Pyhäinpäivä

Teksti
Näin  yön pikkutunneilla on hyvä aika alkaa hiljentymään alkavaan pyhäinpäivään. Aamun sarastus on vielä kaukana ja on aivan hiljasta. Hiljaisuus tuntuu hyvältä ja se saa minut rentoutumaan, samoin kuin hämärä olohuone, joka saa valoa enää vain tietokoneen näytöstä ja edessäni lattialla ja takan reunalla lepattavista kynttilöistä.

Sytytin tänään nämä kynttilät isovanhempieni muistolle. Muistelen kynttilän liekin lepattaessa lapsuuttani isovanhempieni kanssa. Meillä oli aina mukavaa yhdessä. Muistan, kuinka pappa odotti aina aamuvarhaisesta asti keittiön ikkunan luona perheemme saapumista, eikä suostunut menemään edes levähtämään ennen kun näki automme tutulla mummulan ajotiellä, jota ympyröi molemmin puoli vankat koivut. Onkohan koivukuja vielä paikoillaan mummulassa, jota ei enää ole kuin muistoissamme? Muistelen tietenkin myös mummua, joka oli aina kaikille niin hyvä. Hän piti lähimmäisistään aina parempaa huolta kuin itsestään ja teki maailman parasta lihakeittoa. Voi kun vielä joskus saisin maistaa sitä! Muistelen retkiämme lähimetsän isolle kivelle ja meillä oli eväinä itsetehtyä simaa ja munkkeja, vaikka ei ollut edes vappu – sellainen mummu oli, aina järjestämässä lastenlapsilleen mukavia yllätyksiä! Sytytin kynttilät myös Isimiehen isovanhemmille, joista ehdin tavata vain mummon. Mummo oli upea ihminen, todella herkkä loukkaantumaan, mutta silti lämmin ja herttainen. Aina kun menimme Isimiehen kanssa mummon luo kylään, hän kattoi pöytään vihreät juomalasit ja sitten juttelimme. Nämä juomalasit taisivat olla erityiset, koska niistä sai juoda vain vieraat. Nyt niistä samoista vihreistä juomalaseista A-muru saa juoda mehunsa omassa mummolassaan omien isovanhempiensa kanssa. Elämä jatkuu.

Kuolemaa pidetään pelottavana asiana, mutta mielestäni se voi olla kaikessa lopullisuudessaan tietyissä tapauksissa myös lohdullinen. Se
aiheuttaa surua, mutta tuo myös helpotuksen, kun läheisen kärsimys päättyy ja hän saa lopullisen rauhan. Suru läheisen menetyksestä on aina kamala, mutta vaikka menetetty ihminen ei olekaan enää läsnä elämässämme, hän säilyy silti ikuisesti muistoissamme ja sen muiston vaaliminen onkin meidän jäljelle jääneiden tärkein tehtävä niin kauan, kunnes meistäkin on jäljellä enää vain muisto.

Kuolema on ehkä lopullista, mutta muistot ovat ikuisia. Vaalikaa ja rakastakaa niitä! Muistelkaa tänä pyhäinpäivänä edesmenneisiin läheisiinne liittyviä hyviä ja iloisia muistoja. Muistelkaa mitä kaikkea mukavaa teitte heidän eläessään. Sanoivatko he kenties jotain hassua tai koitteko te jotain erityistä yhdessä? Kaikki ne hyvät muistot kannattelevat teitä kunnes jonain päivänä tapaatte jälleen. 
Rauhallista pyhäinpäivää kaikille! ♥

 

♥: Selina

Kommentit

26 kommenttia

Kiitos Nea! <3 <3 <3

Vau, ihanasti kirjoitettu <3
-annina

Kiitos! <3

Kauniisti kirjoitettu postaus! <3

<3 Kiitos!

Kiitos samoin sinulle! Kaunis kirjoitus kauniina kuvineen.

Kiitos! <3

Ihana postaus! Kauniisti kirjoitettu ja hienoja ajatuksia! Ja tunnelmalliset kuvat<3

Kiitos noora! <3

kaunis postaus <3

Kiitos! <3

Niin kaunis postaus, monesti ihan herkistyn kun luen ja alan itkemään 🙁 <3 Ja nää kuvatki, niin ihana postaus..! Elämä on niin kaunis ja arvokas asia, aina en osaa sitä arvostaa, mutta onneksi silti useimmiten 🙂

Voi älä itke! <3 Ihana olet!

Kirjoitit kauniisti.
Oma kuolema kävi lähellä, siksi tämä oli jotenkin rankkaa lukea. Enpä osaa sanoa muuta. Huh, onneksi ollaan hengissä.

Kiitos! <3

Varmasti on rankkaa käydä näitä asioita läpi nyt. Onneksi selvisit <3

Kaunis postaus! Jälleennäkemisen toivo antaa voimia muistella läheisiä hymyillen 🙂
Ihanaa viikonloppua!

<3 Kiitos! Toivottavasti sinullakin oli ihana viikonloppu!

*niisk* <3 kauniisti kirjoitettu jälleen <3 <3 ihana olet ja ihania muistoja sinulla <3

<3 Kiitos, ihana olet!

Aivan ihana kaunis kirjoitus! Onneksi meillä kaikilla on rakkaita muistoja pois nukkuneista läheisistämme. Näin he jatkavat elämää heitä rakastaneiden sydämissä.

Kiitos Peppilotta! <3

Oi miten kauniisti kirjoitettu <3 niiskis <3

Kiitos ihana! <3

Kaunis kirjoitus ♡♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä