Banaanikriisi

Teksti
”Tää maistuu samalta kuin viikon leirikoulun jälkeen repun pohjalta löytynyt banaani!”

Niin, miten tässä näin kävikään? Kaikki alkoi siitä, kun katsoin eilen kauhuissani hedelmälautastamme ja mietin miten ihmeessä meillä voikaan olla niin valtavasti banaaneja, jotka olivat hetkenä minä hyvänsä muuttumassa muutaman taloomme eksyneen banaanikärpäsen herkkuapajaksi? Katsoin banaaniläjää ja minuun iski suorastaan pakokauhu, kun ajattelin niitä valtavia banaaniplantaaseja ja upeita banaanipuita, joista sato korjataan, pakataan laatikoihin ja sitten banaanit matkustavat pitkän matkan tänne kylmään pohjolaan kohti meidän suomalaisten hedelmälautasia – mätänemään!

Aloin siis paniikissa loihtimaan päässäni Selinan speciaalia tutkimalla internetin ihmeellisestä maailmasta erilaisten banaanikakkujen reseptejä ja yhdistelemällä niitä mielivaltaisesti keskenään – nerokasta ja varmasti herkullista! Kun päänsisäinen resepti oli valmis, nappasin banaaniläjästä kolme banaania, ne tummimmat yksilöt, ja soseutin ne. Sitten sekoitin banaanimössöön muut ainekset summittaisessa järjestyksessä isossa kulhossa, maistoin taikinaa, lisäsin mausteita, sekoitin lisää ja maistoin taas. Lopulta sain aikaan herkullisen suklaisen banaanikakkutaikinan ja kaadoin taikinan anoppini ostamaan kakkuvuokaan ja nakkasin sen uuniin. Pian kotimme täyttyikin herkullisesta banaanikakun tuoksusta. Kun uuni piippasi kakun kypsyyden merkiksi, nostin sen hellalle jäähtymään ja lähdimme koko perhe ulos. Touhusimme ulkona lähes tunnin ja kun tulimme sisälle, oli aika kumota kakku ja maistattaa sitä Isimiehellä.

Isimies nappasikin innoissaan tumman suklaisen ruskean kakkupalan käteensä ja haukkasi siitä ennakkoluulottomasti palasen. Ehdin jo ajatella, että reseptini onnistui, kunnes näin hänen naamansa vääntyvän ja hän alkoi nauramaan! MITÄ!? Minun ei tarvinnut edes kysyä oliko kakkuni tosiaan noin pahaa ihmisen suussa, joka syö jopa lapsensa muussatut ruokajämät, kun Isimies jo kuvaili varsin elävästi kakkuni makua juuri sellaiseksi mitä inhosin partioleirin jälkeen: se äidin joka leirille pakkaama ja repun pohjalle unohtunut banaani. HYI!
Jos te haluatte tehdä elämäänne niinkin yksinkertaisesta asiasta extremeä kuin ylikypsät banaanit, niin tässä teille ohje.

Selinan viikon vanha repun pohjalle unohtunut banaani-banaanikakku:
 3 banaania
2 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
150g voita
loraus kuohukermaa
(Ripaus kanelia ja inkivääriä)
– Soseuta banaanit (ei mielellään niitä viikon vanhoja sieltä repun pohjalta!) ja sekoita banaanisose muiden ainesten kanssa keskenään.
 
– Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Kopsauta kakkuvuokaa, että taikina levittyy tasaisesti vuokaan.
 
– Paista banaanikakkua uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti ja nauti, jos tykkäät banaanista ja arvostat banaanikakkua (ja sen leipojaa)!

– Kakku on parasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Mainittakoon, että minusta tämä banaanikakku oli varsin hyvää pienen makustelun perusteella, eikä se maistunut lainkaan viikon vanhalta saati repun pohjalle unohtuneelta banaanilta, nih!

♥: Selina

Millaisia kokeilevia keittiökemistejä ja epäonnen leipureita ruutujen sieltä puolelta löytyy?

Ps. Banaaniteema jatkuu, koska kokkailemme tänään A-murun kanssa apinaevästä ja pakastan loput banaanit jäätelöä varten –  banaanikriisi on ohi!

Kommentit

28 kommenttia

Voi tuli! Meidän isimies pisti poskeensa aika ison osan herkusta alta aikayksikön 😀

Äh. Kännykkä hukkasi ekan viestin. Joka tapauksessa näyttää herkulta. Mä aikoinaan rakastuin New Yorkissa banaanileipään (kakun ja leivän risteymä) ja siihen käytän vanhat banaanit. Jossain vaiheessa voisin jakaa ohjeen blogissa, kun sain sen aikani kinuttuani leipurilta 🙂

Voi tiedän tunteen! 🙂 Kiva kun jaksoit kommentoida uudelleen!

Kiitos. Tämä kakku itseasiassa vähän paloi, mutta ei kukaan ole ainakaan huomannut mitään! 😀 Isimies ei tosin vieläkään välitä tästä kakusta. 😀

Laita ehdottomasti resepti! Täällä olis ainakin yksi innokas testaaja! 😉

Meillä ei yleensä jää banaaneja jäljelle, kun lapset syövät ne niin vikkelästi, mutta banaaninkuorista sen sijaan teemme kakkua, josta tulikin ihan hetkessä koko perheen suosikki. http://luomulaakso.fi/banaaninkuorikakku/

Resepteistä löytyy myös banaaninkuorisämpylät, http://luomulaakso.fi/hunajaiset-banaaninkuorisampylat/
jotka nekin katosivat leipäkorista aikamoisella vauhdilla. 🙂

Näiden reseptien (ja muutaman muun) myötä kuoret ovatkin tulleet osaksi arkea. Välillä kyllä harmittaa, että sitä perinteistä banaanikakkua ei pääse enää millään tekemään, kun kulahtaneita banaaneja ei vain hedelmäkulhoon ilmaannu! 😀 Ja tuo sinun kakkusi näyttää kyllä ihanan mehevältä!

Ihanan aurinkoista päivää. 🙂

En ole kuullutkaan banaaninkuorikakusta tai sämpylöistä! Mielenkiinto heräsi, heippa lähden heti kurkkimaan! 😉

Aurinkoa ja iloa sinnekin! 🙂

Banaanikakku on mun lemppari. Se on vaan niin hyvää. Omaan kakkuun en ole laittanut kaakaojauhetta. Täytyypä testata. Sä oot kyllä mahtava, kun jaksat leipoa ja kokata, vaikket itse voi syödä herkkuja. Onneksi teidän banaanikriisi on ohi.

Testaa ihmeessä, sopii todella hyvin. 🙂 Leivon mielelläni ja laitan ruokaa. Onneksi pystyn ottamaan pieniä makusteluita, eli maistelen ruokaa suussani ja syljen sitten pois. Saa siitä ainakin makua ja tämä kakku maistui minusta hyvältä. 🙂

Hahaa, voi banaanikriisiä! 😀 Sovaltaminen on kivaa, meillä jämäbanaanit menee aina smoothien tai rahkan joukkoon.

😀 Ongelmansa kullakin! ;D

Oi banaanikakku on niin hyvää <3 Pitääkin taas leipasta jos/kun jää banskuja syömäti 🙂

Leipase ihmeessä! 🙂

Näyttääpä hyvältä! 🙂 Itse tykkään tehdä banaanimuffineja, joihin tulee banaania, kananmunaa ja kaurahiutaleita. Toimii hyvin pieneen makeanhimoon ja myös neiti voi syödä niitä huoletta. Yleensä huomaankin, että Aada on syönyt suurimman osan muffineista ja minulle jää vain pari. 😀

Kiitti! 🙂 Oi pitääpä kokeilla, kiitos vinkistä! 🙂

Kakku näyttää kyllä hyvältä! 🙂 Meilläkin oli jokunen aika sitten myös rusehtavia banaaneja ja leivottiin niistä muffinsseja, niistä tuli kyllä ihan kamalia :'DD

Kiitos! 🙂 Hahaa, voi ei! 😀

Hahah, kunnon kriisi! Hyvältä näyttää sun banaanikakku, pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla laittaa kaakaojauhetta. Mies on monesti pyytäny mua leipomaan banaanikakkua. 😀 Mulla on kyllä banaanipiirakan ohje, johon tulee kanelia, mut tää pääsee seuraavan kerran testiin kun banaanikriisi koittaa 😉

Voi kyllä! 😀 Kannattaa kokeilla ehdottomasti! 😉

Herkullisen näköinen kakku! Onneksi banaanikriisi selätetty! Meillä syksyllä häädettiin banaanikärpäsiä, joita muutamia oli keittiössä. Jätimme banaanitkin kauppaan..Kohta voisi taas ostaa. Niin kätevä välipala, puuron päälle tai vaikkapa kakkuun.

Kiitos! 😉 Banskut ovat yllättävän monikäyttöisiä. 🙂

Voi isimies minkä teit! Ei vaan… Minä saan usein oksetuskohtauksen syödessäni tietyn makuista punaista karamellia.. Muistelisin syöneeni muksuna yhtä pahaa antibioottia 🙂
Muksaa kokeiluaikaa sinne!

NO NIINPÄ! 😀

Itselläni on antibiootista sama kokemus!

Hiphei,täähän tuli just sopivaan saumaan,kun just tänään tuskailin meidänKIN ylikypsyneitä banaaneja! Eikun vaan kokeilee heti huomenna töiden jälkeen :3

Hei hyvä juttu! Tuu sitten kertomaan tuliko hyviä! 🙂

Näyttää hyvältä tuo kakku!
Meillä on myös herkku vanhoille banaaneille. Meinaan banaani-lätyt. Niin helppoja tehä. 1 banaani ja 2 kananmunaa ja pannulle lättyinä. 🙂 Halutessaa voi laittaa kanelia tms maustetta sekaan. Itelle nää ei maistu, mutta Jirppa vetää iha himoonsa näitä, samoin mun 8-vuotiaalle pikkuveljelle maistu. Kannattanee kokeilla. 🙂 Nopee ja helppo. Molemmat vaa kippoon ja muussaa ja sekottaa. avot! valmis 😀

Kiitti! 🙂

Oi pitääpä kokeilla tuollaistakin tapaa tuhota ylimääräiset banaanit! 🙂 Kiitos!

Hah voi ei 😀 hyvällehän tuo näyttää ja kuulostaa! Täytyy kokeilla 🙂

Toi on varmasti hyvän makusta, näyttää jo niin hyvältä ! Nam 🙂

Oli kuulemma hyvää…siis Avustajan ja siskon mielestä! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä