Päivän sana: neutraali

Teksti
Olen monesti miettinyt, kumpi oli ensin muna vai kana – siis oikeesti. Vastausta tähän kysymykseen en ole kuitenkaan tähän ikään mennessä saanut, koska mietin kuinka se kana on voinut syntyä ilman munaa ja kuinka muna on voinut syntyä ilman sitä kanaa. Jos tiedätte vastauksen, kertokaa se ihmeessä minullekin, niin voin vihdoin kasvaa aikuiseksi! Olen miettinyt myös maailman menoa, mikä onkin sitten loputon suo, johon lopulta tunnun hukkuvani. En pysty lukemaan enää edes iltapäivälehtiä, koska jokaisella sivulla on kirjoitettu sodista, perhesurmista tai jylläävästä lamasta, joka ajaa ihmiset kodeistaan. Olen siirtynyt vallan viihdeuutisiin, koska mielenterveyteni ei kärsi (välttämättä) niin paljon lukiessani kuinka Cheek onoffaa rap-urallaan tai Suomen Kardashianeista Tuksuista.


Suomessa näytetään välillä oikein kunnolla, mistä SE kana pissii ennen sitä munan munimista ja sekin menee lopulta rikki. Markka meni, euro tuli ja talous suli – heh sehän rimmasi! Samaa sukupuolta olevien tasa-arvoisesta avioliittolaista tapellaan niin eduskunnassa kuin somessa ja sitten Facebook on täynnä raidallisia ihmisiä, jotka kuvittelevat, että he voivat siten aidosti vaikuttaa eduskunnan päätöksiin – raidallinen ihminen täällä moi! Samalla yritetään oikein kovasti tehdä lapsille, meidän tulevaisuudellemme,  Suomesta muka parempi paikka kasvaa ja elää muuttamalla liikennemerkkejä ja neuvolakortteja sukupuolineutraaleiksi. Hamepukuinen ukkeli Ruotsin tapaan ei kelpaisi liikennemerkkiin, mutta miten olisi sellainen silarimutsi täytetyillä huulilla Amerikan tapaan?! Uskon myös, että lapsetkin kasvavat varmasti niillä samanlaisilla kasvukäyrillä kuin aiemminkin, on se kortti josta niitä senttejä ja grammoja ihastellaan ja kauhistellaan sitten vaaleansininen tai vaaleanpunainen. Laittaisivat hei kasvukäyrät suoraan nettiin, täällähän on kaikki eikä ketään kiinnosta oletko mies, nainen tai sitten se kana!

Minun täytyy oikein kysyä, että mitä hittoa? Onko maailmassa oikeasti asiat niin hyvin, että ihmiset jaksavat jauhaa ja vääntää tällaisista asioista? Ihmisiä kuolee jatkuvasti maailmalla nälkään, sairauksiin ja sotiin ja täällä pikkuisessa Suomessa vedetään herneet molempiin sieraimiin ja syvälle siitä, kun kassatätiä täditellään tai ministeriä tytötellään! Jos sama linja jatkuu, kassatätiäkin sanotaan varmasti kohta lain pakotteella pelkäksi kassaksi – se vasta olisikin neutraalia ja tasa-arvoista!

♥: Selina

Kommentit

27 kommenttia
Avatar

Kiitos Susanna! Käyn kurkkaamassa! 🙂

Avatar

No joo! Vähän kans mietin, että liikenne on vaatinut viikonlopun aikanakin taas uhreja, että siihen ei auta sen suojatiehemmon uudelleenmaalaaminen…. että oikeita ongelmiakin olis. <3 mua muuten häiritsee ne raidalliset naamat kun niistä ei saa selvää 😀

Avatar

Hahaa, niin totta! 😀

Avatar

Olet todella hyvä kirjoittaja!! 🙂 Tosiasiaa huumoriilla höystettynä! Itse mietin tuota ihan samaa, että ihmiset jankkaa ja jauhaa aivan uskomattomista asioista. Näin terveydenhoitajana (mua ei saa kutsua neuvolantätiks, tai vien eduskuntaan… 😀 ) voin sanoa, että sillä neuvolakortin värillä ei ole paskan merkitystä! 😀

Avatar

Kiitos Anna! 🙂 Asiat voivat toki olla tärkeitä, varsinkin tasa-arvoasiat, mutta minua ärsyttää jankkaaminen.

Avatar

Ajattelin vastata tohon sun ensimmäiseen kysymykseen, tottakai kana tuli ensin. Muistan lukeneeni täältä että olet uskovainen ihminen, pitikö paikkaansa? 🙂 etkö usko siis Raamatun luomiskertomukseen? Eikö se nyt ole itsestään selvää, että Jumala loi kanan ja tälle lisääntymistavaksi muninmisen. Loihan hän ihmisetkin ihmisinä, eikä munasoluna ja siittiösoluna.. Näin minä uskon 😀 vaikka tämä ei nyt tainnut olla koko postauksen ydin, niin ajattelimpa takertua tuohon ensimmäiseen kysymykseen. Toivottavasti et pahastunut! 🙂

Avatar

Heh, toki olen ajatellut asiaa tuoltakin kannalta, mutta en osaa päättää siltikään! 😀 Enkä tietenkään pahastunut. 🙂

Avatar

Suomi on hieno maa =D hyvä teksti!

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Juuri eilen mieheni kanssa tästä asiasta keskusteltiin! Suomalaiset valittaa ihan liikaa ja turhista asioista. Muualla maailmassa asiat todellakin on paljon huonommin.. Musta tuntuu että eletään täällä herran kukkarossa ihan omissa kuplissamme. Miten sitä voisikaan nähdä ne todelliset ongelmat, jos koskaan ei poistu omalta mukavuusalueeltaan.

Hyvä kirjoitus! Näistä asiosta voisi jauhaa vaikka loputtomiin 😀 Mutta aina tulee joku jolla on asiat huonommin ku sulla tai sillä naapurin Sepolla. Voi huoh.

Avatar

Erittäin hyvä kommentti! Kiitos tästä! 🙂 Ja on totta että näistä asioista voisis jauhaa loputtomiin!

Avatar

Hei. Kiitos kirjoituksestasi. Minä olen uskovainen ihminen ja itsekin sitä mieltä, että asioista voi keskustella rauhallisesti: ei aina vihapuheella höystettynä. Ottaa mikä on hyvää ja jättää mikä on huonoa. Uskovaisena ihmisenä minullakin on oikeus mielipiteeseeni ja olen sitä mieltä että minusta kirkon tulisi pitäytyä Raamatun sanassa, mitä se opettaa.

Ja kyllä Suomessa on asiat liian hyvin, kun riidellään turhanpäiväisistä asioista. Miksi esimerkiksi neuvolakorttia ei voisi olla punaisen ja sinisen lisäksi sitä keltaista vaihtoehtona. Ukrainassa esimerkiksi on sota. Kyllä siinä oma itsekkyys unohtuu kun ajattelee niitä ihmisiä, jotka ovat kotinsa joutuneet jättämään ja joilla ei ole mitään. Tai kun tapaa itse ukrainalaisen ikätoverin ja keskustelee Ukrainan tilanteesta.. He eivät voi esimerkiksi tietää, mikä on totta mitä on lehdessä ja mikä ei.. Mut joo.. Siunausta ja kiitos hyvän mielen blogista ?

Avatar

Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä ja on tosiaan totta, että asioista voisi vääntää paljon vähemmän ja nekin resurssit voisi käyttää tärkeämpiin asioihin. Kiitos kommentistasi! 🙂 <3

Avatar

Jos ajatellaan evoluution näkökulmasta niin ensimmäinen nykykana on luonnollisesti ollut ensin muna 😉

Huippu postaus taas kerran! 🙂

Avatar

Heh! 😀 En osaa päättää tätä kysymystä uskonnon tai evoluution kautta! 😀

Kiva, että tykkäsit! 🙂

Avatar

Samaa olin tulossa kmmentoimaan! 🙂

Avatar

Minä en oikein käsitä tätä "eikö ole isompia ongelmia?" -itkua yleisellä tasolla. Tasa-arvoinen avioliitto tai sen puuttuminen on ongelma. Se asettaa ihmisiä eriarvoiseen asemaan ja sateenkaariperheiden lapset ovat myös nykyisen lain silmissä toisen luokan kansalaisen asemassa verrattuna heteroperheen lapsiin. Me voidaan vaikuttaa siihen, joten miksi emme pyrkisi vaikuttamaan.

Tekemällä vain yhden värisiä neuvolakortteja säästetään rahaa. Mitään muuta syytä muutokseen ei tarvita. Loska se kortin väri tosiaankin lapsen terveydelle yhdentekevä. Toisaalta on myös hyvä tiedostaa keskustelussa mukana vellovaan värikoodaamiseen ja sukupuoliroolittamiseen kohdistuvat ongelmat. Lapselle puhutaan tiedostamattomasti eri tavalla jos tämän oletetaan olevan poika (rohkea, reipas, pojat ei itke) tai tyttö (herkkä, kiltti, tytöt eivät ole raisuja). Eli ongelma ei ole itsessään väri vaan se mihin kaikki liittyy laajemmin. On epäreilua poikalasta kohtaan, kun hänelle ei sallita tunteiden koko skaalaa ja tytöt ovat muutakin kuin kilttejä ja tottelevaisia. Sanaa "neiti" käytetään haukkumasanana. Onko tyttäreni jotain vähempiarvoista ja häettävää sukupuolensa vuoksi?

Tämän lisäksi näiden pienemmän skaalan ongelmien (eli näiden, jotka eivät ole sotaa, nälänhätää ja massamurhia) tiedostaminen ei ole pois muusta. Todennäköisesti henkilö, joka puoltaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja haluaa lapsensa kasvavan vapaana ilmaisemaan itseään, on myös sellainen, jolla riittää kiinnostusta, empatiaa ja energiaa myös maailmanlaajuisten kriisien ratkaisuyrityksiin.

Avatar

Hei ja kiitos kommentistasi! Postauksen pointti ei ollut väheksyä mitään postauksessa olevia esimerkkejä, vaan se jatkuva vääntö niistä. Mikään ei ole koskaan hyvin, vaikka todellisuudessa asiat ovat paremmin kuin muualla. Olen itsekin allekirjoittanut kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, mutta en voi ymmärtää, että näinkin päivänselvästä asiasta tarvitsee vääntää näin kauan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämäkin vääntäminen on poissa muista resursseista.

Avatar

Hyvä kuulla, etten ole ainoa, joka tuota neutraaliusasiaa ihmettelee. Tää liikennemerkkihärdelli on jo kaiken huippu 😉
T. Nelliina

Avatar

Hahaaa sanos muuta! Petyn suuresti jos ei tule naishahmoa rinnoilla! ;D

Avatar

Heh, mä olen kans viime aikoina miettinyt, että kumpi oli ensin muna vai kana. Sitä miettiessä meinaa mennä loputkin mielenterveydestä 😀

Uutisia yritän olla lukematta. Mun mielenterveys ei kestä enää päidenkatkomista, kuolleita lapsia, raiskauksia, vanhusten ryöstöjä jne. Ahdistus on pahentunut sitä mukaa kuin lapseni on varttunut, ja lieka pidentynyt, melkein poistunut.

Ja kyllä. Ärsyttää kun turhista asioista ruvetaan mälläämään, ja laitetaan niihin rahaa. Samalla kun huononnetaan huonoasemaisten osaa roppakaupalla vielä huonommaksi. Eikä jotenkin enää kestä näitä räikeitä politikoiden palkannousuja ja johtajien veropakolaisuutta. Isoja etuuksia isoista tuloista nauttiville. Sun muuta. Masentavaa, ahdistavaa.

Avatar

Masentava on kyllä erittäin hyvin sanottu! Se kuvaa minunkin tunnettani tästä!

Avatar

Jumala loi kanan eka ;)t.päivi

Avatar

Pidän mielessä! 😉 Ehkä vielä joskus saan päätettyä! 😀

Avatar

Blogissani on sulle haaste.
kodinruhtinatar.blogspot.fi

Avatar

Meni vähän överiksi. Missä kuplassa sä elät? "Täynnä raidallisia ihmisiä, jotka luulevat voivansa vaikuttaa eduskunnan päätöksiin!" Jos näitä ihmisiä, jotka haluavat muutosta ja uskaltavat tuoda sen myös esiin, ei olisi, niin täällä ei varmaan olisi naisilla äänioikeutta, kuolemantuomio voisi olla laillista, lapsia saisi lyödä ja niin edelleen. Sä voisit varmaan kirjoittaa ihan suoraan, jos et satu olemaan tasa-arvoisen avioliittolain kannattaja, kun se johtopäätöksen tosta voi yksinkertaisesti vetää. Ja nitä, jotka on sun kanssa eri mieltä, voi siis vapaasti dissata? Halleluja!

Avatar

Oli tarkoitus julkaista tämä kommentti muiden odottavien kommenttien kanssa, kun olen kotona, mutta julkaisin sen vahingossa kännykkää kun käytän.

Olen pahoillani Annu, kun postaukseni ei ollut mieleesi. Johtopäätöksesi oli kuitenkin väärä – raidallinen ihminen täällä moi! Olen itseni raidoittamisen lisäksi "tahtonut" ihan täällä blogissa asti ja kirjoittanut kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Voit siis unohtaa väärän johtopäätöksesi.

Ja ei, postauksen tarkoitus ei ollut dissata ketään tai näitä postauksessa olevia esimerkkejä vaan postaus oli huumorilla säväytetty kannanotto asioiden jauhamiseen joka vie resursseja pois muista asioista.

Toivon sinulle kaikkea hyvää ja hieman itsehillintää kommentoimiseen. On totta että postaus on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, mutta olisit saanut vastauksen väitteisiisi lukemalla postauksen uudelleen huolella tai vaikka vain viimeisen kommentin.

Iloa syksyysi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä