Meidän päivä 5: Avustajan työpäivä

Teksti Selina

Huomenta ja tervetuloa töihin! Millainen työpäivä avustajalla oli eilen? Lue ja ota selvää! 😉

Torstai 28.5.2015

Kello 8.00: Avustaja saapui töihin ja minä lähdin melkein samasta oven avauksesta käymään sairaalan polilla ja Avustaja jäi siksi aikaa A-murun kanssa kotiin.

Klo 10.00: Kun tulin sairaalasta kotiin, niin heti kotiovella nenääni leijaili ihana tuoksu: kotona tuoksui lätyille! Torstai on lättypäivä, Avustaja muistutti minua, ja seurasin ihanaa tuoksua keittiöön, jossa A-muru ja Avustaja paistoivat vielä viimeistä lättyä.

Avustaja kertoi, että A-muru oli osallistunut mielellään lättyjen tekemiseen. Hän oli esimerkiksi osannut nimetä lättytaikinan raaka-aineet aina vehnäjauhoista kananmuniin, mutta paistopuuhan hoiti kuitenkin Avustaja A-murun vahtiessa vieressä kasvavaa herkullista lättykasaa.

Polikäyntini aikana kotona oli tapahtunut muutakin. Avustaja oli pukenut A-murulle päivävaatteet ja A-muru oli käynyt onnistuneesti potalla. Lisäksi he olivat piirrelleet ja värittäneet värityskirjoja, muovailleet muovailuvahasta A-murun herkkuja eli lihapullia ja lättyjä sekä pelanneet korttipeliä, jossa A-murun pitää arvata onko nurinpäin käännetty kortti punainen vai musta.

Olen aiemminkin maininnut blogissa kuinka helppo minun on lähteä pakollisiin menoihin kuten polikäynneille tai fysioterapiaan, kun tiedän, että A-muru on hyvässä hoidossa Avustajan kanssa. Olen aina tiennyt myös sen, että tällä ei käynnisty Netflix ja A-murulle lastenohjelmamaraton, kun olen poissa, vaan he oikeasti leikkivät ja touhuavat yhdessä. Yllätyin kuitenkin siitä, kuinka paljon mukavaa tekemistä he olivatkaan saaneet vain kahdessa tunnissa aikaan! Saan siis olla kiitollinen jälleen kerran upeasta henkilökohtaisesta avustajasta.

Lounasaika lähestyi, joten minä aloin leikkimään A-murun kanssa ja Avustaja meni silittämään ja valmistelemaan lounasta. A-muru halusi muovailla, joten jatkoimme siitä mihin hän oli Avustajan kanssa jäänyt: muovailimme lisää ”lihapullia”!

Lihapullien pyörittelyä.

Klo 11.00: Avustaja kutsui A-murun lounaalle. Tarjolla oli makaronilaatikkoa, minitomaatteja, maitoa ja jälkkäriksi tietysti heidän aiemmin paistamiaan lättyjä ja mansikkahilloa. Lounas ja lätty maistui A-murulle hyvin ja lounaan jälkeen touhuilimme vielä hetken yhdessä, jonka aikana Avustaja siivosi keittiön, pyyhki tasot ja järjesteli kotia.

Klo 11.30: A-muru heräsi eilen poikkeuksellisen aikaisin, joten hän oli kovin väsynyt jo ennen puoltapäivää, joten Avustaja lähti viemään A-murua hieman normaalia aikaisemmin päiväunille minun ratsastusterapiani vuoksi.

Klo 12.10: Lähdin ratsastusterapiaan. Yläkerrasta kuului vielä hieman A-murun itkua ja Avustajan rauhoittava ääni. Uni ei meinannut tulla ja sekös harmitti. Toivoin, että A-muru nukahtaisi mahdollisimman pian ja lähdin.

Klo 13.30: Tulin kotiin ratsastusterapiasta ja eteisessä törmäsin juuri heränneeseen A-muruun. Avustaja sanoi, että A-murua oli pelottanut jokin eikä sen vuoksi uni meinannut tulla. Onneksi hän kuitenkin oli saanut A-murun rauhoittumaan ja hän olikin nukahtanut hyvin pian lähtöni jälkeen.

A-muru oli iloinen nähdessään minut ja  sylittelimme tapamme mukaan hetken sohvalla ja Avustaja piti keittiössä kahvipaussin.

Klo 14:00:  A-muru söi välipalaa olohuoneessa ja minä ja Avustaja jutustelimme niitä näitä ja suunnittelimme tänä iltana pidettäviä grillijuhlia Avustajan kesäloman alkamisen kunniaksi.

A-muru sai välipalaksi ruisleipää, maitoa ja omenalohkoja.

Klo 15.00:  Isimies tuli töistä ja Avustajan toiseksi viimeinen työpäivä oli ohi. A-muru juoksi antamaan Avustajalle halin ja sanoi iloisesti ”hoomiseen!”, niin kuin joka päivä.

Kiitos mukavasta päivästä Avustaja. Kiitos, että pidit lapsestani ja minusta huolta, kiitos että teit ruokaa ja pidit kotimme siistinä jälleen yhden päivä. Kiitos, että olet olemassa!

Tällainen oli Avustajan torstaipäivä. Tänään onkin Avustajan viimeinen työpäivä ja hän pääsee ansaitulle ja rentouttavalle kesälomalle. Vietämme illalla pienet kesälomajuhlat grillailun ja herkuttelun merkeissä ja olen tilannut hänelle lahjaksi kimpun neilikoita -kuten aina. Neilikat ovatkin  Avustajan lempikukkia.

Kiitos Avustaja kuluneesta työrupeamasta ja ihanaa kesälomaa. Nauti, rentoudu ja lepää – pian taas nähdään!

♥: Selina

 

Millainen työpäivä teillä oli eilen?

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

En huomannut Annu virheitä, vaan hyvin samankaltaiset kommentit. Julkaisin viimeisimmän. 🙂

Avatar

En ole työelämässä, joten minulla ei ollut eilen työpäivää kodin ulkopuolella. Olen kodin ruhtinatar, eli teen kotihommia voimieni mukaan. Huolehdin lapsistani silloin, kun he eivät ole koulussa.
Tämä postaus sai kyyneleet valumaan silmistäni ja nenääkin piti niistää pari kertaa. Kirjoitat niin kauniisti avustajastasi. Tuli mieleeni taas kerran oman henkilökohtaisen avustajani arvo. Arvostan kyllä avustajaani joka päivä. En pärjää ilman häntä. Kyllä minä hengissä pysyn kotona ilman avustajaani, mutta en pääse ulos kotoa ilman toisen ihmisen apua. Tarvitsen tosi moneen asiaan henkilökohtaisen avustajani apua ja tukea.
Muistui taas mieleeni myös ne ajat, kun kaksi nuorinta lastani olivat alle kouluikäisiä. Jouduin laittamaan heidät hoitoon sairauteni vuoksi. Minulle oli tosi kova paikka olla kotona ja viedä omat lapseni hoitoon. Olen vieläpä ammatiltani lastenhoitaja. Käsittelin tätäkin asiaa muutamia vuosia terapeuttini kanssa. Nyt olen hyväksynyt jo asian ja tietysti tilanne on toinen, kun lapset ovat jo koululaisia. Pystyn huolehtimaan heistä aamuisin ja koulun jälkeen. Ihanaa, että sinun avustajasi mahdollistaa A- murun kotihoidon.
Aurinkoista viikonloppua sinulle ja perheellesi!

Avatar

Työtä se kotitöidenkin hoitaminen on, palkatonta tosin. 😉 Ymmärrän että lastesi hoitoon laittaminen oli varmasti vaikeaa, mutta onneksi sait käsiteltyä sen. Avustaja nimenomaan on mahdollistanut A-murulle täyden kotihoidon ja se onkin minulle tässä tärkeintä.
Avustaja on huippu ja olen kiitollinen hänestä. ♥

Avatar

Ihan avustaja! Aivan mahtava!
Olisi ihana kun olisi ihminen jonka hoivaan voisi oman lapsen jättää huoletta hetkeski jos jossain kävisi. Ja ihan parasta kun avustaja todellakin touhuu lapsen kanssa. MäEnKäyKoskaanMissään (ei oo hoitajaa eikä tyttö viihdy kun mun kans leikeissä koko ajan…)

Avatar

Avustaja on! 🙂
Voi toivottavasti pääsisit käymään joskus yksin vaikka kahvilla!

Avatar

Niin ja vielä piti kysyä että kuinka vanha tyttönne on? Ja toinen kysymys, mikä on vaikes muotoilla oikein ettei kuullosta kritiikiltä, sitä kun se ei todellakaan ole. Mutta kun olen lueskellut muutaman teidän päivä jutun, niin tyttärenne ulkoilutouhuja ei ole ollut, miten ja milloin hän yleensä ulkoilee? Enkä todellakaan tatkoita että pitäisi koko ajan ulkoilla, asia vain rupesi kiinnostamaan.

Avatar

A-muru täyttää kesän aikana kolme. En ottanut kritiikkinä kysymystäsi. Myönnän että käymme aivan liian vähän ulkona syksyisin ja etenkin talvisin. Kesäisin suunnilleen asumme pihalla, mutta talviaika on kaikista vaikeinta. Ulkoilemme talvisin eniten viikonloppuisin, mutta rehellisesti sanottuna viikolla emme käyneet viime talven aikana joka päivä ulkona leikkimässä.

Avatar

Ihanaa että teillä on apuna luotettava avustaja 🙂 Voin vaan kuvitella miten inhottavaa olisi, jos joutuisit aina miettimään että mitenhän ne siellä kotona pärjää ja muutenkin olemaan epävarmoilla fiiliksillä aina kotoa lähtiessä.
Pisti silmään sun tekstistäsi toi ratsastusterapia. Ootko kertonut siitä jo jossain postauksessa? Jos et, niin voitko kirjottaa siitä? Kiinnostuin tosi paljon, hevosihminen kun oon 😀 -j

Avatar

Olen tyytyväinen. Avustaja on rento, luotettava ja huolehtivainen ja voin luottaa häneen.

En ole ratsastuterapiasta kirjoittanutkaan, kiitos vinkistä! Pitää kysyä terapeutilta saisiko joku kuvata jonain kertana ratsastustani, niin voisin kirjoittaa postauksen siitä. Ilman kuviakin postaus toki onnistuu, mutta saattaisi olla melko tylsä. 🙂

Avatar

Ihana postaus! Hyvä avustaja on varmasti rikkaus ja he tekevät todella tärkeää työtä!

Avatar

Kiitos Lindiz! ♥ Hyvä avustaja tosiaan on rikkaus. Henkilökohtaiset avustajat tekevät erittäin tärkeää työtä, että moni vaikeavammainen pystyy asumaan kotonaan. Pitäisi arvostaa enemmän!

Avatar

Voi miten kiva ja kodikas päivä! 🙂 JA NYT MUN TEKEE MIELI LÄTTYJÄ :D.

<3 Hannele
http://www.rakkaudellahannele.fi

Avatar

Kiitos Hannele! 🙂 Hah, eikun paistamaan! 😉

Avatar

Hieno juttu, että sinulla on hyvä avustaja ja arki sujuu mainiosti! Tärkeää, että A-muru tulee hänen kanssa hienosti toimeen. Mukava päivä letun paistoineen:)

Avatar

Tasainen arki onkin parasta! Minustakin on tärkeää, että A-muru tulee Avustajan kanssa toimeen. Olisi kamalaa, kun minulla on kuitenkin pakollisia fysioterapioita kolmesti viikossa, jos joutuisin jättämään A-murun kotiin epävarmana ja pelokkaana. Avustajassa on se etu, että hän on tullut minulle töihin A-murun ollessa 8 päivän ikäinen, joten suhde on muodostunut väistämättäkin läheiseksi, eikä se ole minusta väärin. 🙂

Avatar

Mua kiinnostais kans postaus ratsastusterapiasta. Ihanan kuulonen päivä ollut sielä teillä!

Avatar

Pistetään korvan taakse! 😉

Avatar

Onneksi hyvin monella pyörismammalla on mahdollisuus henkilökohtaiseen avustajaan, ja jokainen voi käyttää avustajaa itselleen hyödyllisimmällä tavalla.

Mulle oli selvää esikoisen synnyttyä, että minä haluan olla se, joka syöttää, pukee, leikkii ja touhuaa lapsen kanssa, ei avustaja. Avustaja ei meillä siis ollut niin läheinen lapseni kanssa, eikä ole vieläkään vaikka lapsia on kaksi. Toki hän on tuttu ja turvallinen aikuinen töissä ollessaan. Avustaja hoitaa enemmän kodinhoidollisia juttuja ja auttaa minua hoitamaan lastani esteellisissä paikoissa kodin ulkopuolella (esim. vaipan vaihtaminen istuen on haastavaa hoitopöydällä, joka on seisovan ihmisen korkeudella), ja on mahdollistanut liikkumisen kodin ulkopuolella muutenkin (rattaiden nostaminen tila-autoon, turvakaukalon nostaminen autoon/autosta pois). Kuopuksen synnyttyä kodinhoitohommat lisääntyivät avustajalla hieman ja tuikitärkeänä normaalin arjen mahdollistajana pidän avustajaani, jonka ansiosta voimme lähteä tyttöjen kanssa uuteen leikkipuistoon, esteellisiin harrastuspaikkoihin, retkelle, kyläilemään aivan kuten kuka tahansa äiti, koska tiedän että apu on mukana. Avustajatuntimääräni on jonkin verran pienempi kuin sinulla, mutta kuuri minun tarpeisiini sopiva.

Siis kolminkertainen hurraa -huuto avustajajärjestelmällemme (ja päälle vielä päivän politiikat: toivotaan että uusi hallitus ei sössi hienoa järjestelmää uusilla kiristyksillään ja linjauksillaan!)!

Avatar

Hei Annu pitkästä aikaa! 🙂 Sinulta tuli kaksi hyvin saman tapaista kommenttia joten julkaisin tämän uusimman. 🙂

Me taidettiin keskustella aiheesta blogin alkuaikoina Avustajasta kirjoittamani postauksen yhteydessä. 🙂
Avustaja on arjessamme mukana paljon, joten tulimme hyvin läheisiksi nopeasti, niin myös A-muru ja Avustaja. Me pystymme pitämään Avustajan kanssa ns. ammatillisen suhteen, mutta lapselta en osaa/osannut sitä vaatia. Annoin Avustajan ja A-murun suhteen muodostua juuri sellaiseksi kuin se on muodostuakseen ja kyllä he ovat läheisiä, enkä näe tässä ongelmaa. Minusta on tärkeä että A-muru tuntee olonsa turvalliseksi, kuten sinullekin omien lastesi kohdalla. Siltikään Avustaja ei ole minulla töissä pelkkänä lastenhoitajana vaikka työnkuvaan kuuluu jo työsopparissa määritelty lastenhoito, vaan hän auttaa kaikissa arkisissa asioissa kuten kotitöissä, hoitaa minua kun olen huonossa kunnnossa ja helpottaa arkea esim. juuri käymällä kaupassa tai viemällä meidät juurikin sellaisiin paikkoihin missä en ole varma pärjääänkö pyöriksen kanssa. Työsopparissa mainittu lastehoitovastuu on vain terapioideni aikana tai jos sairastun äkillisesti kesken päivän. Muuten minä syötän, pesen ja hoidan lapseni – juuri niin kuin halusinkin toimia. 🙂

Avustajajärjestelmämme on suhteellisen toimiva. Kaikki eivät vieläkään saa tarpeeksi avustustunteja ja pelkään suuresti, että joku pissii tähänkin jo toimivaan järjestelmään kokeilemalla jotain säästötoimia… Illan politiikat! 😉

Avatar

Eka kommentti hävisi jonnekin, en edes ehtinyt tsekata yömyöhän virheitä. Siksi vielä väsyneenä naputin uudelleen. Mutta enivei, asia kai selvisi kirjoitusvirheistä huolimatta. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä