Bad Mom Day

Teksti
Heräät aamulla siihen, kun lapsesi toivottaa sinulle iloisesti ”Huoooooomenta äiti!”. Käännät tokkurassa kylkeä todetaksesi kellon lähentelevän vasta kuutta ja kehotat lastasi käymään takaisin nukkumaan hammasta purren – iloisesta ja pirteästä aamuihmisestä ei ole tietoakaan! Lapsen sängystä kuuluu reippaasti ja aivan liian pirteästi ”Okei!”, ja näet pienen pään laskeutuvan takaisin tyynyyn hiljaisen höpötyksen kera. Leikit ovat alkaneet. Vedät syvään henkeä ajatellen sitä omaa pehmeää tyynyä poskesi vasten, mutta juuri kun poskesi on koskettamassa vielä ehkä vähän lämmintä tyynyn pintaa, lapsesi avaa jälleen suunsa: ”Äiti pääsenkö minä tänään Muumimaailmaan?”, ”Äiti onko tänään kerhopäivä?”. ” Äiti onko tänään baletti?”. ”Äiti saanko minä hevosen, dinosauruksen ja poron?”. ”Äiti saanko mennä leikkimään lumihankeen yökkärissä ja sipsiä jälkiruoaksi?”. ”Äiti, äiti, äitiiiiii!!!!!!!!!
– ”Nukutko sinä äiti?”. Ei, et nuku enää!

Komennat kellonaikaan nähden aivan liian pirteän lapsesi viereesi ja nappaat kännykän yöpöydältä. Pieni vilkaisu kännykkään riittää: kello on tosiaan niin vähän kuin muistit! Tiedät, että sinulle on tulossa huono päivä – Bad Mom Day – joten ei kai se haittaa, että pitkität sen alkamista laittamalla lapselle YouTubesta pyörimään niitä ärsyttäviä videoita, joissa aikuiset ihmiset OIKEASTI leikkivät lasten leluilla, availevat Kinder-munia ja käärivät niiden sisältämiä yllätyksiä muovailuvahaan?! Käsittämätöntä, että se voi olla lapsestasi parasta ikinä! Saatat torkahtaa vielä hetkeksi, mutta pian huomaat kellon olevan seitsemän ja on jo pakko nousta uuteen kerhoaamuun. Tässä vaiheessa yleensä ystävällinen YouTube onkin yllättäen väsyttänyt vielä tunti sitten pirteänä heränneen kolmeveen ja häntä alkaa kiukuttamaan. Aamutoimet eivät onnistu, hiukset on väärin letitetty ja puuro on pahaa – tietenkin. Lopulta, kun saat lapsesi ulos talosta ja lähtemään kerhoon, voit hengähtää, mutta vain hetken kunnes aikaisesta aamuherätyksestä edelleen kiukkuinen kerholainen palaa riemastuttamaan jälleen päivääsi! Lounas on pahaa, kiisseli palaa pohjaan, käsienpesu on tosi tyhmää ja päiväunet so last season! Lasket vaivaisen tunnin aikana sen perinteisen kymmenen sijaan ainakin tuhanteen kolmeensataan ennen, kun koet savun palanneet takaisin korviisi uhmakkaan taaperon kaataessa kennollisen kananmunia lattialle. Sitten suljet silmäsi, hengität syvää ja ajattelet, että tätähän sinä halusit – olla äiti!

♥: Selina

 

Kuulostaako yhtään tutulta? Onko teillä koskaan Bad Mom Day?

Kommentit

40 kommenttia
Avatar

Kevät ja aurinko helpottaa moneen asiaan! 😉

Avatar

Tiedän, mistä puhut!! Meillä Milalla tulee myös päiviä, että aamusta iltaan päivä on yhtä taistelua ja kokeilua. Koko ajan pienet töllön työt mielessä. Piimät hirsiseinässä, hammasharja pytyssä, uudet sukkahousut ja mekko päällä istumassa vielä märässä suihkukaapissa… Tsemppiä tosi paljon!! <3

Avatar

Hienoa! 😉 En ole siis yksin! 😀 Tsempit sinnekin, onneksi on jo ilta! ;D

Avatar

Voi ei <3 Tiedän kyllä nää aamut 😀 Ja just nuo YouTube-videot, ihan samoja meillä katsotaan 😀
Ja uutena villityksenä on tullut nää videot millä lapset pukeutuu erilaisiin naamiaisasuihin, ihan parhaita.. lasten mielestä siis 😀

Avatar

Mä en ymmärrä noita videoita! 😀 Ne on ihan kamalia!!

Avatar

Hei. En ole koskaan ennen kommentoinut, mutta olen jo kauan ilolla lukenut tekstejäsi. Ne Kinder-munavideot! Meidänkin kolmevuotias on ihan koukussa. Ja voi äitiyden ihanuutta ja tuskaa. Joskus nousee oikeasti savua. Meillä kävi kerran niin, että kun hikeennyin koko rakkaalle hunnilaumalleni, talon kaikki palohälyttimet pärähtivät ketjussa päälle. Kaikki lapset ulos ja mä aloin kiskoa hälyttimiä irti ja hiljaiseksi. Pian sisälle saapui hihitteleviä lapsia: " Äiti, sun pää savusi, oikeasti!" T. Monen äiti

Avatar

Hei Monen äiti ja kiva kun kommentoit! 🙂

Minä törmäsin kerran jopa sellaiseen videoon, jossa maisteltiin erilaisia suklaamunia. Hämmennyin yhtäkkiä luurista kuuluvaan mässytykseen! 😀 Ja tuo mitä kerroit palohälyttimistä…repesin täysin! 😀 Ihana tarina!!!

Kivaa loppuviikkoa teidän perheelle!

Avatar

KYLLÄ. Kaikki nuo tunnistettu! 😀 Onneks näiden päivien vastapainoksi on myös niitä ihania päiviä, kun lapsi tuntuu yhtäkkiä osaavan tosi monta uutta taitoa, pyytää että "vaihdetaan neniä" ja on sitä mieltä, että nukkumaanmeno on ihan kiva juttu 🙂

Avatar

JES! 😀 Ja niin totta että ne hyvät päivät tekevät äitiydestä parasta ikinä! <3

Ihana tuo vaihdetaan neniä!!! <3

Avatar

Luojan kiitos, ettei meidän lapset enää herätä aikaisin aamusta! En tiedä, miten mulla onnistuisi ylosnousu vaikka kuudelta. Olen aamuisin väsynyt ja huonovointinen. Jos lapsilla on kahdeksaksi kouluun meno, nousen klo 7 laittamaan heidät matkaan. Sen jälkeen painun takaisin peiton alle, jos mulla ei ole mitään omaa ohjelmaa.

Avatar

Kuulostaa minulta! 😀

Avatar

Oi, kuulostaa tutulta! Valvoin viime yönä ihan liian myöhään (oma vika, ei voi syyttää lapsia), sillä luotin että lapset nukkuvat siihen kahdeksaan kuten AINA. Mutta tietenkin tänä aamuna pienemmälle iski ennen kuutta kiukku ja kun vajaan tunnin kuluttua olen saanut hänet rauhoitettua takaisin uneen, herää kiukkuinen isoveli myös ennen aikojaan. Onneksi saatiin vielä pieni hetki nukuttua, mutta tämä päivä on tullut raahustettua silmäpussit leuassa asti.. Tänään mä lupaan mennä ajoissa nukkumaan!

Avatar

Sama vika täällä! 😀 Se on jotenkin niin tyypillistä että kun kerrankin ajattelee, että lapsi kyllä nukkuu niin iskeekin jokin unikatastrofi.

Mä en lupaa,koska aina kun lupaan mennä aikaisin nukkumaan niin sitten kukun ylhäällä vielä kolmelta! 😉 Toivottavasti saat nukuttua huomenna pidempään!

Avatar

Liiankin tutulta kuulostaa. Nimimerkillä tänään 05:15 esikoinen sängyn vieressä 'äiti mua ei nukuta enää, voinko mennä katsomaan telkkaria'. 😉
Ja siis ihan oikeesti, teilläkin katsotaan noita YouTuben "munavideoita"?? Meidän nuoriso on niistä ihan täpinöissään. Minä en keski-ikäistyvänä kalkkiksena ole vielä hoksannut, mitä hienoa on katsoa jonkun yllätysmunien availua. 😛

Avatar

Voi ei! Kamalan aikaisin! 😀

Munavideot joo! 😀 Minäkään en ymmärrä mitä katsottavaa niissä edes on!

Avatar

Kaiken rehellisyyden nimissä tämä rakastava äiti-ihminen vain murisi jostain sieltä peiton alta että suu kiinni ja takaisin sänkyyn siitä. Kaikki mutta kun- vastalauseet torppasin saman tien. Ja lopulta Santtu oli viimeisin sängyssä, joskus 8:20 kävin herättelemässä puurolle. 😛
Oli luultavasti herännyt vessaan ja nähnyt olkkarissa valonkajastuksen, kun insinööri oli lähdössä töihin juuri aamuviiden kieppeillä.
Tänään kysyi sentään vasta 7:15 voiko mennä katsomaan pikkukakkosta. 🙂

Avatar

Kyllä niitä on ja tänään oli yksi! Huomasin tiuskivani ja lopulta sanoin Tuukalle, että hän saa nyt määrätä minulle päiväksi swappailu kiellon:D Tuukka kun itse pari päivää sitten sai pelikiellon huonosta käytöksestä. Niin nyt oli mun vuoro mennä jäähylle ja saada rangaistus 😀 ei aikuisetkaan aina ole fiksuja ja oikeassa!

Avatar

Ihana sinä! 😀 Pitäähän vanhempienkin kantaa vastuu hölmöilystään! 😉

Avatar

Huoh. Just sain parin tunnin taistelun jälkeen kovapäisen seiskaveen nukkumaan. Jos joutuisin kuuntelemaan itseäni nauhalta, kuolisin häpeästä, antaisin lapset adoptoitavaksi enkä ikinä näyttäisi naamaani missään. Huoh.

Avatar

Voi ei! Sitä sattuu varmasti kaikille äideille – myös minulle tämän kolmeveen uhmiksen kanssa. Onneksi huomenna on uusi päivä! 🙂

Avatar

Tätähän mäkin halusin… 😀
Meidän 2v on päättänyt ettei nuku päikkäreitä ja se kuuluisa uhma….
Tsemppiä sinne!

Avatar

😀 Hahaa! Uhma on onneksi ohimenevä vaihe – eikö niin? 😉

Avatar

Anteeksi Niina(kuiskauksia-blogi), sinulla oli toinenkin kommentti vahingossa poistamieni joukossa! Tänään on tosiaan huono päivä myös blogata! 😀

– Olipa kaikessa totuudessaan niin ihana postaus! <3

Kiitos kommentista ja kiva että tykkäsit! 🙂 <3

Avatar

Lisää tuohon vielä nelikuinen vauva, joka tapittaa sua silmät kirkkaina klo 4.30 ja jokeltelee minkä ehtii niin oletkin meillä.
T. Niin väsynyt, ettei saa unta.

Avatar

Voi ei! Toivottavasti helpottaa pian! <3

Avatar

Entäs se että olet ite ihan kipeä lapset nukuu ym, mutta valvot itse tukkoisen nenän kaa vaikka tiedät että aamulla herätys ties kun aikaseen

Avatar

Voi höh! Toivottavasti helpottaa pian teillä!

Avatar

Hehehehe repeilen täällä töissä tälle. Kiitos piristyksestä ♡ tsemppiä tuollaisille päivän aluille ♡

Avatar

Kiva kuulla!! 😉 <3

Avatar

Voi meillä tollasia aamuja on viikonloppuisin,kun miekin SAISIN nukkua pitkään. Mutta eii.. mini on päättänyt,että isi on aivan turha,äiti pitää repiä vaikka väkisin joka suuntaan ja kiljua sitten mielenosoituksellisesti "äitiiiii",jos takapuoli ei nouse sillä sekunnilla. Äh! Nuijanukutus ois joskus kova sana 😉

Avatar

Hih, se voisi toimia aina välillä! 😀

Avatar

Oi ihana postaus 😀 2v hoitotätinä tutuksi tuli kindermunavideot ja tietty joka kiellelä erikseen. heti jonkin videon jälkeen pakko päästä kokeilemaan itse! Mm. Pallomeri sängyssä ja muovailuvahat ympäri taloa. Parasta oli kun ennen nukahtamista kuului että : olet kiva.

Avatar

Kiva Nanna että tykkäsit! 🙂 Ihana miten mukavia muistoja sinulla on hoitotätinä!

Avatar

Odotan vain kauhulla kun tuo ikä iskee meille 😉
Mutta aina EI voi olla hyvä päivä 🙂

Avatar

😀 Ei voi ei! 😉

Avatar

Meillä neiti onneks kömpii sohvalle kattoon junioria jos äiti haluaa vielä nukkua, hoitoaamuina toki nukkus pitkään ja kiskoo vaan peittoa korville…kattos myös jotain ihme muovailuvahavideoita vaikka koko päivän, siis sellasia missä tehdään jotain ruokaa yms. Muovailuvahasta 😀 kaikki asiat pitää esittää todella kovalla äänellä ja vähintään toistaa kymmeneen kertaan jos vastaus ei tule heti tai on väärä eli ei nyt tai en tiedä. Oikein mielellään käyn siis töissä lepuuttamassa hermoja vaikka onhan toi tättähäärä ihana vaikka vähän rasittava onkin 😀

Avatar

😀 Kuulostaa ihanalta! 😉

Avatar

Kyllä noita päiviä löytyy välillä täältäkin. Aina ei vain jaksa ja joskus oma mieliala on jotain ihan muuta kuin virittynyt lasten kyselymaratooniin… 🙂 Onhan ne silti rakkaita <3 Kiitos vertaistuesta!

Avatar

Voi niin onkin! <3 Ole hyvä! 🙂

Avatar

Kuulostaa liiankin tutulta, miten musta tuntuu, että näitä tälläisiä päiviä on tänä syksynä riittänyt? 😀 No ehkä se on se oma väsy vaan.. kevättä ja aurinkoa odotellessa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä