Matkalla: ”Tässä reissussa on katastrofin ainekset!”

Teksti
11 ihmistä ja pikainen älynväläys – lähdetään hei Tallinnaan! 
Mitä kaikkea tapahtuikaan, kun keksimme lähteä Tallinnaan kahden päivän varoitusajalla neljän perheen voimin?

 Isimiehen serkun sanoja lainaten: ”Tässä reissussa on katastrofin ainekset!”
Olen käynyt kerran aiemmin Tallinnassa…tai no jos 23 tunnin risteilyä, satamassa koisimista ja neljä tuntia maissa lasketaan – ehdin juuri hakea ne harmaat villasukat siinä ajassa! Nyt pääsin siis nauttimaan Tallinnan kaupunkihälystä ja kulttuurista toisen kerran, mutta tällä kertaa äitinä, isommalla porukalla ja neljän päivän ajan.

Lähdimme maanantaiaamuna aikaisin ajelemaan yli viiden tunnin ajomatkaa kohti Helsinkiä. Olen ennenkin maininnut blogissa Isimiehen olevan erittäin järjestelmällinen ja teoreettinen ihminen ja hän todisti sen jälleen pakkaamalla auton matemaattisen tarkasti ja kiukuttelemalla aina kotipihalta Hämeenlinnaan asti 12 minuutin (!) aikataulusta jäämisen vuoksi, josta otan oikeasti täysin syyt niskoilleni – bad hair day hei! 😉  Hämeenlinnassa iskikin sitten katastrofimatkamme ensimmäinen oikea paniikki: Isimiehen lompakko, ajokortti ja matkavakuutustiedot odottivat edelleen kiltisti kotona lipaston päällä Tallinnan matkaa – kirjoitinko juuri, että mieheni on järjestelmällinen, siis oikeasti? Sanotaanko, että ajokortitta ajava Isimies niin Suomen rajojen sisä- kuin ulkopuolella ei ollut lainkaan mieleeni mikä ei liene kenellekään yllätys. Loppumatkan kiukutteluosuus olikin sitten minun hallinnassani, A-murun katsellessa rauhassa IPadilla lastenohjelmia ja Isimiehen järjestellessä asioita. Unohtuneesta lompakosta ja kiukustani huolimatta jatkoimme matkaamme kohti Länsisatamaa ja laivan sisuksia. Tallinna here we come!

Laivamatka oli A-murun ensimmäinen ja hän oli innoissaan. Parin tunnin laivamatkan aikana söimme, kävimme leikkihuoneessa, katsoimme taikurin upean esityksen, joka sopi myös aikuiseen makuun, kurkkasimme miltä tuulisella laivan kannella näyttää ja pian olimmekin jo perillä. Matka sujui erittäin hyvin, vaikka ensikertalaisemme ei olisi varmasti huomannut vaikka laiva olisi könöttänyt sen kaksituntisen Helsingin satamassa! 😀
Tallinnaan päästyämme suunnistimme autoilla navigaattorin avulla Oru-hotelliin, joka oli toinen niistä vapaista ja sopivista Tallinnan hotelleista, joka pystyi majoittamaan ison matkaseurueemme extempore-matkamme ajaksi.

Oru-hotelli osoittautui kuitenkin erinomaiseksi valinnaksi! Hotelli vaikutti suhteellisen uudelta, se oli siisti, modernisti sisustettu ja siellä oli ystävällinen henkilökunta, josta osa osasi puhua hyvin myös suomea. Englannillakin pärjäsi – jopa tällainen rallienglantia puhuva turisti! Hotelli oli myös invaystävällinen lukuun ottamatta hotellihuoneen  suihkukaappia. Oru-hotellissa vietettyjen öiden perusteella en voi muuta kuin suositella hotellia lapsiperheille. Yöt sai nukkua rauhassa, huoneet siivottiin päivittäin ja ruoka maistui lapsiasiakkaillekin!

Oru-hotellin kauniit kukka-asetelmat ja etenkin lapsia ilahduttanut iso kala-kaveri!

Ennen lähtöä olimme tutustuneet Tallinnan lastenkohteisiin ja päätimme ilahduttaa matkaseurueemme pientä väkeä päivällä Tallinnan eläintarhassa, joten toisena lomapäivänä pakkasimme lapset autoihin ja hurautimme vilkkaan Tallinnan keskustan läpi mutkan jos toisenkin kautta eläintarhaan viettämään mukavaa hellepäivää tutustuen erilaisiin eläimiin. Aurinko helli meitä tuona päivänä koko kesän edestä lämpötilan noustessa aina + 25 asteeseen.

Hellepäivän nautintoja.
Shoppailupäivä Vanhassakaupungissa kuului myös luonnollisesti matkasuunnitelmiimme – miehien mutinoista viis! Rakastan käsitöitä, joten minun ykköskohteeni oli luonnollisesti Tallinnan Vanhankaupungin tori ja muureilla sijaitseva neuletori, josta ostin A-murulle upean ja lämpimän villatakin ja itselleni uudet villasukat. Talvea odotellessa!

Iki-ihana neuletori, ah niin ihana hypistely! 
Piipahdimme myös muutamissa Tallinnan nähtävyyksissä ja kukkatorilla, jossa oli toinen toistaan upeampia kukka-asetelmia ja upeita ja värikkäitä leikkokukkia.

Vaikka Vanhakaupunki ei ole invaystävällisyyttä nähnytkään mukulakivikatuineen ja kapeine jalkakäytävineen, pärjäsimme siellä suhteellisen hyvin pyöriksen ja rattaiden kanssa. Täysin ilman apua emme tosin olisi junamme kanssa pärjänneet, mutta onneksi A-murulla oli paljon lykkääjiä ja hoitajia, kiitos isovanhempien ja A-murun pikkuserkkujen!
 
Tallinnan Vanhakaupunki renkailla: pyöris ja Beemoo Maxi Travel 2 in 1

Ensimmäisestä Tallinnan matkastamme perheenä jäi mahtava fiilis ja siitä intoutuneena katsoimme jo kansalaisopistomme nettisivuilta alkavia viron kielen kursseja, joten jos hyvin käy, niin alamme syksyllä Isimiehen kanssa opiskelemaan uutta kieltä ja kun ensi kesänä matkustamme takasin ihanaan Tallinnaan haluan osata ostaa ne pehmeät ja lämpimät kirjoneulevillasukat viroa puhuen!

Hei hei Tallinna, nähdään vuoden päästä!

 

♥: Selina

 

Oletteko te lomailleet Tallinnassa? 

Kommentit

25 kommenttia
Avatar

Voi niin meillä olikin! 🙂

Avatar

Onpa teillä ollut mukava kesäreissu Tallinnassa!!<3 Tosin villasukille ja paidalle voi löytyä piankin käyttöä täällä Suomen kesässä.:;D

Avatar

No sepä! 😀 Villasukat on jo koekäytetty! 😉

Avatar

Oikein kesälomareissu!! Tunnelma välittyi <3 Kauniit kuvat ja hyvinhän se reissu meni, vaikka otsikko enteilee jostain muusta =DDD

Avatar

Reissu meni hyvin, vaikka alku olikin mielenkiintoinen! 😉

Avatar

Kuulostaa oikein mukavalta. 🙂
Mä en ole ikinää käynyt Tallinnassa, ehkä joskus vielä. 🙂

Avatar

Kannattaa ehdottomasti käydä! Tallinna on todellakin tutustumisen arvoinen kaupunki! 🙂

Avatar

Kauniisti kirjoitettu postaus! Varmasti ollut ihana matka <3 Mekin ollaan mieheni kanssa muutaman kerran käyty Tallinnassa. Voisi kyllä joku kerta kolmestaankin lähteä meidän pikku veijarin kanssa 🙂

Avatar

Kiitos Anna! 🙂 Matka oli ihana! 🙂

Avatar

Isimies ? ihan niinku Juhis! Mukava reissu siitä huolimatta . T. Tätzky

Avatar

😀

Avatar

Aivan upeita kuvia teidän reissusta <3 Ja onneksi nää katastrofin ainekset ei kuitenkaan aiheuttanut sitä katastrofia 😀 Hyvin klaarattu 🙂

Avatar

Kiitos Nadja! <3

Avatar

Voi hitsi miten ihanan näköinen reissu, taitaa olaa parhaita just nuo yllätyslähdöt. Ihana A-muru.

Avatar

Yllärilähdöt voivat joskus onnistua! 😉 Meillä oli ainakin ihana reissu! <3

Avatar

Mahtava kesälomareissu teillä ollut! Iloinen tunnelma välittyi hyvin 🙂 Mukavastihan kaikki onneksi sujui!

Avatar

Reissu oli kyllä ihana! Vuoden päästä uudestaan! 🙂

Avatar

Onpa kiva, että teillä on ollut noin aurinkoinen ja onnistunut reissu. Tallinna on mukava paikka aina palata myös uudelleen. Tunnelma välittyi mukavasti kuvista.

Avatar

Tallinnaan täytyy ehdottomasti palata uudelleen perhelomalle! 🙂

Avatar

Näyttääpä kyllä tosi kivalta teidän reissu. :)) Pitäisi itekin joskus poitsun kanssa lähteä sinne oikein kunnolla ajan kanssa eli nimenomaan hotellireissulle! Ehtisi paljon enemmän. 🙂

Ihana toi kultakala. 😀

Avatar

Reissu oli kyllä oikein ihana! 🙂 Puhuttiin juuri miehen kanssa, että seuraavalla kerralla pitää olla 4 yötä, niin ehdittäisiin kunnolla käydä Vanhassakaupungissa. Siellä on yllättävän paljon nähtävää ja koettavaa! 🙂

Avatar

Niin ja tuo kala oli oikein symppis! 😀

Avatar

Ihanan kuuloinen reissu, vaikka alku olikin hiukan hankala! 🙂

Avatar

Reissu oli ajokortitta ajamista lukuunottamatta erittäin onnistunut! 🙂

Avatar

Teillä on ollut varmasti kiva reissu, ainaki postauksen perusteella :))

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä