”Sitten minä annan pupuni sille pikkuveljelle!”

Teksti
Perheeseemme on rantautunut aivan uudenlainen vauvakuume, tai sen eräänlainen alalaji, taaperon vauvakuume. A-muru on puhunut viime aikoina paljon vauvasta, nimenomaan pikkuveljestä, joka kasvaa äidin masussa. Hän kertoo tarkasti millä leluilla pikkuveli saisi leikkiä ja kuinka antaisin vauvalle tissimaitoa. A-muru on myös luvannut auttaa vauvan hoidossa tuomalla vaippoja, mutta pyllyyn hän ei kuulemma koskisi.

Perheeseemme syntyi kesällä toinen serkkuvauva ja kolmas on syntymässä hetkenä minä hyvänsä.
Uskonkin, että tämä vauvojen vallankumous on saanut A-murun hoivavietin
käynnistymään. Vauvanuket eivät ole enää vain leikkihuoneen nurkassa
pölyttymässä, vaan niitä hoidetaan ja hoivataan useita kertoja päivässä. Ne ovat myös saaneet vaunulenkkejä Brion nukenvaunuilla,
jolloin jokaisen aikuisen pitää ymmärtää pitää suunsa kiinni vauvojen
nukkuessa rauhallisesti päiväuniaan. Myös kaupassa tai kaupungilla
ihastellaan pikkuisia tuhisevia vauvoja ja itkevät vauvat saavat
A-murunkin surulliseksi: ”Äiti, miksi vauva itkee?”.

A-muru on
ollut äärimmäisen empaattinen aina vauva-ajan sydäntä särkevästä
myötätuntoitkusta tämän päivän isin pään hellää silitykseen migreenin
aikana. Uskonkin, että A-murusta on kasvamassa toisia ihmisiä kunnioittava ja rakastava
aikuinen.

”Äiti saanhan minä pikkuveljen, saanhan?”
Tämä kysymys on kaikunut korvissani viime aikoina usein ja minusta se on todella hellyyttävää – hän todella haluaisi pikkuveljen! Toistaiseksi A-muru saa kuitenkin tyytyä vauvanukkeihin ja pienten serkkuvauvojen hoitamiseen, mutta silti voi miten toivonkaan, että A-murun toive toteutuisi vielä joskus! ♥

Mutta hei, eihän tätä tarvitse kamalasti ihmetellä! Ovathan vauvat niin mielettömän suloisia, kun ne ovat käpertyneet pienelle myttyrälle samalla tuhisten ja hamuten tuttia. Voi niitä pieniä vaatteita ja suloisia pieniä varpaita….niin ja se vauvan tuoksu! Saisiko sitä säilöttyä pulloon silleen ihan muuten vain nuuhkuteltavaksi? Tarttuuhan se vauvakuume vähemmästäkin!

♥: Selina

Onko teillä kokemusta taaperon vauvakuumeesta?

Ps. Mitä pidätte blogin uudesta bannerista? 

Kommentit

38 kommenttia
Avatar

♥ Ihana sinä, kiitos! :')

Avatar

Ihana pieni! <3 Meillä myös neiti koko ajan hoitelee vauvojaan ja työntelee pikku kärreissä 🙂

Avatar

♥ Oi ihana!

Avatar

Ihana A-muru!<3 Ja oikein kiva banneri!:)

Avatar

♥ Kiitos!

Avatar

Kiva ja selkeä banneri 🙂 vähän ohi aiheen, mutta sujuiko sun raskaus a-murun kohdalla hyvin? Anteeksi jos on liian henkilökohtainen kysymys. Mietin vain miten (miten nyt sanon etten kuulosta tökeröltä!!) vaikuttaa kun on liikuntarajoitteinen.

Meillä ei oo vauvakuume onneksi vielä lapsiin(kaan) iskenyt 😀

Avatar

Kiitos! 🙂

Tietenkin saa kysyä! Ja et kuulostanut tökeröltä ollenkaan! 🙂 Mun raskaus sujui oikein hyvin. Raskausvatsa jäi pienehköksi, joten se helpotti paljon raskausajan liikkumista pyörätuolilla. Panikoin kyllä, että miten mahdun tuoliini jos painoa tulee paljon. 🙂 Olen kirjoittanu A-murun raskausajast blogiin muutaman postauksen. Tässä linkki 🙂

Avatar

Voi ihana A-muru!
Kyllä se vain vaikuttaa noihin taaperoihin kun lähipiiriin syntyy vauvoja. Näin kävi meilläkin. Kun siskoni synnytti toisen poikansa toukokuussa oli meidän neiti hyvin kiinnostunut vauvasta. Vieläkin serkkupoikaa halutaan silittää ja halailla kovasti. Jos vauva on kaukalossa, käy neiti hellästi heijaamassa sitä ja sanoo "ei mitään hätää". Serkkupoika on kova hymyilemään ja silloin Senni toteaa "ei ikke, ei taavii tuttia". Senni haluaa olla mahdollisimman lähellä vauvaa, leikkimatollekin hän änkee aivan kiinni vauvaan. Onneks hän on varsin hellä otteissaan, mutta kyllä saa olla silmä tarkkana ettei hän vahingossa vaikka huitaise vauvaa.
Kotona taaperomme ei pode vauvakuumetta, sen sijaan hän taantuu välillä itse vauvaksi. Kun serkkupoika oli aivan pieni, Sennillä oli tapana mennä sängylle makaamaan, mennä kippuraan ja pitää sellaista vauvanöninää/kitinää. Nykyäänkin Senni saattaa vaikka pukemisen yhteydessä heittäytyä makuulteen ja sanoo olevansa vauva.
Nukkeja meilläkin hoivataan päivittäin ja ne saavat tittimaitoa pullosta. 😀

Uusi bannerisi on kiva, ihanan simppeli. 🙂

Avatar

Voooiii!! Ihana Senni! ♥ Meillä muuten vauvattaa myös aina välillä! 😀

Avatar

Ja kiitos! 🙂

Avatar

Ihana A-muru. Toivotaan että toive käy joskus toteen.♥
Uusi banneri on tosi kiva. 🙂

Avatar

Toivotaan! ♥

Kiitos! 🙂

Avatar

Tosi kiva banneri ja voi A-murua, ihana!

Avatar

Kiitos Nelli! 🙂

Avatar

Huomasinkin heti uuden kivan bannerin 🙂 meidän 4vee kyselee jatkuvasti että koska se meidän uusi vauva tulee 😀 en siis ole raskaana. Ihanaa että haluaisi toisenkin kerran isoveliksi, ei pikkuveli siis koko ajan olekkaan vain häiriöksi ;D

Avatar

Hei kiva kuulla, että muillakin on samaa! 🙂

Avatar

kiva banneri!:)

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Heips, uusi lukija ilmoittautuu. Löysin tännne Piritan These are the days-blogin kautta ja koukutuin heti.
Meillä 3-vuotias poika potee vauvakuumetta. Kuulemma hän voi auttaa hoitamisessa, antaa maitoa ja ruokaa ja silittää ja sitten vauvasta kasvaa hänelle isoveli. 😉

Avatar

Hei Suvi ja tervetuloa! Piritan blogi on ihana, kiva kun kerroit mitä kautta löysit tänne! 🙂

Mukava kuulla että teilläkin on samaa – saan vertaistukea! 😉

Avatar

Hahaa ja nyt vasta huomasin tuon, "vauvasta kasvaa hänelle isoveli!" 😀 Meidän A puhuu kans aina, että sitten kun hän muuttuu taas vauvaksi hän haluaa tuttipullosta maitoa! 😉

Avatar

Voi mikä ihana pieni ♡ Toivottavasti joskus A saa itselleen sisaruksen ♡ Ja upea banneri!

Avatar

Kiitos! 🙂
Toivotaan, että A-murun toive toteutuu! 🙂 ♥

Avatar

Voooi onpa suloista!! Ihana muru <3

Avatar

Avatar

Ihana A muru:)Meillä kuusi vuotias esikoinen sai pikkuveljen helmikuussa ja tykkää kovasti pikkuveljestä mutta ei ole noin ihanan äidillinen kuin tytöt tuntuvat olevan;)Paini kaveriksi haluaisi pikkuveljen eniten:)

Avatar

Ihanaa! 🙂

Avatar

Täälläkin on taaperon vauvakuume! Ellu on keväästä asti haaveillut siskosta, ihmekös tuo, kun puolentoista vuoden sisällä syntyy Ellun kaveriperheisiin neljä pikkuSISKOA. Äidin sydäntä vähän särkee kuunnella toisen toiveita…

Avatar

Kieltämättä sama tunne täälläkin. :/

Avatar

Banneri on kiva! Ja ihana postaus <3 vaikkei juuri kokemusta taaperon vauvakuumeesta ole

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Voi A-muru,mikä täydellinen hoivaaja!♡ Tästä postauksesta tuli niin hyvä mieli. Meillä Alex hoitaa kettuja (siis sellasia Ikean pehmoleluja) ihan urakalla. Kylvettää,syöttää ja vie potalle. Tulisiko meille sitten joskus vielä lisää pikkukettuja? 😀

Avatar

A-muru on! ♥ Kiva että tykkäsit postauksesta. 🙂

Ja siellä myös ihana ja huolehtiva hoitaja! ♥ Pikkuketut kuulostaa hyvältä! 😉

Avatar

Voi pikkuinen<3 Meillä ollaan kovia hoitamaan vauva nukkea ja silittelemään äidin masua, mutta ei vielä taida meidän neiti olla ihan kartalla siitä, että ihan oikeasti hänestä on tulossa isosisko.

Banneri on kauniin yksinkertainen 🙂

Avatar

♥ Oi ihana!

Kiva että tykkäät!

Avatar

Muistan itse lapsena toivoneeni sisarusta enemmän kuin mitään muuta. Kovasti yritin äitiä kannustaa vauvan tekemiseen ja suunnittelin miten vauvaa hoidettaisiin ym. Voi vain kuvitella miltä äitistä on tuntunut kun meikäläisen "nyt te voisitte isän kanssa tehdä sen siskon"-tyyppisiä kommentteja on tullut ovista ja ikkunoista. Sisar jäi kuitenkin saamatta 😀

Avatar

Voi ei! 😀 Uskon, että äitisi osasi ottaa huumorilla. ♥ Voi silti kuvitella A-murun tekevän samaa! 😉

Avatar

Voi miten suloista 🙂 A-murusta tulee kuten äidistään, sydämellinen ihminen! <3 Toi banneri on hieno 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä