Kun äiti kelaa 19.11.2015
TEKSTI Selina

Lapsen oikeuksien päivänä leivotaan, askarrellaan ja rakastetaan!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Tänään vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään kaikkialla maailmassa 20.
marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Päivän tarkoitus on tuoda esille
lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin
liittyvistä asioista. Lapsen oikeuksien päivällä on vuosittain vaihtuva teema ja tänä vuonna teemana on lapsiperheiden köyhyys. Suomessa yli 100 000 lasta elää pienituloisissa kotitalouksissa ja yksinhuoltajaperheissä pienituloisuus on lähes kolminkertainen. Köyhyys vaikuttaa luonnollisesti lapsen elämään. Se voi aiheuttaa lapselle esimerkiksi häpeää ja lisätä siten mielenterveysongelmien ja syrjäytymisen riskiä. Köyhyys satuttaa lasta, joten allekirjoittakaa tekin vetoomus lasten paremman lapsuuden puolesta. Vetoomukseen pääsette tästä.

Tiesittekö, että voitte kunnioittaa lapsen oikeuksien päivää myös liputtamalla? Sisäministeriö on suosittanut tänäkin vuonna yleistä liputusta kaikille kansalaisille ja määrännyt valtion virastot ja laitokset nostamaan liput salkoon lasten kunniaksi. Arvostakaa tekin tätä päivää ja liputtakaa lapsen oikeuksien päivän kunniaksi!

http://www.mll.fi/mll/lastenoikeudet/lapsen-oikeuksien-paiva/
Kuva: MLL

Perheemme juhli lapsen oikeuksien päivää jo eilen ennakkoon A-murun lempipuuhilla. Kun pieni kerholainen tuli kotiin, keittiössä odottikin jo sopivasti kohonnut pullataikina ja askarteluvälineet herkuttelua ja päivän teeman mukaista askartelua varten. A-muru oli todella ilahtunut yllätyksestä ja kävimmekin heti hommiin!

Koska meillä ei ole lipputankoa, askartelimme A-murun kanssa oman Suomen lipun, jonka toiselle puolelle A-muru piirsi kuvansa päivän teemaa ajatellen.

”Tämä on minun lippuni ja minä tyttään siitä!”
Askartelu- ja leivontahetken jälkeen tuore ja vielä lämmin korvapuusti maistui A-murun mielestä maailman parhaimmalle!
Hyvää lapsen oikeuksien päivää ihanimmalle ja rakkaimmalle A-murulle ja kaikille lapsille ympäri maailmaa! ♥

♥: Selina

Juhlistatteko te jotenkin lapsen oikeuksien päivää?
Ps. Muistakaa A-murun heittämä haaste – kysykää! Muistutan myös mahdollisuudesta voittaa hyväntekeväisyyskalenteri – osallistukaa arvontaan, jolla on hyvä tarkoitus! 😉
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (28)

Ahaa, vastaus ei siis aina olekaan lisää rasvaa 😀

1 vastaus

Ihana pikku leipuri!

1 vastaus

A-muru on! <3

1 vastaus

Nam, tuoretta pullaa!

Täytyy varmaan lasten oikeuksien päivän kunniaksi käydä eskarilaisen päiväkotipäivän jälkeen lasten kanssa kahvilla ja "vihveellä pullalla", kuten meidän A totesi ollessaan pieni, kun vihreä ja punainen meni vielä sekaisin. Kyseessä siis on tietysti berliininmunkki. 🙂 Täytyypä myös puuhailla lasten kanssa jotain kivaa, mitä haluaisivat tehdä. Uimahallireissu tai sisäleikkipuisto olisi varmaankin aika mieluisia juttuja. Ihana, kun tästä tärkeästä päivästä muistutit! 🙂

1 vastaus

Meillä tuoksui tuore pulla vielä pitkään! Oi että rakastan sitä tuoksua! 🙂

Oi toivottavasti vihveet pullat maistuivat koko perheelle ja teillä oli mukava päivä! 🙂 <3

1 vastaus

Ps. A-muru kutsuu berliininmunkkeja pinkkipulliksi! 😀

1 vastaus

Oi ihanaa kun muistutit! Kiitos <3
Tänään mennäänkin lasten ehdoilla <3

1 vastaus

Ole hyvä! Toivottavasti vietitte mukavan lapsen oikeuksien päivä! <3

1 vastaus

Ihanaa Lasten oikeuksien päivää, A-muru! ♡

Me ollaan mummilla, joten Ellu hellitellään tänään ihan pilalle. 😀 Ja tänään mennään myös perheen kesken Touhutaloon (sisäleikkipuisto), eli paljon hauskaa on luvassa, vaikka ei varsinaisesti Lasten oikeuksien päivän juhlimista valmisteltukaan.

Mutta tämähän on hyvä syy ostaa tänään vaikka jätskit…. ;D

1 vastaus

A-muru kiittää! <3

Ihanalta kuulostaa! Mummilat on parhaita paikkoja viettää tällaista juhlapäivää! 😉

1 vastaus

Ihana pieni askartelija ♡♤

1 vastaus

<3

1 vastaus

Ihana A ♡ Täytyypäs itsekin tehdä tänään lastenkanssa jotain superkivaa, taidetaan rakentaa iso maja olkkariin ja leipoa!

1 vastaus

A on! <3 Toivottavasti teillä oli mukava päivä eilen!

1 vastaus

ihana idea 🙂 apua nyt alko nii tekee mieli pullaa.. oikee tollasia tuoreita korvapuusteja nam. 🙂

1 vastaus

Kiitos! 😀 Leivoitko? 😉

1 vastaus

Hyvä kun muistutit! A-muru on ihana leipuri! Me taidetaan tehdä lasten lempiruokaa ja pidetään lettukestit päälle!

1 vastaus

Ihanalta kuulostaa! <3

1 vastaus

Oi nam, pullaa! Tässä on jo toiset pullakuvat joihin tänään törmään. Universumi koittaa sanoa, että tänki perheen ois aika saada kotitekoista pullaa?? 😀

1 vastaus

Hahaa! 😀 Leivoitko? 😉

1 vastaus

En mutta asia hautuu parhaillaan. Saattaa olla, että ennen kesää leivonkin 😀 (Oon innokas leipuri mutta pullan leipominen on tylsää plus että en saa niitä onnistumaan ja siksi se varmaan tylsää onkin :D)

1 vastaus

Hahaa! Toivottavasti teillä tuoksuu pulla ennen juhannusta! 😉 Mä en onnistu kuin korvapuusteissa – mun peruspullalla voisi tappaa! Siitä tulee niin kovaa! 😀 Korvapuusti onnistuu, koska laitan ihan sikana voita, kanelia ja sokeria. Ei voi mennä pilalle! 😉

1 vastaus

Siinä se vika kuulemma onkin: laitan liian vähän rasvaa taikinaan. Mun ohjeessa on muistaakseni 250g puolta litraa nestettä kohti ja sais olla enemmän. Sydän- ja verisuonitaudit kiittää 😀

1 vastaus

Itse laitan ½ litran pullataikinaan 150g rasvaa, mutta olen jättänyt kananmunan kokonaan pois taikinasta. Näin ainakin minun pullista on tullut pehmeämpiä ja onnistuneempia. 🙂

1 vastaus

Ahaa, vastaus ei siis aina olekaan lisää rasvaa 😀

1 vastaus

Oi, aivan ihana idea! 🙂

1 vastaus

Kiitos! <3

1 vastaus

Ihana pikku leipuri ja hienon lipun tehnyt! 🙂 Me ei oikeestaan juhlittu mitenkään eikä aikaisemminkaan olla, tosin tänään oltiin mun äidillä ja katsottiin elokuvaa ja herkuteltiin dippivihanneksilla, mutta se oli sellainen extempore 🙂

Mun on pakko saada huomenna pullaa! 😀

1 vastaus

Kiitos! <3 Extemporee tai ei, kuulostaa ihanalta! 🙂

No joko on pullataikina kohoamassa? 😉

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kun äiti kelaa
Millaista mahtaa olla elämä lapsiperheessä, kun äiti kelaa? Tervetuloa lukemaan hieman erilaista, elämänmakuista ja välillä ihan sairasta perheblogia harvinaissairaan Selina-äidin elämästä, haaveista ja arjen haasteista. Mukana seikkailevat myös perheen isä ja sydänkasvoiset murumme A (-12) ja L (-17). Yhteydenotot: kunaitikelaa@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Olen täällä. ✨

Blogiin on tulossa postaus, tai oikeastaan kaksi, siitä mitä minulle kuuluu ja mitä kaikkea lähiviikkoina tulee tapahtumaan.

Tulevat viikot eivät ole ihan sitä, mitä odotin, mutta toivoa on, koska en olisi muuten saanut neurokirurgiltani kahta vaihtoehtoa, joista toisesta voin saada apua kipuihini.

Jotkut eivät saa yhtään vaihtoehtoa. Koskaan. Joidenkin pitää vain opetella elämään sairauden kanssa ilman toivoa paremmasta.

Olen siis kiitollinen näistä kahdesta vaihtoehdostani, vaikka samalla ihan kamalan peloissani.

#kunäitikelaablogi #uusipostausblogissa #newblogpost #linkkiprofiilissa #linkinbio #crps #dystonia #kipu #pain #spoonie

kunaitikelaablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: