Kun äiti kelaa 7.11.2015
TEKSTI Selina

Kun lapsen sängystä herää hirviö

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Seesteinen päiväuniaika, se taaperoperheen päivän lepohetki. Avustaja pitää taukoaan alakerrassa ja minä makoilen raukeana sängyssäni kuunnellen pikkusängystä kantautuvaa maailman suloisinta unituhinaa…no okei, kuuntelen aina päikkäriaikaan Spotia kuulokkeilla, mutta silti lapsen päiväuniaika on ihana pieni arjen pysähtymishetki! Tämä hetki kestää perheessämme yleensä tunnista kolmeen tuntiin ja siinä ehtii oikein hyvin nollata ajatukset kauas uhmatuhman aivan hetki sitten lounaalla tapahtuneesta ruoan sylkemisestä ja nakkelusta, kaupassa karkailusta ja epäonnistuneesta peltileivästä – ZEN, syvä huokaus ja rentoutus! 
Kaikki ilo ja autuus päättyy kuitenkin aikanaan, niinhän se aina menee! 
 

Olin eilen jostain syystä hurjan väsynyt ja ummistin itsekin silmäni A-murun nukahtaessa päiväunille. Heräsin kuitenkin yllättäen siihen, kun takkutukkainen hirviö huusi sänkyni vieressä ja arvasin, että taas sitä mennään! Hirviö ei suostunut tulemaan kanssani alakertaan, vaan jäi yksin huutamaan yläkertaan pitkäksi aikaa. Lopulta, kun hirviö tuli alakertaan alkoi huuto, koska se oli unohtanut pupunsa sänkyyn ja samassa huuto muuttui kirkumiseksi, kun en ehtinyt juuri sillä hirviösekunnilla sitä sieltä hakemaan. Hirviö huusi, räyhäsi, kiljui ja itki räkäkupla nenässään olohuoneen lattialla maaten, potkien ja riuhtoen raajojaan. Syli ei tietenkään hirviölle kelvannut eikä myöskään lohdutus, vaan hirviö ryntäsi yllättäen tyttärelleni kuuluvaan
huoneeseen dramaattisin elkein itkien ja huutaen. Lopulta
huuto ja itku kuitenkin loppuivat ja kuulin jo tutulla äänellä hennon pyynnön viereltäni: ”Äiti syliin!”, ja niin rakas A-muru käpertyi kainalooni. Silittelin hänen itkemisestä ja riehumisesta
hionneita hiuksiaan ja puikkasin suukon hänen kuumalle otsalleen. Menihän siinä
taas 20 minuuttia, mutta hirviö oli nyt poissa! En kuitenkaan uskaltanut
liikkua saati sanoa mitään, ettei se vaan palaisi takaisin…

♥: Selina

 

Herääkö teilläkin hirviöitä päiväunien jälkeen?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (25)

Meillä taapero herää kyllä yleensä iloisena ja aurinkoisena. Sen sijaan välillä on niitä päiviä kun mikään ei tunnu olevan neidistä hyvin ja kaikki harmittaa ja nenään vedetään kourallinen herneitä. Meidän uhmatuhmalla kiukkuaminen ja raivoaminen saattaa kestää kaksikin tuntia putkeen! Silloin ei mikään auta, ei syli, ei harhautus, ei komentaminen, ei niin mikään. Niinä päivinä äidistäkin tuntuu että pää hajoaa. 😉 Onneksi noita todella hankalia päiviä on nykyään vähemmän. 🙂

1 vastaus

Meilläkin toisinaan sängystä nousee päikkäreiden jälkeen joku hirviö Helmin sijaan. Sillon ei halit eikä pusuttelut auta vaan kivempaa on makaa lattialla ja potkia seinää. Voihan uhma sanon minä! 😀

1 vastaus

VOIHAN UHMA! Sepä! 😀

1 vastaus

haha kuulostaa.. tutulta 😀 meillä viisvuotias on välillä äärimmäisen temperamenttinen, kerran se karju suoraa huutoo ja pomppi penkillä lähemmäs puoli tuntia kun äiti erehty sanomaan ääneen et laittaa myytiin neidin pieneksi jääneitä vaatteita ja sehän ei tyypille sopinut koska "ne on mun rakkaita vaatteita ja niitä ei saa myidä eieiei!" ja silloin ei auta kanskaan mikään vaan kaikista syliin pyytämisestä yms nostetaan Kahta kauheempi mekkala. 😀 mut osaa nää pienet olla ihaniakin, eilen kun tulin kotikotiin kämpältä niin pienimmät oli kun takiaisia mus kiinni ja nuorinki halus nukkua yön mun kainalos<3

1 vastaus

Voi ei! Ihana yökaveri sinulla! <3

1 vastaus

Niin tuttua!! Yleensä se hirviö saapuu jo yön aikana meille…

1 vastaus

Hei, en ole yksin hirviölapseni kanssa! 😀

1 vastaus

Tiedän, mitä tarkoitat! Ampiainen surisee meilläkin aika-ajoin! Mutta onneksi pikku kulta palaa aina <3

1 vastaus

No se! <3

1 vastaus

No todellakin herää. Ja tällä viikolla tuo hirviö on yllättänyt ihan milloin vaan, ihan samallaiset raivat meillä, ja esiintyy päivässä 2-6 kertaa. Tosin toisinaan kestää melkein tunnin. Luulenpa että neidin lääkitys ei ole taaskaan kohdillaan.. Tai sitten on vaan alkanut super uhma!

1 vastaus

Huh huh, miten jaksat? 😀 Uhma ei ole kivaa enää! 😀

1 vastaus

Minä vielä odottelen sitä pahinta tuhmauhmaa, taitaa mennä vielä pari vuotta, mitähän se pojan kanssa mahtaa olla?! 😮 😀

1 vastaus

Pidän peukkuja ettei teidän poika ala uhmailemaan kamalasti! 🙂

1 vastaus

Minä en muista että meidän kuus vuotiaalla olis ollu tuommoista mutta hänellä ovatkin sitten siirtymätilanteet pitkään tosi vaikeita olleet.Nyt otettiin käyttöön tavoite vuori metodi jospa se helpottaisi..kahdeksankuukaudenikäinen kyllä osaa jo suuttua jos ei saa jotain että voimakastahtoinen kaveri tulossa on:)

1 vastaus

Pidän peukkuja että metodi toimii! 🙂

1 vastaus

Täällä löytyy yks..! Nimittäin minä 😀 Mä oon kuulemma ollu lapsena jo aamulla kuin ampiainen jos äiti on herännyt ennen mua. Ja päikkäreiltä herätessä oon ollu ihan hirvee 😀 Ja oon kyllä nykyäänki vähän äksy jos mä herään vikana 😀 Mini kans huutaa kuin leijona kun herää päikkäreiltä ja kestää noin puoli tuntia. Mut hän kyllä herää myös yöllä about tunnin välein ja sama huuto… krooooh… pyyhh… 🙂

Btw. Kakku onnistui!! Meidän kaupoista en enää niitä aineksia löytänyt ja meni hermot ja ajattelin et ihan sama. No on se joo tekijänsä näköinen, mut ajatus on tärkein 😀 Oon nyt seuraillu sitä kun laitoin flora vispi + rasvaton maitorahka siihen pohjalle ja sen päälle sen sokerimassan niin ei oo vielä sulanu kerma eikä massa. Tein joskus kolmen aikaan sen. Hope so ei sulais…! Mut olipa hassua ainetta käsitellä se massa 🙂

1 vastaus

Hahaaa! REPS! 😀 Ihana sinä! <3

Täytyy kyllä kysyä miten jaksat jos herätyksiä on noin tiheään yöllä – supernainen!

Mahtavaa että kakku onnistui!! 🙂

1 vastaus

Kuinka sattuikin! Viimeaikoina on meilläkin noussut päiväunilta pieni kiukkupeikko. Aikansa se ottaa ennenkun jatkaa matkaansa jonkun toisen päiväunilta heräävän pikkuisen luo. Huh 😀
•Annina

1 vastaus

Voi ei! 😀

1 vastaus

Yleensä päiväunilta herätään kiltisti, mut väsyneenä Jaajo on välillä ihan pikku hirviö . Miehelle totesin yks päivä et miten se oma lapsi voi olla niin suloinen , vaikka huutaa pää punaisena 😀 söpö mut kauhee ääni:D Jaajo nimittäin kiljuu!

1 vastaus

Niin totta! 😀

1 vastaus

Nukkuisi edes päiväunia ;D Välilä kyllä kun on autoon nukahtanut ja joutuu herättämään niin Ava on kunnon unimonsteri joka huutaa ja itkee ja kaikki on päin honkia, mutta rauhoittuu kyllä siitä sitten. Yks päivä lähettiin kauppaan neljältä, Ava nukahti autoon joten kävin yksin nopeasti kun Anni jäi lasten kanssa autoon, tultiin viideltä takas kotiin ja Ava paineli omaan sänkyyn, eikä me saatu sitä hereille enään 😀 Heräsi sitten seuraavana aamuna ;D

1 vastaus

Voi ei, teilläkö on jäänyt päikkärit pois! Aikamoiset unenlahjat neidillä jos nukahti viideltä illalla ja veteli aamuun asti! 😀

1 vastaus

Meillä taapero herää kyllä yleensä iloisena ja aurinkoisena. Sen sijaan välillä on niitä päiviä kun mikään ei tunnu olevan neidistä hyvin ja kaikki harmittaa ja nenään vedetään kourallinen herneitä. Meidän uhmatuhmalla kiukkuaminen ja raivoaminen saattaa kestää kaksikin tuntia putkeen! Silloin ei mikään auta, ei syli, ei harhautus, ei komentaminen, ei niin mikään. Niinä päivinä äidistäkin tuntuu että pää hajoaa. 😉 Onneksi noita todella hankalia päiviä on nykyään vähemmän. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Olen täällä. ✨

Blogiin on tulossa postaus, tai oikeastaan kaksi, siitä mitä minulle kuuluu ja mitä kaikkea lähiviikkoina tulee tapahtumaan.

Tulevat viikot eivät ole ihan sitä, mitä odotin, mutta toivoa on, koska en olisi muuten saanut neurokirurgiltani kahta vaihtoehtoa, joista toisesta voin saada apua kipuihini.

Jotkut eivät saa yhtään vaihtoehtoa. Koskaan. Joidenkin pitää vain opetella elämään sairauden kanssa ilman toivoa paremmasta.

Olen siis kiitollinen näistä kahdesta vaihtoehdostani, vaikka samalla ihan kamalan peloissani.

#kunäitikelaablogi #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #crps #dystonia #kipu #pain #spoonie

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: