A-murun välikausi- ja talvivaatteet

Teksti

Yksi vaikeimmista asioista äitiydessä on lapsen vaatettaminen syksyyn ja talveen.
Ennen kun minusta tuli äiti, en voinut kuvitella, kuinka vaikea tämä asia olisi. Ajattelin, että menen vain  kauppaan ja ostan haalarin, piste. Voi jos olisinkaan silloin tiennnyt, mitä kaikkea tämä ”haalarisuma” sisältääkään… Pitää miettiä materiaaleja, onko vaate kestävä, veden ja tuulen pitävä, onko kasvuvaraa riittävästi ja paljonko siihen on valmis satsaamaan euroja.

Meillä
oli A-murun ensimmäisenä talvena äitiyspakkauksessa tullut haalari
käytössä. Se sopi hyvin koko talven kesällä syntyneelle neidille, mutta viime
syksynä meinasi iskea tenkkapoo, kun tutustuin paniikissa (keskustelupalstojen mukaan ilmeisesti liian myöhäänkin vielä!) talvihaalari valikoimaan, merkkeihin ja materiaaleihin.
Silloin meille kotiutui (paniikkiostos!) Ticketin tähtihaalari -suolaisella hinnalla.
Haalari oli kovasta hinnastaan huolimatta aivan mahtava, enkä olisi voinut olla tyytyväisempi! Tyttö pysyi lämpimänä ja haalari on edelleen lähes uudenveroinen, eli A-murun pihaleikit ja asfaltilla tulleet muutamat mahaluisut eivät aiheuttaneet suurempia vahinkoja kankaaseen. Suosittelen Ticketin haalareita, jos lompsa kestää! 😉

Talvi 2012-2013. Haalari, hanskat ja töppöset: Äitiyspakkaus / Lakki: Tinttu / Huppulakki: Tutta.
Talvi 2013-2014. Haalari Ticket to heaven / Lapaset: Handmade / Lakki: H&M / Huppulakki: Tutta / Kengät: Tepsut.
 (Lakkina viime talvena käytimme kuvasta poiketen samanlaista Tintun lakkia, kun edellisenä vuonna. Se on NIIN SÖPÖ!)

Kun kevät teki tuloaan huomasimme Isimiehen kanssa, että A-murulle syksyllä ostettu välikausihaalari oli jäänyt talven aikana pieneksi. Tyttö venähti 1-vuotisneuvolasta puolessa vuodessa hurjat 7cm, joten ei ihme, että haalari jäi pieneksi. 🙂

Välikausi 2013. Haalari: Reima / Pipo: H&M / Huppulakki: Tutta.
(A-muru ei juonut sitten tuota limukkaa 😉 )

Olemme Isimiehen kanssa olleet todella tyytyväisiä Reiman haalareihin ja päädyimme samaan merkkiin myös tänä keväänä.
Selailin huvikseni Facebookin Reimatec kirppis -ryhmän ilmoituksia ja löysin sieltä tämän haalarin täysin käyttämättömänä, laput vielä paikoillaa ja edulliseen hintaankin vielä!
Haalari oli keväällä ja kylmänä alkukesänä suurehko, mutta nyt syksyllä juuri sopiva. Ensi keväänä tämä haalari ei tule enää todennäköisesti mahtumaan, jos kasvutahti pysyy samana. 2-vuotisneuvolassa oli jälleen nimittäin tullut 7 cm lisää pituutta, eli A-muru kasvoi pituutta vuoden aikana huikeat 14 cm! 🙂

Välikausi 2014. Haalari: Reimatec / Pipo: Lundmyr of Sweden / Huppulakki: Marlon / Lapaset: handmade / Kengät: ??? Halpa-Halli ??? 😀

Kesän ja syksyn sateisiin varauduttiin tällaisella setillä. 🙂

Sadeasu: Ciraf / Lakki: Handmade / Huppulakki: Marlon / Kumisaappaat: Ciraf.

Tänäkään vuonna en olisi ollut ajoissa liikkeellä talvivaatteiden suhteen (Huom. keskustelupalstojen mukaan! 😉 ), ellei Isimiehen ihana S-serkku olisi ollut asialla. Hän nimittäin löysi erään Rasavil-tehtaanmyymälän loppuunmyynnistä pilkkahintaan A-murulle tulevalle talvelle laadukkaan ja vielä kotimaisen toppahaalarin ja käsineet!

Talvi 2014-2015. Tähti- ja puputeema jatkuu… 😉
Haalari: Rasavil/ Lakki: Tinttu / Huppulakki: Marlon / Toppahanskat: Rasavil / Kengät: JD Mod Dep.

Rasavil-haalarin kangas ei ole niin paksun tuntuista, kuin Ticketin haalarin, mutta kotimaisuus veti puoleensa. Toki eihän näitäkään haalareita nykyään enää valmisteta Suomessa… Harmi. Kokokin vaikuttaisi olevan hyvä. Käärin lahkeita hieman kuvia varten, joten kasvuvaraa lahkeiden ja haaramitan osalta pitäisi olla riittävästi. Muutenkin kiittelen mallin istuvuutta. A-muru on nimittäin pitkä ja hoikka, joten osa haalareista ovat ihan hirveitä telttoja, mutta sopivilla lahkeilla tai sitten toisin päin.
Testailemme nyt tämän talven tätä haalaria ja kerron sitten miten se selvisi meidän pikku A-murun käytössä. 🙂

Millaisia välikausi- tai talvivaatteita teiltä löytyy?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä