A-murun syntymäpäivät: kahdet juhlat ja yksi synttärisankari

Teksti Selina
Eikä, taas se alkaa: itku ja hämmennys siitä onko minun lapseni tosiaan jo kolme, KOLME! Ytsi, tatsi, tolme, sanoisi A-muru ja nostaisi kolme pientä sormeaan pystyyn yksi kerrallaan. 

Synttärisankarin asu: Pitsimekko: Jesper Junior / Legginsit: Next / Koru: kastehelminauha.
Neiti kolmeveetä juhlittiin tänäkin vuonna kahdella kattauksella ja ensimmäisenä A-muru nautti kauniista ja aurinkoisesta juhlapäivästä ystävien seurassa. Kaverisynttärit osuivat harmiksemme juuri sellaiselle päivälle, että osa A-murun kavereista ei päässyt osallistumaan synttärijuhliin. Se ei kuitenkaan meidän päivänsankaria juhlapäivänä häirinnyt – juhlissa oli silti mukavaa, ja iloa ja leikin riemua riitti pitkälle iltapäivään.
Sukulaissynttäreitä, kattauksella mummot ja kummit, juhlittiin viikko sitten lauantaina. Vaikka A-muru olikin viime lauantaina hieman hämmentynyt, kun elämä oli
yhtä juhlaa jo toista viikonloppua peräkkäin, hän nautti silti hurjasti
syntymäpäiväjuhlista, sukulaisista ja pienen serkkunsa tapaamisesta. Sinä päivänä annoimme A-murulle myös meidän ostaman syntymäpäivälahjan, Muumitalon. Moni teistä veikkasi siis oikein tässä postauksessa,  kun kirjoittelin A-murun lahjatoiveista.
Molemmille synttäreille piti luonnollisesti olla samanlaiset tarjoilut – pöllöteeman mukaan tietenkin.

Synttäritarjoilut:
– Täytekakku
– A-murun kummmitädin ihania kanelipullia
– Erilaisia keksejä
– Hedelmävartaita ja hedelmäkakku
– Patonkia, suolakeksejä ja tuorejuustoja
– Pikkupizzoja

– A-murun lemppareita: jogurttimustikoita
– Rusinoita
– Maissinaksuja
–  Suukkoja
– Muffineja
– Viinirypäleitä 

Kuten tässä postauksessa kerroin, tein kaverisynttäreille kermakakun uhmakkaiden taaperoiden sokerihumalaa karttaen. Kakku oli vaalea sokerikakku, joka oli täytteeltään perinteinen kesäinen mansikkakakku: mansikkahilloa, kermaa ja kokonaisia mansikoita. Pinnalla oli sokerimassaa ja pöllökoriste, ja reunoilla kermapursotukset. Sen sijaan sukulaiset saivat päihtyä sokerista ihan vapaasti joten päällystin vaalean sokerikakun kokonaan sokerimassalla ja koristelin aiemmin tehdyillä sokerimassakoristeilla. Kakun välissä oli herkullinen mansikkarahkamousse ja kokonaisia mansikoita – mansikkaurakkamme ansiosta. Molemmat kakut olivat menestys ja etenkin rahkatäytteen ja tuoreiden mansikoiden ansiosta muuten raskaasta sokerimassakakusta tuli raikas ja herkullinen. Se menikin melkein kaikki yhdellä istumalla, mutta onneksi siitä jäi vielä palaset Isimiehelle ja Avustajalle seuraavan päivän rääpiäisiin. Muutenkin tarjoilut upposivat juhlakansaan mukavasti. Olin yllättynyt varsinkin hedelmävartaiden suosiosta – näitä täytyy ehdottomasti laittaa tarjolle ensi vuonnakin!

Synttäreihin kuuluu tietenkin synttärisankarin lahjonta ja A-muru saikin lahjaksi monenlaisia paketteja, joista paljastui äidin iloksi muun muassa paljon vaatteita ja lisäksi lautapeli, värikyniä, värityskirja, astioita, Muumi-kirja ja pinnejä. A-muru sai myös sopivassa suhteessa leluja.

A-muru oli selvästi otettu kaikista synttärilahjoista, koska hän kiitti jokaisen lahjan jälkeen aidosti onnellisena lahjan antajaa: ”tiitos minun lahjoistani!”, ja hymyili sädehtivää hymyään.

Tämän vuoden pöllösynttärit olivat siis hyvin onnistuneet ja A-muru nautti juhlistaan  hurjasti!

Väsynyt ja onnellinen synttärisankari tutkimassa synttärilahjojaan. 

Tänäkään vuonna Isimiehelle ei varmasti tullut yllätyksenä se, että teen listoja ja listojen listoja, koekakkuja ja jännitän ja panikoin juhlien onnistumisesta, mutta tiedättekö mitä? Kaikesta jännityksestä huolimatta pystyin nauttimaan juhlista, koska katsoessani iloista ja jännittynyttä A-murua, hänen onneaan ja riemunkiljahduksiaan juhlien alkaessa, pystyin pudottamaan listahullun-jännittäjämutsin pois pelistä ja minusta tuli vain herkkä ja pöllähtänyt äiti-ihminen, joka keitti pahaa kahvia, nauroi kun mehut kaatuivat pellavaliinaa pitkin lattialle ja tarjoili vain vähän palaneita pikkupizzoja!

Mutta yksi asia minua vaivaa. Olenkohan jotenkin sairas vai muuten vaan vajaa, koska kun täytin juhlien jälkeen sotkuisessa keittiössä A-murun vauvakirjaa 3-vuotissynttäreiden kohdalta samalla lukien koko vauvakirjan kyynel silmäkulmassa läpi, niin suunnittelin jo malttamattomana ensi vuoden synttärijuhlia, teemaa ja sitä tärkeintä – kakkua! Edes sotkuinen, likaisia astioita täynnä oleva keittiö ei vaivannut siinä vaiheessa, koska mietin jo mitähän vuoden päästä keksisin? Sen näkee sitten silloin, mutta nyt aion nauttia tämän vuoden täydellisen ihanasta neiti kolmeveestä – A-murusta.

♥: Selina

Mikä on teidän resepti onnistuneisiin lastenjuhliin?

Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Kiitos peppilotta! <3

Avatar

Tulen vaan niin hyvälle mielellä blogistasi! 🙂 Kiva että synttärit sujuivat hyvin.

Avatar

Voi kuinka kiva kuulla! 🙂 Tätä blogia on myös kiva kirjoittaa. 🙂

Avatar

Ihanat juhlat! 🙂 mä kirjoitinkin pari vk sitten meidän onnistuneista 5v juhlista 🙂 seuraavaksi olisi luvassa isovanhempien ja miehen juhlimista sekä Minin synttärit 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂 Pitääpä käydä kurkkimassa! En ole ehtinyt kamalasti lukemaan blogeja totuttuun tapaani, mikä on harmi, mutta kun kesä, kiire jne. 😀 Ihania tulevia juhlia teille! 🙂

Avatar

Näyttää niin kivalta ja herkulliselta! Ihana pöllöteema! 🙂

Näistäkin kuvista ja kertomuksesta huomaa, miten nopeasti pienet kasvavat tässä vaiheessa! Meillä on juhlittu vasta 2- ja 1-vuotissynttäreitä ja selvästi 3 v on paljon isompi kuin 2 v. Jännityksellä odotan meidän ens kevään 3-vuotispirskeitä! 🙂

Avatar

Kiitos Emonen!

Aivan totta! Aika menee hurjan nopeasti!

Avatar

Ihana A-muru ja oletpa ollut kauniina!:)<3 Vaikka ennen juhlia pukkaakin pieni ressi, juhlia on silti tosi mukava järjestää!:) Mulla on tällä hetkellä urakka käynnissä, ensi vklp meillä juhlitaan 1v Leeviä, aika juoksee!:o

Avatar

Kiitos! <3
Juhlien järkkääminen on tosiaan mukavaa puuhaa stressistä huolimatta. 🙂 Onnea etukäteen pikkuiselle Leeville! <3

Avatar

Ihana postaus A-murun juhlista. Mahtava herkkupöytä ollut, namnam! 😀

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Saisimpa sut meille ideoimaan ja järjestämään synttärit. Meillä on kahden viikon kuluttua yhteisynttärit 8- ja 10- vuotiaille, vieraina sukulaisia, kummeja ja ystäväperheitä. Eilen tein kokeeksi mansikkamarenkikakun. Puolen tunnin kuluttua kakun valmistumisesta kakun toinen puoli romahti. Oli sen verran lämmin ja hiostava päivä. Maku oli loistava, mutta romahtava kakku ei pääse synttärijuhlien kakuksi. Taidan napata teidän juhlista hedelmävartaat meidänkin juhliin. Kiitti! Uusia kakkuideoita testaamaan…

Avatar

Heh! 😀 Nappaa vain tästä vinkkejä tuleviin juhliin! 🙂

Kuuma ilma ei tosiaan tee kermakakulle hyvää. Toivotaan viileää päivää juhlapäivälle, niin kakku pysyy kasassa! 🙂 Mutta moni kakku päältä kaunis ja sitten se maku… 😀 Sinun kakkusi sentään maistui hyvälle ja se on jo puoli voitto! 😉

Avatar

Todella kivan näköiset synttärit, ihanat noi kuvat susta ja A-murusta ! <3

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Ihana, aivan ihana ja kaunis A-muru. <3 Ihan äitiinsä tullu, molemmat kauniita ^_^

Avatar

Kiitos heiduska! <3

Avatar

Voi miten ihanilta juhlilta kuullostavat molemmat! Tarjoilut ovat herkullisen näköisiä – tuo hedelmäpöllö on ihastuttava 😉 Hyvä että itsekin nautit prinsessanne kanssa juhlista ja annoit pellavaliinan kastua 😉

Avatar

Kiitos! <3 Heh, se pellavaliina pestiin samana iltana ja silitettiin seuraavana päivänä kaappiin odottamaan seuraavia juhlia! 😀

Avatar

Teillä on ollut niin ihanat juhlat <3 Putte Possun sanoin: "Ois jospa oisin saanut olla mukanaa…" 😀

Avatar

Kiitos Anne! <3

Avatar

Ihanat juhlat teillä ollut ja tuo pöllöteema on mahtava kakkuineen kaikkineen! Olet todella,todella taitava juhlien järjestäjä ja kakkujen tekijä.Ja nuo listat kaikesta mahdollisesta on tuttuja täälläkin ja mies niille naureskelee aina,mutta hällä väliä,kukin tekee tyylillään 🙂 .Ja pääasia sitten että osataan heittäytyä juhlan hetkellä tunnelmaan mukaan ja nautitaan kaikki.
Ihania lahjojaan näytti päivänsankari saaneen.Tuosta muumitalosta kommentoisin sen verran että me ostettiin se tytölle 2 vee – lahjaksi ja jaksoi kiinnostaa jonkin aikaa,mutta jo ennen kuin neiti täytti neljä niin hankittiin ( saatiin serkuilta) se isompi malli jossa on paljon enemmän osia ja sillä leikkii ajoittain vieläkin,kuusivuotiaana.Ihan riippuu varmaan lapsestakin ja tyylistä leikkiä,mutta tuo pienten muumitalo tuntui aika pian sellaselta vauvaleluilta eikä jaksanut enää kiinnostaa. Muumiteema muuten kyllä uppoaa vieläkin – osin varmaan siksi kun pikkusiskokin nyt niillä jo leikkii. Mukavaa aurinkoista syksyä teille! Noora

Avatar

Kiitos paljon Noora! 🙂

Odotankin juuri samaa reaktiota tästä muumitalosta. Toistaiseksi se on ollut leikeissä mukana, mutta rehellisesti sanottuna se oli minulle hieman pettymys kun kokosin sen. Kunhan A-muru vähän kasvaa niin ostetaan sitten se ihan oikea muumitalo. 🙂

Kaikkea ihanaa ja hyvää teidänkin perheelle! 🙂

Avatar

Vau mitkä juhlat! Olet huippu taitava leipoja ja juhlien järjestäjä! A-muru varmasti nautti juhlista 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä