Botoxia luomeen ja hymyä huuleen!

Teksti Selina

Hei kerrankin minulla on jotain hyvää ja positiivista kirjoittettaavaa sairaudestani!
Kuten kirjoitin tässä postauksessa, minulla todettiin dystonian levinneen silmään, eli  blefarospasmi. Tätä uutta tulokasta ei otettu hyvin vastaan, vaan hän sai heti piikikkään vastaanoton, eli diagnoosista seuraavana päivänä minulle kokeiltiin Botuliinihoitoa, eli Botoxia.
Botoxhan on eräänlainen hermomyrkky joka lamaa lihastoimintaa sinne mihin sitä pistetään. Niin yksi sellainen siis, kiitos!

Menin botoxpolille ristiriitaisin ajatuksin. Olinhan juuri saanut kuulla, että sairaus on jälleen edennyt, enkä ollut saanut aiemmista botox-hoidoista apua. Silloin sitä yritettiin tosin pistään oikeaan jalkaan helpottamaan spastista vääntöä.
Kun saavuin polille, tuttu lääkärini tulikin heti polin ovella vastaan ja toivotti hilpeästi tervetulleeksi Botox-partyihin! 😀 Minun hoitava lääkäri on ihana. Hän on huomaavainen ja välittää aidosti minusta ja myös muista potilaistaan. Hän on jopa antanut minulle henkilökohtaisen puhelinnumeronsa, jos minulle tulee hätä. Tähän numeroon en tosin ole koskaan soittanut, enkä soitakaan.
Toki täytyy myöntää, että saatan olla harvinaisen sairauteni vuoksi aikamoinen ”saalis” neurologille kuin neurologille, joten otan tämän hieman paremman kohtelun omalta lääkäriltäni vastaan. 😉

Näin ensimmäisellä polikerralla minulle piikitettiin kuusi pienen pientä annosta Botoxia silmiä ympäröivien lihasten lähelle. Pistokset eivät tuntuneet pahalta ollenkaan, mutta aloin siinä piikitettävänä ollessani kuitenkin miettimään, että miksi ihmiset tuhlaavat tähän rahojaan? Miksi he haluavat tehdä tätä kauneuden eteen…tai ”kauneuden” -jos pitää kivikasvoja kauniina.
Mietin kuitenkin, että vaikka pistoshoidon pääasiallinen tarkoitus on helpottaa päänsärkyäni, niin olisihan se elämä huomattavasti mukavampaa, jos oikea silmäluomi ei roiku kuin tätini mopsi-vanhuksella! Sori vaan Nuppu, kaikella kunnioituksella ja rakkaudella kulmaruttujasi kohtaan.

Pitelyyn meni vain muutama minuutti, eikä se tuntunut pahalta ollenkaan. Neula oli niin pieni, että hyttysen pistokin tuntuu enemmän kuin botoxin pistäminen! Ja ei, tämä ei ole kannustus hakeutua oikeisiin Botox-partyihin!
Lääkärini mukaan Botox alkaisi vaikuttamaan muutaman päivän aikana, joten lähdin kotiin odottamaan vaikutusta.

Otin kotona viikon ajan joka päivä kuvan Botoxin vaikutuksesta ja tehosta. Kuvat huutavat kamaluuttaan, mutta yrittäkää kiinnittää huomiota oikeaan silmäluomeen. En ole oikein sinut tämän peiliselfie-kuvauksen kanssa. 😉

Pistoshoitopäivänä oikea silmäluomi roikkui hieman, kuten kuvasta näkee. En usko että tämä olisi ollut ongelmana niin esteettinen, että sen vuoksi olisin botoxhoitoon lähtenyt, mutta luomen roikkuminen johtui silmää ympäröivän kehälihaksen krampista ja se aiheutti minulle järkyttävän päänsäryn. Botoxin odotettiin helpottavan muutetun lääkehoidon avulla myös päänsärkyä.

Toisena ja kolmantena päivänä päänsärky alkoi hiljalleen hellittää ja silmäluomi nousemaan. Olin kuitenkin suuremmasta lääkeannoksesta hurjan väsynyt.

Seuraavina päivinä päänsärky alkoi hellittää lähes kokonaan ja pystyin alkaa laskea lääkeannosta. Sen vuoksi väsymyskin hellitti ja silmäuomikin alkoi näyttämään jo paljon paremmalta. Olin todella tyytyväinen. En olisi uskonut sairaalassa maatessani ja pelätessäni ties mitä aivokomplikaatiota, että kuusi pientä piikkiä voisi parantaa oloni!

Viikko pistoshoidosta oikea silmäluomi oli noussut mielestäni jälleen samalle korkeudelle kuin aiemmin. Kukaan muu kuin minut tunteva ei varmasti huomannut mitään suurta eroa aiemminkaan ja isot silmälasit peittivät todella hyvin roikkuvan luomen. Neurologini ei tosin ollut yllätyksekseni täysin tyytyväinen, joten uskon että annosta nostetaan seuraavalla kerralla. Kivikasvot..tai luomi..here I come! 😉

Olen siis pistoshoitoon enemmän kuin tyytyväinen, mutta valitettavasti vaikutus ei ole pysyvä, vaan hoito joudutaan uusimaan kahden-kolmen kuukauden välein. Tämä on kuitenkin erittäin pieni vaiva suhteutettuna siihen kipuun minkä tämä aiheutti.

 ♥: Selina

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Ihmettelin vuosia sitten kun minulle tarjottiin ensimmäistä kertaa botox-hoitoa aivan samaa. Ajattelin että Botox on lääkkeenä vain kauneudenhoitossa käytettävä. Monilla lääkeaineilla on vaikutuksia erilaisiin tiloihin ja sairauksiin. Botox on yksi hyvä esimerkki, mutta myös epilääkkeitä käytetään laajasti hermokivun hoitoon, vaikka potilaalla ei olisikaan epilepsiaa. Ihmiskeho on ihmeellinen!

Avatar

Vau, ihan selvä ero =)

Avatar

Kiva kuulla! 🙂

Avatar

Onpas sinulla ihanan positiivinen blogi! Jään seuraamaan 🙂

Avatar

Voi kiva kuulla että tykkäät, tervetuloa! 🙂

Avatar

Todella hienoa että päänsärkyjen poistoon on löytynyt keino! Ja vau, se tosiaankin sai silmäluomesi taas kohoamaan entiselleen. 🙂

Avatar

Niin onkin! 🙂 Itse olen kyllä tyytyväinen, vaikka lääkärini sanoikin että hän ei ole täysin tyytyväinen. Ei se ole niin justiinsa! 😉

Avatar

Oi, ihanaa että sait apua tuosta! <3

Avatar

Niinpä! 🙂

Avatar

Ihanaa että sun särky helpotti! Onko se nyt kokonaan pois? Odotan omaa aikaa kuin kuuta nousevaa , ei ole tullut vielä…

Avatar

Vielä on hieman päänsärkyä, mutta en oikein tiedä mistä se johtuu. Se menee kuitenkin Panadolilla ohi. 🙂
Toivottavasti saat avun myös! <3

Avatar

Wau! On kyllä todella selkeä ero! 🙂

Avatar

🙂

Avatar

Mukava kuulla, että sait apua botoxista. Siitä on kuulemma yllättävän moneen vaivaan (ei siis vain ryppyihin) apua 🙂

Avatar

Joo niin olen kuullut, esim. hikoiluun. 🙂 Ihmeainetta! 😉

Avatar

Oho mikä ero! 🙂 hienoa että oli apua! Mä oon jostain lukenut että botoxia käytetään myös liikahikoiluun! 😀

Avatar

Hih, just kirjoitinkin ylös tuosta hikoilusta! 😀
Joo eroa on. 🙂

Avatar

Heii tosi hyvä, että auttoi ! Eron kyllä huomaa selkästi. Oon ilonen sun puolesta 🙂

Avatar

Kiitos Niina! 🙂

Avatar

Tosi kiva kuulla, että sait siitä apua! Itselle tuo Botox on täysin tuntematon juttu, mielikuva on vain siitä että sillä halutaan "ikuinen nuoruus" kasvoille. Mutta näköjään siitä saa oikeastikin apua, hieno juttu 🙂

Lastenhuoneenkapina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä