1266 DSCF1279 DSCF1282 DSCF1293

Tarvikkeet:

  • pesty maitopurkki
  • talojen kuvia lehdistä tai teeman mukaan printattuja kuvia (esimerkiksi kuvia kotikadun, oman asuinalueen tai tietyn arkkitehtuurityylin mukaisista taloista)
  • liimaa tai liisteriä
  • yksiväristä paperia tai sanomalehtipaperia
  • sakset
  • ruukkuyrtti
  • multaa

Ota pesty maitopurkki. Liimaa tai liisteröi sen ympärille yksivärinen paperi tai sanomalehtipaperia. Leikkaa talojen kuvista erilaisia yksityiskohtia: ikkunoita, lamppuja, koristeita, ovia, rappusia, kattoja ym. Sommittele kasvot käyttäen arkkitehtonisia yksityiskohtia. Liimaa kasvot pahvipurkkiin. Leikkaa kattomuoto. Istuta ruukkuyrtti eli talotyypin hiukset.

DSCF1291DSCF1287DSCF1273

Kiitos osallistujille ja kiitokset Järvikylälle ruukkuyrteistä!

DSCF1300

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: