Paljon onnea A-muru!

Teksti Selina

A-muru on kesän lapsi, joten luonnollisesti syntymäpäiviä juhlittiin kesän lämmöstä nauttien.

Vietimme kahdet syntymäpäiväjuhlat, joista toisissa oli ”mummot ja kummit -kattaus”, eli perhettä ja lähisukua ja toiset olivat A-murun ensimmäiset kaverisynttärit.

A-muru sai paljon syntymäpäivälahjoja, jotka olivat kaikki mieluisia. Hän innostui joka lahjasta ja sai pikkuserkuiltaan ja ystäviltään apua pakettien avaamiseen.

Syntymäpäivillä ja muissakin juhlissa yksi tärkeä osa on tarjoilut. Mitä tarjota, kuinka paljon ja kuinka monelle? 

Molemmissa juhlissa oli syöjiä alle 20 henkeä, joista osa oli lapsia, joten senkin vuoksi tarjottavien mitoittaminen oli vaikeaa.
Lapset yleensä syövät vähän, mutta saattavat rohmuta isonkin palan kakkua, joka monesti jää syömättä. 🙂 Teen aina kaikkea tarjottavaa PALJON, ihan varmuuden vuoksi. Olisi kamalaa, jos tarjottavat loppuisivat kesken! Kyllä ne ylijääneet tarjoilut on aina saatu hävitettyä, joko rääpiäisissä (monissa 😉 ) tai pakastamalla.

Syntymäpäiväjuhlien teema oli A-murun valitsema, eli siilit.
Kutsut ja pöytäkoristeet tehtiin yhdessä samalla mallilla. Piikit tulivat A-murun käden muodosta, johon liimattiin sitten siilin kasvot, silmät ja nenänpään.
A-muru sai itse liimata siilin piikki-osan kasvoihin, siilille silmän ja nenän, pienellä avustuksella toki. Liimaa oli nimittäin välillä A-murun mielestä hauskempi levittää keittiön lattiaan kuin kartonkiin!
Askartelu yhdessä taaperon kanssa ei ole välttämättä mikään helppo juttu, mutta mukavaa meillä ainakin oli!

Ostin siili-teemaan mielestäni sopivia punaisia servettejä valkoisilla palloilla, mistä tuli mieleen kärpässienet. Myös mehupillit olivat luonnollisesti samaa teemaa. 😉
Lisäksi tein erikokoisia pom pomeja, punaisina ja valkoisina. Kolme pom pomia onkin sijoitettu A-murun leikkihuoneen kattoon sohvan viereen.
Teema toistui myös hieman tarjoiluissa coctailtikku-siilin ja kakun sokerimassakoristeiden muodossa.

Kutsujen askartelu oli tarkkaa puuhaa! 😉

Kuvia syntymäpäiväjuhlien tarjoiluista:

Tarjolla A-murun syntymäpäivillä oli:

– Täytekakku. Välissä marjarahkamousse, hilloa ja kokonaisia mansikoita ja vadelmia. Pinnalla sokerimassaa ja teeman mukaisia sokerimassakoristeita 😉
– Kinkkupiirakkaa
– Patonkia ja tuorejuustoja
– Erilaisia keksejä
– Rusinoita (A-murun lemppariherkku!)
– Maissinaksuja
– Viinirypäleitä
– Vaniljamuffineita sokerikreemi kuorrutuksella ja sokerimassakukalla
– ”Suukkoja” (Lidlin versio, mutta hei nämä ovat huippuhyviä, yhtään väheksymättä suomalaisia aitoja Brunbergin suukkoja! Suosittelen!)
– Tähtipullia
– Coctailtikku-siili lihapullilla, nakeilla, minitomaateilla, juustolla ja viinirypäleillä
– Kahvia, teetä, marjamehua ja limukkaa

Apua tarjoiluihin sain mummolta, joka teki minun lemppareita, nimittäin tähtipullia (vaikka niitä en nyt pystykään syömään…), sekä kinkkupiirakkaa.
Juhlia oli apunani järjestämässä Isimiehen lisäksi M-ystävä, joka toimi myös valokuvaajana, sekä siskoni.

A-murun kaverisynttäreissä oli muuten samat tarjoilut, mutta kakku oli kuorrutettu reunoilta kermalla. 😉 Ajattelin näin vähentää lasten mahdollista sokerihumalaa! 😀

Kaverisynttäreille leivottu kakku.

No riittikö tarjoilut? Riittihän ne ja vähän jäikin!
Sukulaissynttäreiltä kakkua ei jäänyt paljon, kiitos A-murun kummisedän kainon pyynnön saada kotipakettiin hieman kakkua mukaan! 😉 Coctailtikkuja jäi jonkun verran, mutta niitä saikin sitten napostella pitkin päivää. Kinkkupiirakka meni kaikki, samoin tähtipullat. Muffinsseja ja ”suukkoja” jäi muutama, mutta nekin hävisivät kaapista hyvin nopeasti. 😉
Kaverisynttäreiltä jäi hieman enemmän kakkua, kinkkupiirakkaa ja muutama muffinssi, mutta Isimiehen työpaikalla ei pistetty ollenkaan hanttiin, kun maanantaina heillä oli herkkupäivä! 😉

Synttärisankarimme <3
Mekko: Marimekko.

Millaisia syntymäpäiväjuhlia teidän lapsilla on ollut?

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Kiitos! En muista mistä tuo coctail-siili lähti! 😀 Jostain sen idean varastin, koska itse en ole niin luova. Silmät ja nenän tein sokerimassasta. Kaikki vaan nauroi tuolle nenälle… 😀

Avatar

Ompas ollut ihanat siilisynttärit =) kiva idea noi brunbergin suukot!! Taidan kopsata idean kikkaran synttäreille =D
Ihana pienen mekko!

Avatar

Kiitos! 🙂 Kopsi vain! 😉

Avatar

No jopas on ollut herkulliset juhlatarjoilut teillä ja tuo siili on myös aivan mahtava idea 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä